Tre år!!

Idag har jag och Peter varit tillsammans i tre år... tiden går fort men med tanke på hur mycket som hänt under dom tre åren så känns det som längre det mesta har ju hänt dom senaste månaderna... som förändrat vårat liv!! Vi får hoppas att det blir många fina år till och inte lika mycket sjukhusbesök som det varit under det här tredje året :) Eller besök på sjukhus lär jag ju alltid behöva göra som transplanterad men att jag slipper ligga inlagd tre månader i sträck!!!

Vi har även varit förlovade i två år, så nu tycker vi att det är dags att börja prata om giftermål, efter allt vi varit med om denna sommar så känns det faktiskt som att vi kan klara allt tillsammans. Jag hoppas verkligen det blir giftermål och då blir det till nästa sommar, vi får hoppas att min fader får viga oss vore helt toppen vill inte viga mig i kyrkan det blir i sådana fall på gården hos mamma och pappa en varm sommardag hoppas nästa sommar blir en toppen sommar... med tanke på hur våran sommar varit nu så tror jag nästa sommar blir toppen får försöka tänka så iaf :)

Mår lite bättre idag fortfarande inte samma matlust som jag brukar ha men har iaf kunnat äta lite och fått behålla det så slipper ju dropp nu... skööönt!!! Hade ju svamp på tungan och det gör ju inte heller saken lättare att äta, men fick medicin mot det så hoppas det hjälper, gör inte den det får dom väl ge pencillin. Man kan få svamp på tungan av alla mediciner man äter... så det är inte alls ovanligt!!!

Vi har iaf varit ute på en promenad idag innan regnet kom igång... det var härligt med friskluft men nu är regnet igång så får se om vi tar oss ut någonting mer idag... synd att vi inte kan fira våran tre och två års förlovningsdag med att gå ut och äta eller nåt visst kan vi det men vi har ingen lust att gå ut i detta regn ta en taxi för att fara och äta middag känns onödigt så vi väntar till någon annan dag oxå vill jag ju ha mera matlust så jag äter det jag köper :)

Nä nu ska jag gå och ta det lite lugnt, mysa med Herman, ha det fint, kram kram!!!

Vilken pärs!!

Hoja har haft världens magkattar heeela helgen fick även 38 graders feber så igår blev jag skickad till sahlgrenska igen till avdelning 21 så dom kunde kolla upp att det inte var något annat än magkattar som jag fått av medicinerna. Det visade sig att det inte var något dom trodde först det handlade om gallsten men det hittade dom inte då dom gjorde ul... så det var ju tur, nu ska jag åka tillbaka till högsbo där Peter och Herman väntar på mig. Ska bli skönt att få sova i samma rum som dom inatt.

Är helt slut, taxin är jätte försenad och jag somnar snart för kunde inte sova inatt när jag delade rum med tre andra karlar, vilket två av dom snarkade väldigt högt och en annan pratade i sömnen... ha ha ha ja tur att man får dela rum med sin älsklingar igen.

Jag är iaf mot bättringsväg... jag har inte spytt på hela dagen så hoppas det håller i sig har även fått i mig lite mat jag som inte ätit på tre dgar, gick ner ett kilo per dygn, nåja när matlusten kommer går jag väl upp dubbelt så mycket.
Nåja hoppas dom kommer snart, är sååå trött, nåja nu vet ni varför jag inte skrivit på ett tag har legat helt däckad i sängen... hoppas jag får sova gott inatt så jag kan gosa och mysa med herman i massor imorgon.

Nåja ha det fint, kram kram.


Dåliga nyheter!!

Fick just höra dåliga nyheter, vi får inte åka hem imorgon... har ej fått svar från biopsin än så det beror inte på den utan det beror på att en läkare trodde att jag hade gjort alla sex biopsier idag så han ville inte släppa iväg mig imorgon eftersom det bara var den femte biopsin... självklart blir man ju besviken men vad ska man göra, det är bara till att gilla läget det har jag ju försökt med hela sommaren och det funkar ju rätt så bra :) Nåja förhoppningsvis åker vi hem nästa fredag... vi kan ju alltid hoppas att det är en nolla då på torsdag annars blir vi ju kvar ännu längre!!

Tur iaf att Peter och Herman är här annars hade det varit ännu jobbigare... men jag som sett fram emot så mycket att få träffa cilla... nåja det får jag förhoppningsvis om en vecka, en vecka ska vi väl klara av när vi klarat av 11 veckor på sjukhus.

Har gjort biopsi undersökning idag så vi får väl se vad det visar denna gång... idag var det inte alls kul, inte för att det brukar vara det men dom hittade inte kärlet så dom höll på länge tills dom hittade rätt... ont gjorde det och det gör det nu efteråt oxå... usch usch!! Nåja det går väl över. Extraslagen var som vanligt dom kom när dom var där och petade men så fort dom tagit en bit från hjärtat så var det över... fick även se bitarna idag, gud vad små dom var... kändes häftigt att se man kan knappt fatta att det är från mitt hjärta :)

Idag blir en lugn dag, tar väl en promenad till affären senare och så... känner mig helt slut har inte sovit bra inatt eftersom jag var tvungen dricka en massa innan biopsi undersökningen och då var jag tvungen att göra det på natten eftersom man inte får dricka något eller äta något fyra timmar innan.

Nä nu ska jag gå och mysa med Herman, ha det fint... kram kram!!!

5930 gram!!!

Idag har barnmorskan varit hit till oss på högsbo eftersom jag skulle få vara med när Herman skulle vägas, pga min infektionsrisk så fick jag inte åka dit till bvc alltså så hon var så snäll och kom hit... det var ju kul för det var ju första gången jag fick vara med och se när han vägdes och han hade gått upp. Han följer sin kurva bra, nu väger han hela 5930 gram herregud vad stor han börjar bli... tiden går verkligen fort, han är ju redan 11 veckor!!

Vi har även varit till slottskogen idag på förmiddagen, vi åkte taxi dit och tillbaka och Herman var så snäll och lugn i bilen, han var snäll hela tiden knappt gråtit någonting bara lite när han blev hungrig men det gick ju över när han fick mat...han är sååå go våran kille.
Det var riktigt härligt att komma ut, vi var ute hela förmiddagen och tittade på fåglar och sälar sååå härligt var det, jag blev som ett barn på nytt... Peter fick skratta åt mig när jag blev alldeles till mig av att se änder simma i vattnet... ha ha ha ha kanske ett tecken på att man legat för länge inomhus ;) Men nu börjar det bli slut på det... är ju så skönt att vara ute det mår man ju bäst av och Herman är ju så lätt att ha med sig!!
   

Nu vaknade våran lillkille, han sitter i min famn och vill vara med det är så kul när han börjar vara mera  vaken och man kan busa med han och få respons det är så mysigt :)

Imorgon är det dags för biopsi igen sedan imorgonkväll får vi veta om vi får åka hem eller inte det beror ju på vad biopsin visar, vi hoppas på en nolla :) Ska bli så mysigt att få träffa Cilla men även om det nu skulle vara en avstötning så blir vi inte så länge kvar här... endast en vecka till så det ska vi väl klara vi har ju klarat näst intill hela sommaren :) 

Ikväll ska vi se premiären av oskyldigt dömd, micke persbrandt är ju med och självklart måste man då börja följa den serien... till och med peter är ju intresserad av att se den serien och vi följer även serien som gick igår kl 21 på fyran Maria Wern - främmande fågel den verkar riktigt bra, jag gillar sådana kriminalserier eller vad man ska kalla det :)

Nu ska jag lägga in bilder på pixbox, ha det fint... kram kram. 

Tisdag den 23/9

Idag har vi varit till torget och ätit goda hamburgare till lunch, Herman var så snäll och sov i vagnen hela tiden. Sedan köpte vi med oss goda bakelser från konditoriet, det var gott. Solen kom fram när vi var på väg så efter ett tag tog vi en till promenad i solen. Herman somnade igen. Nu är han vaken och sitter i min famn och pratar på, han har blivit en riktig famnkille.

Ikväll ska vi bada han och imorgon kommer brnmorskan hit så jag äntligen får vara med när dom väger han.

Igår var en lugn dag, jag tränade gympa och styrka och vi promenerade till torget och handlade lite från ica.

Så allt är som vanligt här. Vi hoppas att biopsin på torsdag är en nolla så vi får komma hem och träffa Cilla.

Ha det fint kram

Härligt väder!!!

Idag har solen varit framme hela dagen och vädret har varit på topp, direkt efter frukost gick vi ut på en promenad med herman och mamma och pappa... det var så härligt att komma ut i solen och vi satte oss på en bänk och solade lite. Sen har det inte hänt så mycket mer under dagen, mamma och pappa har åkt hem och jag har varit med Herman när Peter varit ute och forskat lite här omkring ha ha ha :)

Vi har nyss kommit in, vi tog en promenad till torget och åt pizza, mums så gott vi börjar bli riktigt less på sjukhusmat nu så det blir att vi äter mycket ute men en vecka ska vi väl klara av får hoppas att det blir bara en vecka då :)

Jag saknar ju våran Cilla så oerhört mycket, önskar jag fick träffa henne nu på en gång men en vecka går ju fort om allt går som man vill :) Hon är så mysig våran vovve och tänk jag har inte träffat henne på snart 11 veckor... det är hemskt!! Jag har saknat henne mer och mer för varje dag som gått... men nu är det nära snart kommer vi :)

Ikväll blir en lugn kväll, ska ta ett fotbad känner att mina fossingar behöver det.... lär mysa en massa med Herman och så som vanligt är han världens snällaste unge :) sååå söt våran kille :)

Min kompis kom aldrig idag för hon hade börjat känna sig förkyld och förkylda människor ska jag ju undvika så det var ju trist att vi inte sågs denna gång men det får bli nästa gång lär ju komma mååånga gånger till gbg nu för tiden. För resten av mitt liv lär jag åka hit på kontroller men det är bara nu i början kontrollerna är täta. Det är iaf bra att läkarna håller koll på en... man är som trygg bland läkarna på sahlgrenska man vet ju att dom verkligen kan saker :)

Hade en riktigt god middag igår med mamma och pappa, vi åt entrecote med klyftpotatis det var toppen. Mmm så gott det var :) Härligt med hemlagad mat, speciellt mammas. Sedan kollade vi rapsody in rock och efter det så slocknade vi allihopa jag var då iaf helt slut har inte varit så här sysselsatt på väldigt länge... visst har man ju mycket att göra med Herman men annars så utöver det har det inte hänt så mycket på sista tiden förrutom denna helg då... vi behövde ha en sådan helg innan vi åker hem :)
Imorgon börjar hård träning igen, ha det fint... kram kram!!!

Botaniska trädgården!!

Idag har vi varit till botaniska trädgården, jag, Peter, Herman, mamma och pappa. Jag åkte taxi dit fram och tillbaka för orkar än inte gå sååå långt men gick ju en massa där borta i trädgården och uppförsbackar var det ju oxå men det är bra träning, det behöver jag :) Jag är inte alls så trött nu efteråt det var riktigt härligt och vädret var på topp i solen var det riktigt varmt... hääärligt nästan som sommar :) Vi åt en god lunch där och kollade på alla blommor och mös på rejält det var toppen och Herman var så lugn och snäll hela tiden han är världens goaste unge, älska så :)
    

Ikväll ska vi laga middag här i träningsköket, det blir entrecote med klyftpotatis och rödvinsås... mmm så gott, igår lagade vi tacos och det var oxå riktigt gott. Jag som längtat så efter tacos var mätt heeela kvällen kommer nog bli samma sak idag oxå man är ju fortfarande mätt från lunchen ha ha ha... men det blir ju så, får nog bli en sen middag!!


Inatt har Herman sovit jääätte bra han vaknade första gången halv sex på morgonen, alltså förstå vilken unge vi har ha ha ha helt underbar, han sov från nio på kvällen till halv sex på morgonen... ja det är himla otroligt, vilken tur vi haft att få en sådan snäll pojke ;) men även om han vaknar vid två en natt så är han för det lika snäll för han vaknar alltid med ett leende våran glada kille :)


Sötis ;)

Så vi har en jätte bra helg, nu känns det som att man börjar bli sitt vanliga jag... orkar mera osv, men fortfarande kan jag känna mig trött och yr helt plötsligt men det är ju inte konstigt. Arbetsterapeuterna säger att det kan hålla i sig länge när man gjort en sådan stor operation som jag gjort det beror på att man legat i en hjärt och lungmaskin man är inte riktigt sig själv efter en sådan operation men det kommer tillbaka och det märker jag!!
Imorgon åker mamma och pappa hem, då kommer mest troligt min kompis sofie och hälsar, så vi har besök lite titt som tätt här men det är bara kul för då går tiden fortare :)

Nä nu ska jag lägga in bilder på pixbox om jag hinner :) ha det fint, kram kram!!!


Läkar och föräldrabesök

Nu är min mamma och pappa här över helgen, dom kom igår kväll. Det är så roligt att ha dom här. Vi ska gå och handla mat och laga egen middag idag här på Högsbo. Det blir Tacos, så som jag har längtat efter det. Fast med lite mindre grönsaker eftersom jag inte får äta färska grönsaker som inte går att skala.

Igår var det biopsiundersökning och jag fick n nolla igen. Eftersom jag hade gjort undersökningen så fick jag inte träna så jag och Herman och Peter gick till torget och hämtade Thaimat. Det var gott men väldigt starkt. 

Och idag har jag varit på läkarbesök. Det blev lite ändringar med mediciner annars är allt som vanligt. Doktorn sa att jag får åka hem nästa fredag och komma tillbaka två veckor senare och göra den sjätte biopsin. Fast det beror ju på om vad nästa biopsi visar, är det inte en nolla så åker vi ju inte hem. Det ska i alla fall bli skönt att få träffa Cilla så som man har längtat efter henne.Sen lär vi ju befinna oss mycket i Sangis.

Jag lyckades få Herman att skratta högt igår, det var så mysigt att höra. Han är så go och glad.


Imorgon ska vi till Botaniska Trädgården om vädret tillåter, äta gott å bara vara ute. Ska bli kul att se hur det ser ut där när dom pratat om det hela sommaren.


Ha det fint kram kram

Uppdatering!!

Tar en liten uppdatering om vad som hänt dom två senaste dagarna:
Igår fick jag information av en sjukgymnast hur jag ska träna när jag kommit hem och vad jag ska tänka på, sådant är ju alltid bra att veta. Sedan var det gruppgympa och vid halv två var jag och två andra patienter och bakade med arbetsterapeuterna, jag bakade Irmas skorpor men tyckte inte det smakade som skorpor mera som kubbliknande kakor men dom var iaf goda det är ju huvudsaken. Var kul att göra något praktiskt i köket är ju väldigt länge sedan man gjort det här får man ju maten serverad.

På kvällen tog jag och Peter en promenad med Herman, det var så mysigt och härligt. Jag behövde verkligen frisk luft och det gjorde vi nog alla tre. Sedan badade vi Herman och han njöt som vanligt i vattnet men blev arg när vi tog upp honom. Men han är sååå go iaf ;)

Idag har jag varit med på gruppgympa, sedan har jag tränat med sjukgymnasten, gått i trappor osv, lyft herman med bärsele det gick jätte bra så ska börja gå lite med han i bärselen så jag får träna mina muskler på det sättet för han är ju ändå rätt tung att bära och speciellt för mig som inte är van sen hans födsel eftersom jag missade dom första veckorna när jag var sååå sjuk.  Men nu tar jag igen allt förlorat :) Har varit med Herman när Peter for och handlade är så mysigt att känna att man klarar av honom helt själv nu och inte behöver hjälp till allt.

Jag och Peter och Herman kom just in från en kvällspromenad men vi gick inte alls nå långt för har sådan huvudvärk idag men det brukar jag ju ha ibland... inget konstigt. Så vi gick mest ut för att få lite frisk luft, satt även på balkongen ett tag... det var mysigt!!! Nu väntar vi på idol sen blir det sängen för mig eftersom jag ska åka med taxi halv åtta imorgon till sahlgrenska och göra den roliga biopsin... håll tummarna för att det blir en nolla igen!!!
Ha det bäst, kram kram!!

Nytt liv!!

Har kommit fram till att jag fått ett helt nytt liv... Två stora förändringar på en gång: jag har blivit mamma till världens gulligaste pojke, helt plötsligt har man ett ansvar för en annan person resten av sitt liv men det är alldeles alldeles underbart. Har fått ett nytt hjärta, blivit transplanterad vilket innebär att jag kommer måsta äta mediciner resten av mitt liv jag som aldrig ätit annat än pencillinkurer då och då eller huvudvärkstabletter. Men det verkar funka fint här har jag då aldrig glömt en medicin. Hoppas det fortsätter så :)

Kommer även att avstå från alkohol resten av mitt liv, ja det är sant: jag hanna morin kommer bli nykterist eller är redan det. För det står att jag ska avstå från starksprit, kan dricka ett glas vin till maten om jag vill men jag tycker det känns onödigt så jag har bestämt mig för att avstå helt, alkohol är inte allt... det är inte alkohol som är livet utan det är min familj, mina nära och kära och allt annat roligt som finns här i livet :) så man kan ju faktiskt ha lika kul utan alkohol det märkte jag ju under graviditeten så jag kommer fortsätta så. Det är för mina mediciners skull kommer ju äta dom resten av mitt liv och vill inte blanda in alkohol då.

Nu i början känns det som att det är massor att tänka på, speciellt detta med infektionsrisken får inte gå på ikea förrän om sex månader efter operationen eftersom smittorisken kan vara så stor på sådana köpcentrum. Men men ikea finns ju kvar. Måste oxå hålla mig undan från dom som är förkylda för det är inge bra om jag blir förkyld kan lätt bli lunginflammation eller nåt annat så då behöver jag pencillin på en gång.

Idag har jag tränat i massor, först gruppgympa, sedan hos sjukgymnasten och sedan tog jag, peter och herman en kvällspromenad på 1000 meter... det var härligt. Så jag lär sova gott inatt.
Igår åt jag och Peter pizza till middag ibland måste man få unna sig annat än sjukhusmat man blir lite less i längden. Sedan var vi ute igår i solen och jag tränade även programmet jag fått av sjukgymnasten. Sen lyfter jag Herman i massor och det är oxå en träning för mig... en underbar träning :)

Cilla fyller ett år idag och jag tycker det är tråkigt att jag inte kan vara hos henne och mysa med henne... men jag tror hon haft en jätte bra dag iaf, jag saknar min vovve sååå mycket, men snart får jag träffa henne... längtar så!!
Nä nu ska jag gå och sova, det behöver jag nog... ha det fint, kram kram/Hanna.

Nollad igen!!!

Japp det blev en nolla igen, hääärligt, så biopsin gick bra eller själva undersökningen är ju inte kul min puls gick som vanligt upp väldigt mycket när dom tar bitar från mitt hjärta så nästa gång ska dom försöka med en längre tång och se om det hjälper för min kammare är tydligen väldigt känslig, det är inge farligt och det är vanligt att det blir så men det är ju obehagligt för mig. Men hoppas det blir bättre nästa gång!!

Dom två senaste dagarna har vi haft fullt upp, i Torsdags var jag ju på biopsi när jag kom tillbaka var det redan dags för lunch, sen vilade jag och sedan tog jag och Peter och Herman en promenad på 800 meter det var härligt!! Idag ska vi vara ute i massor för här skiner solen, vi ska sitta på en parkbänk och äta glass. Det verkar inte bli allt för kallt heller, hääärligt!!

Igår var jag på läkarbesök Peter och Herman följde med och vi åkte taxi dit och tillbaka och Herman älskade att sitta i bilbarnstolen han var sååå tyst hela vägen. Han gillar att åka bil!! Läkaren hade inte mycket att säga inga ändringar med mediciner och fortfarande ser allt bra ut det verkar stabilt!! Så det var ju skönt att höra, jag ska träna och röra mig mera och inte vara så stel var hennes råd när det gällde min nacke. Nåja igår när vi var tillbaka så tränade jag hos sjukgymnasten i en timme, det blev riktigt tungt men det var härligt, mycket kondition och styrka blev det... sen hann vi inte med promenad igår men därför tar vi många idag.

Min kompis Erika var hit igår och hälsade på, det var sååå roligt att träffa henne, man hade mycket att prata om oxå var det kul att hon fick se lilla Herman. Det var jätte skoj!!

För övrigt lyfter jag Herman nu och det går jätte bra, jag får inte alls ont. Först efteråt men det har ju sjukgymnasten sagt att det inte gör något. För då är det ju bara träningsvärk vilket är bra. Så inatt behövde inte Peter stiga upp jag tog upp Herman själv matade han böt blöja osv, jo Peter steg upp en gång när Herman skulle tillbaka till vagnen då fick han lyfta dit han för det var så långt att gå vill ju inte snubbla med han.MIn balans är ännu inte den bästa speciellt inte på natten men det kommer, det är det jag tränar upp!! Så nu har han oxå fått sova lite mera, Peter alltså snart slipper han stiga upp överhuvudtaget ha ha ha :) det är sååå kul när jag kan göra saker för min son nu är jag verkligen en mamma.... inte en sjuk mamma utan en som orkar det mesta för min son, det är härligt!!
Nåja idag är det en ny dag med nya tag, känner mig positiv och hoppas hoppas syster och barnen kommer hit nästa helg, vi saknar er sååå mycket och Herman saknar sina älskade kusiner ;) Ha det bäst, kram kram.

Hård träning!!

Här tränas det för fullt, har varit med på gympa idag sedan cyklade jag hos sjukgymnasten det gick jätte bra. Och i eftermiddags tog jag en promenad med Peter och Herman det var riktigt härligt att komma ut man kände att man behövde det. Nacken börjar kännas lite bättre men den är fortfarande stel, men jag hoppas det ger med sig snart.

Idag har jag även lyft Herman upp från sängen för första gången och det gjorde inte ont. Så nu får jag börja lyfta lite smått ska kanske inte bära omkring på honom så mycket i början utan hålla han korta stunder eller sitta ner med honom. Men jag kan iaf lyfta upp honom det är ju toppen. Hääärligt att man gör framsteg!!

Igår var jag oxå ute på en promenad med sjukgymnasten, det gick jätte bra vi gick 800 meter och jag går helt utan rullator nu, det känns toppen. Jag gick upp för alla trappor till denna avdelning det är på andra våningen så blir en del trappsteg men det var bara kul att se att man orkade det.

Idag har det inte hänt så mycket mer vi har tagit det lugnt, myst med Herman osv. Imorgon är det dags för biopsi igen, hoja jag gillar inte dom undersökningarna men det måste ju göras. Nåja det går säkert bra!! Nä nu ska jag dela mina mediciner sen blir det att kolla idol och äta kvällsmat!! Fast jag äter hela tiden så har jag lyckats gå ner närmare 20 kilo sen förlossningen, inte illa :) men det är nog för att jag håller på att bli frisk nu orkar kroppen äntligen rensa bort alla extra kilon och all vätska som jag hade mina ben var som bly men det är ju inte konstigt när man har ett hjärta som pumpar så dåligt eller hade :)
Nåja ni får ha det så bra, kram kram.

Muskelvärk!!

Här på högsbo tränar man mera och rör sig mer vilket har gett mig ont i mina muskler, speciellt min nacke, guuud vad ont den gör. Men tror det beror mycket på att jag sköter om Herman mera nu än förrut. Jag byter ju blöja och då böjer man sig ofta ner... inte bra för ryggen och nacken. Men det får man ta nån gång försvinner det väl, har fått lägga is på nacken och det hjälpte för ett tag men nu börjar det göra ont igen. Men det är ju inte så konstigt om man får ont i sina muskler när man legat ner i flera veckor och inte kunnat göra någonting så kan man helt plötsligt börja göra saker då får man ju ont efteråt det är ju inte alls konstigt, det tränar man bort :)

Idag har vi haft gruppgympa, sen tränade jag styrka med sjukgymnasten och testade även att cykla, det gick jätte bra. Blev ingen promenad ute idag, jag kände mig sååå trött pga nacken men imorgon ska vi ta en promenad, Peter har iaf varit ute en sväng med Herman. Vi har även badat han idag, han var så nöjd i badet men inte när vi tog upp honom då blev han jätte arg som vanligt, nu håller han på att somna i vagnen vi gick nyss en runda här i korridoren trodde han skulle somna men inte då :) men nu sover han snart så gott så :)

Igår var vi iaf ute och promenerade lite, det var härligt med frisk luft så imorgon blir det en tur ut. Peter och Eva ska med Herman imorgon till bvc på hans första läkarbesök men det ska väl gå bra, han verkar ju frisk och så :) bra att han får gå på bvc här i gbg så man har koll på honom att han växer osv och att det funkar med ersättningen. Men växer gör han ju det ser man ju på honom :)

Ikväll blir det att kolla kristallgalan, sen händer väl inte så mycket mera, blir väl sängen :) Jag ska dela mina mediciner nu, dom ska ju tas om en kvart :) nåja ni får ha det så bra, nu ska jag göra någon nytta här :) kram kram.

Första natten!!!

Har sovit första natten med Herman nu, eller han sov i sin vagn och jag i min säng och Peter i sin, eftersom sjukhussängarna är så smala så vågar jag inte sova med Herman tänk skulle han ramla ner skulle aldrig förlåta mig själv. Men iaf när han vaknade på natten så låg han i min säng bredvid mig och jag matade han det var så mysigt, han vaknade en gång vid 3 tiden sedan sov han från 4 till halv åtta... och somnade nio på kvällen vilket underbart barn eller hur? ;)

Idag har jag haft huvudvärk i princip nästan hela dagen, det har regnat ute så kanske har lite med det att göra och att jag vaknat till och från under natten... men nu har värken börjat släppa och det känns mycket bättre. NU är Eva och Bengt här i Göteborg så dom har varit här idag, eller Peter och Bengt har varit på stan och Eva har varit här med mig och Herman. Det är kul att dom är här, skönt med lite avlastning för än är man ju inte helt frisk men på god väg att bli och det blir bättre för varje dag som går och jag blir starkare. Men längtar så tills jag kan lyfta Herman helt själv då blir allt mycket enklare men det kommer.

Ikväll händer inte mycket känner på mig att Herman kommer vara vaken länge nu för han vaknade nyss har sovit från sex tills nu... så han lär inte somna förrän tio kanske :) men det gör inget då får vi gosa med han... nu är det dags för kvällsmat och sedan ska jag ta mina mediciner. NU måste jag gå, ha det fint, kram kram.

Sambo igen!!

Ja nu får vi äntligen leva samboliv igen, jag och Peter har inte bott med varandra sedan Herman föddes men nu har vi flyttat till högsbo rehabilliteringshem för transplanterade och här ska Herman och Peter få bo med mig så jag får sova med min son för första gången i hans liv. Det ska bli så mysigt att vi får vara här och tillsammans dygnet runt. Allt verkar bra här, Peter får till och med mat här... personalen är snälla, det är inte lika mycket undersökningar på sahlgrenska och man känner sig mera fri... så det kommer nog bli bra!!

Igår gjorde jag min biopsi den visade då en nolla, jippie... det var ju tur det, annars hade jag inte fått flytta till högsbo idag... Den här biopsin var värre än den första, jag fick mycket extraslag, pulsen gick upp och det var riktigt obehagligt men när dom var klara gick pulsen ner till det normala igen.

Sen har det hänt lite mera saker sen sist jag skrev, i förrgår skulle jag, Peter och Herman till johannesvillan och vi gick lite för fort... eller jag däremot ansträngde mig lite för mycket så jag fick hjärtklappningar och pulsen var uppe som högst i 150 sen gick den ner till 130 och där var den i flera timmar sen när läkarna bestämt sig för att söva ner mig och ge en stöt så mitt hjärta skulle börja pumpa rätt, då slog mitt hjärta över av sig själv till min normala puls.
Ja det är tydligen vanligt att det blir så där och absolut inget farligt. Men det är obehagligt när man ligger där med så hög puls. Det är mer än hälften som blivit hjärttransplanterade som får sådana där hjärtklappningar i början, det är inget ovanligt. Så det var iaf skönt att höra.

Nåja nu har vi glömt det och gått vidare, nu är vi på högsbo och här ska jag bli ännu friskare så vi snart får komma hem, nu låter det som att vi får komma hem om 2-3 veckor, nåja vi får se det är ju olika bud hela tiden... nä nu ska jag vila jag är sååå trött, ha det fint... kram kram.

Fullt upp!!

Idag är en sådan dag som allt händer på, vissa dagar är bara sådana men det är kul då har man något att göra. NU har jag några minuter över till att blogga lite så jag passar på :) Har tränat styrka idag med sjukgymnasten, det gick jätte bra. Nu väntar vi på att en sköterska ska komma och ha utbildning med oss, om vad man ska tänka på när man kommer hem med tanke på min infektionsrisk. Saker som vad man får äta osv och om jag blir förkyld eller sjuk vad jag ska göra då osv. För om jag blir sjuk så kan det vara allvarligt eftersom jag är transplanterad så jag kommer måsta hålla mig undan från alla som är sjuka eller iaf inte träffa dom som har infektioner iaf inte dom första 3-6 månaderna.

Sen när kvällspersonalen kommit ska jag och Peter och Herman gå till johannesvillan där dom bor och där ska vi äta middag och tvätta kläder. Skönt att få komma ut från sjukhuset. Så det ska bli riktigt mysigt. 

Imorgon gör jag min andra biopsi inget jag ser fram emot direkt det är ju ingen kul undersökning men det måste göras och fem sådana till ska göras så det är bara stå ut. Hoppas hoppas jag får en nolla igen, blir det en nolla så åker vi till högsbo redan på Fredag och jag och Peter och Herman får äntligen bo med varandra.
Men vi vet inte hur länge vi blir där, nu låter det som att dom vill ha kvar oss i göteborg tills alla biopsier är gjorda eftersom vi bor så långt bort men så länge vi får bo tillsammans så spelar det inte så stor roll då slipper vi ju åka emellan pajala - göteborg så det kanske är lika bra att vi får stanna här tills alla undersökningar är klara.

Så det går bara framåt här, vi njuter av det. Herman växer och är sååå snäll, inte alls lika grinig något mer tror hans mage håller på att bli bättre. Men det är ju mest om kvällarna han har haft sina gråt perioder annars om dagarna har han alltid varit nöjd och glad. Han är såå mysig våran lilla kille... ett ljus i mörkret har han verkligen varit under denna svåra tid som vi haft. Jag tror att jag blivit frisk så fort pga honom, när man vet att man har en liten kille som han att ta hand om då ser man till att bli frisk :)

Nåja nu ska jag avsluta här för snart ska vi ha utbildning. Ha det fint, kram kram. 

Roliga besked!!

Idag är det bestämt att jag ska få åka till högsbo ett rehabilliteringshem och då kommer peter och herman få följa med och bo med mig där och där är man ungefär 1-2 veckor och sedan får vi åka hem. Men vi vet inte än riktigt när vi får fara till högsbo dom har sagt att det blir först efter helgen iaf, så vi får se, hoppas det blir måndag det vore toppen :) Så det verkar som att vi snart är hemma, tänk vad fort allt går, men det känns bara bra... allt är på topp just nu!!

Mamma har åkt idag, pappa åkte ju för en vecka sedan och idag åkte mamma. Nu tyckte dom att jag var tillräckligt frisk för att bli lämnad av dom och det är jag ju. Det känns skönt att få vara lite själv med mina älsklingar. Det kan vi behöva, vi kommer ju bli själv när vi kommer hem så det är ju bra att vi redan nu får vara själva.

På Fredag kommer Eva och Bengt hit och stannar till Tisdag, det ska bli kul att träffa dom. Speciellt nu när jag orkar vara ute och sådant, till helgen ska vi äta mat i villan, hemlagad mat... ska bli riktigt gott.

Igår var jag ju ute och promenerade gick 400 meter och även till villan där Peter och Herman bor, vi var där några timmar åt middag, kina mat, mums så gott det var!!! Idag har vi varit till avdelning 93 och hälsat på det var där jag låg under hela min sjuka tid här på sahlgrenska och dom blev sååå glada när dom såg att jag var så pigg och det var så kul att få visa upp sig när man blivit så frisk :)

Sedan gick jag och Peter och Herman ut på en promenad, det var härligt att få frisk luft. Få se vad vi gör resten av kvällen, tar det nog mest lugnt, kanske går ut en sväng till eller så sparar vi det till imorgon.
Imorgon ska vi iaf gå till villan och tvätta kläder, sen äter vi nog mat där och är där några timmar så man får lite miljöombyte det är ju toppen.



Har även tränat med sjukgymnasten idag och det går framåt för varje gång... det känns bra snart kanske jag kan lyfta Herman. Jag längtar dit, då blir allt mycket enklare :) men nog myser vi för fullt iaf, jag byter på han, kläder och blöjor för jämnan hi hi hi, han spyr ju ner sina kläder så fort ;) jag matar han och han är sååå nöjd med det.... ja han är en riktig goding ;) det är sååå mysigt!! Nä nu ska jag gå och vara med min son, ha det fint... kram kram.

Premiär bad!!

Igår fick jag bada min son för första gången i hans liv, det var så mysigt och det var så kul att se hur han njöt där i baljan det var ju självklart Peter som höll i honom eftersom jag inte får lyfta än. Men jag tvättade honom och han såg så nöjd ut. Han grät ingenting, han är sååå söt våran kille.

Men sedan när vi badat han blev han arg, då ville han ner i vattnet igen. Också märkte vi att blöjorna var slut... ha ha ha det var bara för Peter att springa och hämta nya blöjor så Herman låg i min säng och jag försökte få tyst på honom med nappen men det gick inte han ville upp i famnen så jag ringde efter en sköterska som kom och hjälpte att lyfta upp honom till mig. Då kissade han, ha ha ha men sköterskan fick inget på sig som tur var men jag blev drabbad ha ha ha, nåja det var ju bara från min son ;) han slutade gråta när han kom i famnen men sedan blev det lite gråt eftersom han var hungrig och när pappa kom tillbaka med blöjor blev man inte glad man ville inte börja klä på sig men sedan blev det bra när han fått torr blöja och välling. Ja det är sååå mysigt att vara mamma, så underbart att orka ta hand om min älskade Herman :)




Visst är han söt våran prins :)

Idag är allt bara bra fortfarande går det framåt, har pratat med läkarna idag och jag får gå ut nu för första gången på väldigt läääänge... inte under hela min tid på sjukhus har jag varit ute så det ska bli härligt, vi ska ta en promenad till johannesvillan där peter och mamma bor, så ska vi äta middag där... det kommer bli toppen. Ska även byta rum idag, till ett enkelrum för jag bor nu i ett dubbelrum fast jag bor själv, men det kommer bli fullt här på avdelningen nu så då ska jag få ett enkelrum eftersom jag har barn så slipper jag dela rum med någon annan. Det är ju bara bra för jag har ju min son här hela dagarna och det kan ju bli lite jobbigt för en annan patient att höra barngråt ;)

Har även fått klippa mig idag, frisören kom hit och klippte mig. Jag blev jätte nöjd, skönt med en annan frisyr eller lite mera frisyr än vad man haft senaste tiden. Så nu känner jag mig som en ny människa, nytt hjärta och ny frisyr skulle det kunna vara bättre ;) Ha det fint, kram kram.

RSS 2.0