Egen tvättmaskin!!!

Ja nu har vi äntligen en egen tvättmaskin, så idag tvättar jag för fullt här hemma så skönt när man slipper springa till tvättstugan och så härligt när solen är framme då kan man ju hänga kläderna på balkongen eftersom våran klädhängare ryms där... det är toppen :)

Härligt när solen är framme idag, fast den har ju dock inte varit framme hela dagen vilket man hade velat... men iaf man får ju se den lite grand :) Idag har Peter börjat jobba kl ett så innan det var vi och inhandlade mat för veckans gång och sedan har vi varit ute på en promenad med cilla och även ätit mjukglass.... mums!!! När Peter gick till jobbet satte jag igång med att tvätta och jag och cilla har även legat och vilat här mitt på dagen var sååå härligt!!! Sen har vi mest suttit på balkongen, jag har börjat på en ny bok nu marian keyes änglar, den verkar bra och hon är ju min favoritförfattare... man slipper tänka när man läser hennes böcker :)

Idag är det alltså en väldigt lugn dag, har nyss varit ut med cilla och promenera igen... går ju inte så långa promenader när jag väl går så därför går jag istället flera gånger om dagen med henne... så hon får lite motion iaf man är ju inte i den bästa formen med att promenera långa och snabba promenader :) Men tur att Peter går med henne så fort han har tid för det är inte klokt hur mycket en hund behöver aktiveras... men det är kul!!!


Ikväll är det desperate housewifes... det måste man ju bara se det programmet är bara för bra!!! Nåja nu ska jag gå och göra någon nytta här, sedan ska jag hoppa i badet... ha det fint... kram kram.


Helgen!!

Helgen som gått har varit super bra, vi har ju varit hemma i sangis så det kan ju inte bli bättre då :) I fredags när vi kom dit hämtade vi barnen från dagis och fritids, dom blev jätte glada, vi var ute med dom på gården hos mamma och pappa, solen sken och det var jätte härligt... sen blev det grillat till middag, grillspett mmm så gott det var... vi grillade i grillstugan hela kvällen och badade bastu.... så mysigt!!!

I lördags åkte jag och mamma till mormor i Haparanda och hon kände knappt igen mig... tyckte att jag hade blivit riktigt rund, stackars mormor minns inte att jag ska ha barn när jag förklarade för henne att jag ska ha barn så sa hon jaha det visste inte ens jag... men då förklarade vi för henne att vi har berättat det för henne tidigare, hon har ju träffat mig tidigare oxå men nu var det ett tag sen... så det är inte lätt för henne att minnas inte med hennes sjukdom. Nåja hon blev glad att få träffa mig iaf och jag tyckte det var roligt att träffa henne igen.

På lördagkväll blev det bastu och badtunna, så härligt... solen kom fram och oxå så det var riktigt mysigt... men vi badade bara till 21 för då blev det schlagerfestival på tv :) den kunde man ju inte missa... men jag blev riktigt less på att sverige inte kom så långt i år heller... känns som att alla länder bara röstar på sina grannländer dom lyssnar knappt på musiken osv... men vad vet jag dom kanske helt ärligt tyckte så som dom röstade!!!

Igår var vi på ikea, peters föräldrar kom dit så dom köpte spjälsängen till oss... den är så fin, vi hade ju med oss släpp så vi passade på att köpa lite grand vi oxå, förvaring till toaletten och en massa små saker... men sen hade vi med oss mitt köksbord och mina stolar till köket eftersom Peters är så gamla och endel stolar till och med gått sönder... så hade vi även med oss våran tvättmaskin som mamma köpt till oss... snart kan vi börja tvätta, imorgon ska den kopplas i... härligt att slippa tvättstugan!!!

Idag har jag varit på föräldragrupp, Peter kunde inte följa med eftersom att han skulle jobba... men nästa gång får han väl komma... det blir nästa måndag igen. Det pratades mest om förlossningen idag, man börjar känna lite oro, typ hur ska man klara det? men eftersom så många har klarat det ska väl jag oxå göra det och det kommer ju helt klart vara värt det, det får göra hur ont som helst bara bebis mår bra och kommer ut till världen och mår bra!!!

Nåja nu ska jag gå och laga mat, kyckling och ris blir det idag... ha det så fint... kram kram.

Sangis imorgon!!

Imorgon ska vi till sangis, ska bli så kul och mysigt... men jag längtar till den 16 juni för då åker vi till sangis igen och då blir vi där i två och en halv vecka... nu stannar vi bara över helgen och man känner alltid att en helg är för kort tid så mycket man vill hinna med!!!

Idag har Peter jobbat, han kom hem vid två tiden... det gick inte så bra att sova inatt för varken mig eller cilla, jag vaknade hela tiden av  att cilla vandrade omkring och redan klockan fem imorse skulle hon ut och pinka... jag misstänker att hon börjat löpa nu, för har hittat lite blodfläckar här inne som mest troligt kommer från cilla, eftersom varken jag eller peter har blött så är det nog från henne :) ganska komiskt för jag och min kompis lisa pratade om hundar som löper under denna veckan och hon berättade att hennes systers hund redan börjat löpa, så sa jag att cilla inte hade det... där fick jag som jag teg... så det var säkert därför hon ville ut och pinka kl fem det händer ju aldrig annars!!!

Men inatt slipper vi sova själva... det ska bli skönt, kanske vi båda slappnar av :)

Bebisen mår bra, sparkar och har sig som vanligt.... det känns att den börjar få mindre med utrymme där inne... eftersom den inte rör sig lika mycket som tidigare men sparkarna känns mycket tydligare och hårdare för varje dag som går men det är mysigt. Idag vecka 32, tänk vad tiden går, endast 8 veckor kvar till beräknad förlossning. Ja det ska bli så mysigt att få träffa sin bebis.

Nåja nu ska vi iväg och inhandla ett gratulationskort till william och ett till mamma sen ska vi nog iväg till jenny och johan och det kanske blir att vi far en sväng och kollar fotboll här i pajala är ju pajala mot sangis ikväll... kan bli kul att se... men inte ser vi hela för man får ju inte missa när sverigen ska kvala för en plats i eurovision... nä nu ska jag gå, ha det fint... kram kram.

Biltvätt!!

Idag har vi städat och tvättat bilen både ut och invändigt och det behövdes verkligen... oj oj så skitig den var ja både invändigt och utvändigt med ljusa säten i en bil blir det rätt fort smutsigt speciellt när man har en liten söt vovve som är snabb på att hoppa upp på sätena i bilen... men nu är hon alltid i bagaget när hon åker bil, där har vi till och med en bur till henne... hon trivs som fisken i vattnet i den.... somnar direkt när hon är där :)

Nåja bilen blev iaf finare än tidigare annars har vi inte gjort så mycket mer idag, var och handlade och for förbi badhuset och åt en glass... annars har det varit lugnt... vi blev lata och köpte hem pizza till middag idag, men bara för att klockan blev så mycket innan vi hade tvättat bilen färdigt... men någon gång måste man ju få unna sig pizza var ju länge sedan nu :)

Så idag händer inte så mycket mer... väntar på att klockan ska bli åtta då får man se frusna män söker kärlek, alltid lika kul att kolla, speciellt när en av männen är från pajala, faktiskt stör jag mig på en sak, alltid när dom visar han (per-arne) så säger dom Per-Arne bor i en by utanför gällivare där han äget två hotell... det är inte en by utanför gällivare utan det är en by i pajala som han bor i och hotellen han äger ligger i pajala... ja när dom säger så där utanför gällivare så låter det ju som att det ligger i gällivare kommun.... men det gör det ju inte för pajala har en egen kommun... visst det är 14 mil till gällivare så inte så långt dit men ändå stör jag mig på det för pajala hör inte till gällivare på det sättet... tycker iaf jag!!! Nåja men det är iaf kul att se hur det går för dom frusna männen och deras kvinnor!!!

Peter ska iväg och jobba natt idag, jag och cilla får sova själv... hoja hatar att sova själv... men det ska väl gå bra har ju iaf min älskade vovve :) Idag fyller min systerson william 9 år, hurra för han.... tänk vad stor han har blivit, hela 9 år... känns som att det var nyss man fick reda på att syster hade fått en pojke som ska heta william... men tiden går fort... tänk william blir hela 9 år äldre än min lilla bebis... men det är bra då kan han hjälpa till :)
Imorgon blir det en lugn dag, ingenting alls planerat, Peter kommer hem från jobbet vid två tiden... så då blir det nog bara att ta det lugnt, packa lite... eftersom vi åker till sangis på fredag.
Nåja vad skoj att bloggen har blivit lite nyare, fått ett annat utseende :) nä nu ska jag umgås med min älskling innan han ska iväg till jobbet... ha det fint, kram kram. 

Städat igen!!

Jag tycker det känns som att man inte gör något annat än städar och städar denna årstid, speciellt när man har en liten vovve hemma som drar in precis varenda gruskorn som finns :) Men det är det helt klart värt så söt och go som hon är, man tänker redan vad gjorde man innan man hade cilla, vad tråkigt vi måste haft här hemma... alltid nån som är glad när man kommer hem, alltid någon som är bussugen och alltid någon som vill mysa :) Ja det ska bli spännande att se hur hon reagerar på den kommande bebisen... hoppas hon inte blir allt för svartsjuk men jag tror det ska gå bra, hon älskar ju barn... och det är ju positivt att hon inte hunnit vara själv hos oss i flera år då hade det kunnat bli värre nu är hon ju fortfarande valp när bebisen kommer så jag tror hon glömmer fort att hon varit själv med oss man kan ju hoppas iaf :)

Nåja vi har iaf städat här hemma idag, möblerat om i sovrummet så nu får vi plats med en spjälsäng och den ska vi köpa från ikea på söndag... men vi får se jag tror inte vi sätter upp den på en gång, vi har ju tid till det än är det ju ett bra tag kvar innan bebisen tittar ut får vi hoppas iaf :) På torsdag blir det 8 veckor kvar... ja tiden går fort!!!

Annars så har det varit lugnt idag, har varit ute med Cilla, försökt uppfostra henne lite :) men hon lyssnar iaf när man ropar på henne iaf när man har godis i handen ha ha ha :) Men det är kul!!!
Nu väntar jag på att andra avenyn ska börja har faktiskt titta lite grand på det då och då under vinterns gång och eftersom det är säsongsavslutning nu idag med två avsnitt så tänkte jag titta på dom och sedan blir det desperate housewifes.

Imorgon blir det kanske att fara fika med Lina på cafe nova om hon inte ska jobba... så får se hur det blir annars har jag absolut inga planer för morgondagen... rätt lugn dag!! peter börjar jobba kl halv nio imorgon och slutar kl 2 på torsdagen... så jag och cilla får sova själva imorgon, hur ska vi klara oss, jag som är mörkrädd nåja är iaf glad att jag har cilla... hon får skydda mig ;) Nåja nu måste jag rusa till tvn... ha det fint... kram kram.


Föräldragrupp och bm besök!!

Idag har vi haft fullt upp, först har vi varit på föräldragrupp, träffat andra mammor och pappor som ska ha barn till sommaren, det var trevligt och väldigt intressant vi var dom enda som skulle få första barnet, förutom en annan pappa han skulle få sitt första barn fast hans sambo hade barn sedan tidigare. Men det var iaf kul att få höra andras berättelser om förlossningar och graviditeter.

Efter föräldragruppen var vi på besök hos barnmorskan, där mätte hon min mage och jag följer min egen kurva så det var bra, vi lyssnade på hjärtljudet och det låg som vanligt kring 155. Bebisen sparkade i massor när hon höll på att känna på magen hur bebisen låg och den låg med rumpan upp och huvudet ner. Också fick våran bebis hicka när hon lyssnade hjärtljudet det var såå härligt :)

Nästa gång det blir träff med föräldragruppen blir nästa måndag den 26 maj och den 2 maj, ska bli intressant att få höra vad som tas upp då, handlar mycket om själva förlossningen men även graviditeten hur man kan underlätta den osv... det är bra att det finns föräldragrupper.

Nåja nu har vi nyss ätit middag, köttfärssås och spaghetti och det var sååå gott, så nu blir det lugnt resten av kvällen vi tvättar en massa... har tvättstuga nu så vi lär befinna oss här hemma. Imorgon blir det att städa här och möblera om i sovrummet så vi får plats med spjälsängen som vi ska köpa till helgen. Annars har vi inte något mer inplanerat denna vecka eller jo på Fredag åker vi till sangis, ska bli så kul att få träffa barnen och syster yster förstås och mamma och pappa. Ja ja nu ska jag gå och umgås med min älskling, ha det fint... kram kram.

Besök!!!

Igår fick vi besök av mamma och pappa, dom kom hit vid sex tiden och då hade jag lagat färdigt maten, fläskfile i ugn med potatisgratäng det blev faktiskt supergott och det verkade alla andra tycka oxå... mums.
Vi åt och tog det lugnt, jag visade alla babykläder för mamma och dom fick även se alla babysaker vi inskaffat... sen kollade vi så ska det låta, älskar det programmet det är så bra och det har jag tyckt från och med börjans start tänk det har pågått i tio år och då var jag bara 15 år men kommer ihåg att ibland kollade man på det tillsammans med mamma och pappa när man inte var ute och gjorde bus ;)

Sen blev det att spela lite fia och mamma vann och jag kom tvåa... sen blev pappa trea och Peter kom sist... men det är ju ett roligt spel, tänk hur mycket man spelade det när man var liten :)
Ja sen skulle det ju kollas hockey, jag är inget fan av hockey inte av någon sport alls, ja sån är jag ha ha ha, men jag var ändå så trött så jag gick och la mig men naiv som jag alltid är så trodde jag att det inte skulle bli några problem att sova men det blev det för inte var det tyst i vardagsrummet det jublades och suckades om vartannat ha ha ha... men var iaf kul med besök.

Idag åkte mamma och dom hem vid tre tiden, innan dess var vi runt och körde bil härikring kollade älven osv... kollade på hus och fördrev tiden. Till lunch gjorde pappa hemlagad pizza och det blev så gott.... borde testa på det själv någon gång, är ju sååå himla gott. Sen när dom åkt, gick jag och Cilla och vilade, Peter var på jobbet och när han kom hem tog vi en promenad med Cilla, sen har vi kollat sommarkrysset och kryssat, vi älskar ju att kryssa båda två så det programmet passar oss :)

Imorgon blir det en lugn dag, ska bara ligga hemma och kolla film, ta en promenad med Cilla och mysa på.
Annars så verkar bebisen må hur bra som helst sparkar i massor i magen och ibland gör det till och med ont den är så ivrig våran lilla bebis :) Men det är kul!!! Är i vecka 31 nu, tänk bara 9 veckor kvar till beräknad förlossning, ja jag hoppas att bebisen inte tänker stanna två veckor över tiden, vore så jobbigt att behöva vänta så länge ;) man längtar ju såååå mycket, men den kommer när den vill och är redo inget man kan göra åt :)

Nu ska jag gå och läsa, ha det fint... kram kram.

En till utmaning!!

Tog en utmaning från Hannas blogg, får se vart man kommer med den :)
Här är den:

För 5 år sedan...

Var jag kring 20 år hade just flyttat tillbaka till kalix från sthlm där jag hade bott ett år, jobbade på tele 24 och levde singelliv på kalix hotell valhall om helgerna :)


För 3 år sedan...

Bodde jag i Luleå och träffade Peter framåt hösten, så nu till hösten är det tre år sedan vi träffades tiden går fort :)


För 1 år sedaan...

Bodde jag här i Pajala med min Peter fick fast tjänst som personlig assistent och längtade efter resan till cypern!!


För 3 månader sedan...

Längtade jag efter att få sluta jobba och gå hemma med havandeskapspenning :)


Igår...

Var min mamma och pappa här, vi lagade god mat och kollade så ska det låta och sedan blev det hockey.


Imorgon...

Har dom lovat dåligt väder igen så händer ingenting för min del, ligga på soffan och kolla film.


Om ett år...

Hoppas jag att vi bor i ett eget hus, att våran bebis är frisk och kry och har ju då blivit ganska stor :)

Jag utmanar alla som vill och orkar :)


Bakdag!!!

Nu har jag satt igång med bakandet, väntar bara på att degen ska jäsa sen blir det att göra bullar :) det ska bli gott att äta dom sen :) Så först nu kanelbullar sen blir det att försöka sig på att göra filbullar har aldrig gjort det men Peters mamma brukar göra sådana och dom är jätte goda så får se om man lyckas.

Igår hade vi en riktig städdag, dammsög, skurade, dammtorkade ja allt sådant där tråkigt... bät sängkläder, vädrade filtar och mattorna... ja det behövdes verkligen!!! Sen har det inte hänt så mycket mer under veckan, jag tar det lugnt, vilar så ofta jag kan för det behöver jag verkligen... är sååå trött nu för tiden, beror nog på att jag sover så oroligt på natten vaknar flera gånger pga att jag måste upp och pissa sen har jag svårt att somna om så inte ofta man sover en hel natt nu för tiden eller det händer aldrig något mer, men det är ju bra träning inför framtiden ;)

Bebis mår bra, den sparkar och har sig dagarna i ända speciellt när jag lägger mig och ska vila då är den igång... ;) ja det är så mysigt, längtar så tills vi får träffa den lilla i min mage.

Imorgon är det fredag, då ska mamma och pappa komma hit och hälsa på... dom stannar nog bara till lördag eftersom pappa jobbar på söndag men iaf kul att dom kommer dom har inte ens varit till våran nya lägenhet... men nu får dom se den :) Så vi tänkte väl ta och grilla nå gott kött och göra potatisgratäng till det blir nog supergott. Nåja nu ska jag gå och se hur det går med min deg, ha det fint... kram kram.

Tjockis!!!

Har fått höra av många kommentarer som: Nu är det nära, nu har du inte länge kvar eller hur?
Hmmm jag tycker ju att det är länge kvar hela två mån ha ha ha och säkert längre än det oxå :) Så jag brukar då svara att ja det är ett tag kvar är beräknad till 23 juli, då får jag höra men du är ju redan så tjock ha ha ha, eller magen är ju redan så stor... ja man undrar ju hur den ska se ut i sista månaden när den redan vuxit sig så stor, men man är van man märker det knappt själv det är bara mysigt ;)
 
Vecka 30 (29+3)
 Nog är den ju rätt rund men inte vet jag om den är så rund som om man vore i sista månaden men det är ju olika för alla människor... jag har erfarenhet av min systers gravid magar och dom har alltid varit jääätte stora så går jag i hennes fotspår vet jag vad jag har att vänta mig ;)

Annars så är allt helt okej, har sovit till nio idag det var skööönt, kändes som sovmorgon ha ha ha annars brukar jag ju alltid vakna före åtta... men det var härligt... ska nog lägga mig och läsa lite och ta det lugnt resten av dagen, har varit ute på en promenad med Cilla annars har jag inte gjort så mycket mer... imorgon ska jag ta itu med städning här hemma och på torsdag tänkte jag ta och baka kanelbullar och filbullar....  det blir nog gott :)

Bebisen mår bra den sparkar och rör sig titt som tätt där inne i magen, nu ser man tydligt på magen hur den ligger var den ligger osv, eftersom det putar ut extra mycket där den ligger och trycker... :) ibland sparkar den så hårt att man till och med får ont hi hi hi det är en livlig krabat vi har men det är mysigt!!! Längtar så tills den kommer ut till oss, ska bli så spännande. Nåja nu ska jag gå och vila lite, ha det fint... kram kram.


Utmaning!!

Jag har blivit utmanad av Tessah i sin blogg så här kommer den:

Tre namn jag går under:
Hanna
Hannis
Hannisen

Tre saker som skrämmer mig:
Att något hemskt ska hända det barn jag bär i min mage
Att jag ska förlora någon som står mig väldigt nära
Att det finns så mycket krig och elände i denna värld

Tre saker jag har på mig:
Mjukisbyxor, t-shirt, trosor

Tre sanningar:
Jag avskyr näst intill alla bollsporter ha ha ha :)
Fast basket spelade jag lite grand på min fritid när jag var liten
Jag älskar att spela teater!!

Tre saker jag verkligen vill ha:
Ett eget hus
En sommarstuga vid havet
En ny dator

Ja det var allt gick ju rätt så hyfsat men endel frågor var svåra att komma på något :)

Jag utmanar: Hanna, Johanna och Lena!!!

Nåja över till annat, idag är jag ju ledig som jag kommer vara länge nu härligt... så jag försökte ta en sovmorgon men kunde inte somna om när Peter gått till jobbet vid åtta tiden men fick iaf sova till åtta :) sedan låg jag i sängen och läste till efter nio nån gång och efter att jag åt min frukost så gick jag och Cilla på en promenad. Så nu ska vi ta det lugnt det är kallt ute men solen är iaf framme... men det blåser som bara den... nåja idag blir det en lugn dag, härligt, ska och handla senare när Peter kommer på rast... sen blir det lugnt, försöka börja göra någon nytta här kanske :) ja ja nu ska jag lägga mig på soffan och vila... ha det fint... kram kram.


Jag ser det snöar, usch!!!

Fy vad trist idag har det snöat hela dagen, jag som trodde våren var här men nu verkar det ju bli vinter igen nä fy vad tragiskt... nåja tur att det inte är så kallt iaf snön smälter ju bort men ett tag tidigare under dagen var det alldeles vitt på marken fatta vilken chock man får när man trott sommaren är på gång... nåja nu har den snön smält bort iaf så nu är det bara vatten,... hoppas det snart vänder igen och blir sol igen... hoppas hoppas!!!

Igår hade vi en fullspäckat dag, vi gjorde pastasallad till lunch sedan for vi ut på byn för då var iaf solen framme vi var och kikade när Peters systerdotter Tova spelade fotboll och sedan for vi och handlade och sedan åkte vi runt lite med bilen och kollade när dom som kört motorcykelrundan kom tillbaka till byn.

Det var alltså den årliga pingstrundan här i pajala, det innebär att ett helt gäng med motorcyklar kör runt i byarna härikring, dom samlas vid tio på busstationen och sedan kör dom vidare. Eftersom vi har så bra utsikt från vårat vardagsrumsfönster till busstationen så stod vi där tio på morgonen och tittade på alla motorcyklar och att det var så ovanligt mycket folk på busstationen i pajala ha ha ha alltid lika intressant :)

Middag åt vi hos Peters föräldrar det var riktigt gott, köttgryta och ris mums... sen åt vi även efterrätt glass och hjortronsylt ja det var riktigt gott. Sen när vi kom hem vid sju tiden blev det soffan på en gång man var lagomt trött och vi kollade sedan körslaget och jag tycker ändå att rätt kör vann för dom har sjungt så olika musikstilar och allt har låtit bra, Brolles kör har nästan jämnt hållt sig till samma typ av musik men visst var dom oxå jätte bra men team Cans var värdiga vinnare tycker iaf jag... dom visade sig vara väldigt musikaliska!!

Idag har jag knappt varit ut genom dörren... nu lagar min älskling köttfärslimpa så det blir det till middag, ska bli så gott... vi har haft besök idag av Peters hela familj, det var kul, vi bjöd på en jätte god jordgubbstårta... det var sååå gott, och det verkade alla andra tycka, vi firade ju att jag äntligen blivit ledig och lär vara det ett bra tag till... skööönt :)

Nu ska vi bara invänta att maten blir klar sedan blir det att äta och efter vi har ätit ska vi ut och åka lite bil och kolla runt i byarna här i kring hur mycket vatten det blivit på vägarna osv... nåja nu ska jag kolla hur det går för min älskling i köket... men det går säkert bra för han är riktigt duktig på att laga mat iaf oftast :) kram kram.

Första dagen...

Första dagen av min långa ledighet från jobbet och den börjar med att solen skiner när man stiger upp kan det bli bättre?? Nä jag tror inte det eller jo det kan det, ska nog göra en tårta idag för att fira att jag slutat jobba för ett bra tag, så bjuder väl hit Peters familj det blir nog en jordgubbstårta :)
Det kändes bra att sluta jobba igår, för denna vecka har varit tung har haft så ont av sammandragningar och foglossningar (igen) jag som trodde mina foglossningar gått över men denna vecka kom dom tillbaka... men jag hoppas det blir bättre nu när jag får vara hemma om dagarna och bara tänka på mig själv och det ska jag göra oxå :)

Inatt har jag knappt kunnat sova eller vaknade vid två och låg vaken i två timmar hade så ont av sammandragningar... hoja hoppas det inte tänker hålla på så här ända till bebisen kommer ut det är ju iaf två månader kvar nåja det är ju iaf helt klart värt det lite ont skadar väl inte när man tänker på hur förlossningen kommer att känna ;)

Men annars är allt bra nu känns det toppen, jag är jätte hungrig så blir till att gå och äta nå frukost och väcka min älskling och Cilla, alltså våran hund är en sjusovare ha ha ha hon sover längre än oss ibland hon älskar att sova... men det är ju bra man behöver inte gå ut med henne sju på morgonen eller när vi är hos mamma och pappa då vaknar hon alltid jätte tidigt och vill ut men det är nog för att hon vill ner till Säpo hon gillar ju han så mycket :)

Annars så händer det inte så mycket idag, vi ska göra Pastasallad, mums så gott... och det blir väl att vi går ut en sväng på byn med Cilla, kanske kollar fotboll eller nåt... äter en mjukglass ;) Sen blir det körslaget ikväll som den norrbottning man är så hejar man ju såklart på brolle, hoppas dom vinner!!!
Nåja nu ska jag äta frukost, ha det fint... kram kram.

Vecka 30!!

Insåg att jag är i vecka 30 nu, herregud tiden går verkligen fort, tänk nästan bara tio veckor till beräknad förlossning ja man får verkligen hoppas att tiden fortsätter gå lika fort.
Detta händer i vecka 30, ifall ni är nyfikna ;)


Vecka 30
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

1 dag kvar!!!

Imorgon jobbar jag min sista dag för ett väldigt bra tag... och vet ni vad det ska bli såååå himla härligt!!!!
Tror verkligen jag behöver vila ut mig nu, för igår när jag kom hem från jobbet fick jag så starka sammandragningar det gjorde så ont så var bara att lägga sig på soffan och jag slocknade på en gång, men sedan blev det bättre efter att jag fått vila. Men det är inte kul när man blir så efter att ha jobbat därför är det skönt att det är sista dagen imorgon och endast en dag kvar att jobba skönt!!!

Idag är jag ledig, känner mig riktigt trött så tror jag ska vila lite och sedan ska jag ta en promenad med Cilla en liten kortis iaf, orkar nog inte gå nå längre idag för har faktiskt lite ont i ryggen jag som trodde att det hade försvunnit ha ha ha naiv som man är... men det kommer tillbaka säkert för att jag jobbat så mycket på sista tiden men snart slut med det.

Annars så verkar bebisen må hur bra som helst i magen, den sparkar och rör sig dag som natt ha ha ha iaf alltid när jag är på väg att somna då sätter den igång men det är bara mysigt. Igår när vi gick och la oss så sparkade den i massor i magen, man riktigt såg hur hela magen guppade och när Peter tryckte på magen så sparkade den direkt tillbaka det är sååå häftigt att känna... riktigt mysigt som att man får kontakt med barnet man bär i magen :)

Nåja nu borde jag gå och göra någon nytta, men är iaf trist väder ute, hatar regn... men men jag får hoppas att det ger med sig och blir sol lagomt till min ledighet vore inte fy och skam... ha det fint, kram kram.


Ananaspaj!!

Har ni ätit ananaspaj någon gång??? Om inte testa och baka en och njut av den för den är såååå god:

Ananaspaj:
150 gr smält smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Blanda ihop till en deg och fyll en pajform med degen

Fyllning:
1 burk krossad ananas
1 ägg
1 burk creme fraiche
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
Blanda ihop allt och häll det över pajdegen
Värm i ugn på 200 grader i tjugo minuter.
Servera med glass eller grädde.

Jag gjorde denna i helgen på jobbet och det var så gott, har ju ätit den förrut men då har inte jag själv bakat den utan då har syster gjort det... men nu testade jag själv och det blev lika gott :) Jag gjorde även en ananaspaj här hemma igår kväll var sååå sugen på det och det var så gott. Jag själv föredrar med glass till det är godast :)

Nåja annars händer det inte mycket har jobbat idag från 7-12.30 sen när jag kom hem slocknade jag på soffan var helt slut.... så det blir nog en lugn kväll idag, ser fram emot att få ta det riktigt lugnt för igår var jag igång hela tiden... desperate housewifes ikväll det lär man titta på... jag lääängtar!!!
Imorgon är det jobb igen från 7-14.30 men nu bara två dagar kvar så nog ska jag väl stå ut ha ha ha :) men är sååå trött på morgonen vill inte stiga upp men men det går bra när man vet att det snart är slut.

Det snöar idag, herregud vad less man blir på detta väder, ena dagen är det nästan som sommar och nästa så kommer det snö... herregud när ska detta sluta kan det inte bara få vara vår nu... men iaf så verkar inte snön fastna på marken, tur det, är ju varmare ute nu så den smälter bort lika fort den landar skönt det iaf... annars hade jag blivit riktigt less ha ha ha :) Nu ska jag gå och se om vi ska börja med maten snart pasta med skinksås blir det idag, igår gjorde vi egna köttbullar mmmm så gott det blev, ha det fint..... kram kram.

Vårstädning på gång!!

Nu har vi satt igång med vårstädning tömde en byrå som vi har köket och dammtorkade hela den och har nu satt alla viktiga papper i pärmar så det ser sååå snyggt, tänkte börja med stor vårstädning jag kommer ju ha tid på mig nu när jag snart blir ledig läääänge... så sen när jag har ork och lust ska jag ta itu med garderoberna och sist men inte minst köket. Har oxå dammsugit alla rum och dammtorkat även städat toaletten det känns alltid så fräscht när man städat önskar det alltid kunde vara lika fräscht.

Helgen gick bra men det var tungt att jobba är helt slut fortfarande sååå trött när man har så långa pass men men som sagt bara tre dagar kvar att jobba sen blir jag ledig, häääärligt. Hoppas bara det fina och varma vädret kommer tillbaka idag är det kallt och blåsigt men det gör inget för vi hade så fina och varma dagar att lite blåst skadar inte :)

Vi har även tvättstuga idag så händer inte mycket mer här än att städa och tvätta och ta det lugnt :) hoppas på att solen tittar fram mot kvällen så kanske man går ut på en promenad eller nåt.
Så idag är jag iaf ledig, men imorgon är det jobb igen som gäller men det går fint nu när slutet är nära :)

Nåja nu ska jag kanske ta itu med att börja rensa en av alla garderober vi har ha ha ha kan behövas :) nåja ni får ha det så bra... kram kram.

Vecka 29!!

Då är man i vecka 29, tiden bara rinner iväg och det har jag nog för mig att jag sagt förrut :) Nu har jag äntligen lagt in dom nya magbilderna på datorn så här har ni dom:
 
Där är jag i vecka 29 (28+1) dom är tagna i Fredags... Visst har den vuxit och kanske som fått en annan form,... så roligt men tänk att den lär bli större den blir ju det för varje dag som går ha ha ha :)
Annars så verkar bebisen må bra den sparkar och boxas i massor i min mage ibland vänder den på sig så hela magen rör sig och ibland får den hicka så hela magen guppar det är sååå mysigt, jag längtar så tills vi får träffa dig!!!

I helgen är det rätt lugnt förutom att jag jobbar och sliter för fullt, hoja vad jag är less nu, det känns som att jag gnäller hela tiden men det är ju för att jag svettas konstant det är varmt ute och till råga på det så sliter man på med jobbet då blir det ännu svettigare, kan knappt sova om nätterna för att jag svettas så och tänk varmare lär det bli... ha ha ha nåja då är jag ju ledig iaf!! Nåja bara denna dag sen är jag ledig imorgon och sen har jag endast tre dagar kvar att jobba sen blir jag ledig länge... hääärligt, jag längtar så!!!

Valborg var toppen vi var hos Jenny och Johan och grillade korv och hade en egen majbrasa nere vid älven det var sååå mysigt som det alltid är, men varmt ha ha ha men det var skönt man slapp frysa detta år förra året frös jag som bara den minns jag :)
Nu ska jag äta lite frukost sen ska jag och min älskling iväg och handla innan jag börjar jobbet sen blir det inte så mycket mer... ha det fint, kram kram.

RSS 2.0