Less!!!

Gud vad jag är less denna sjukdom den verkar ju aldrig avta, nåja febern har iaf gått ner med pencillinkuren men min hals lika jävlig fortfarande har ingen röst, hostar konstant (hostar så mycket att jag får ont i hela magen och huvudet och halsen), snuvar och har jääätte svårt att andas så jag befinner mig mest här hemma försöker att inte prata allt för mycket måste ju vila rösten så den nån gång kommer tillbaka tänk om jag blir stum? Ja det är ju nästan så man börjar undra när det nu hållt på längre än en vecka.

Det är alltså marknad här i Pajala i helgen, men inte har jag orkat mig ut där. Det lär jag nog inte göra heller, jag blir nog kvar här hemma med min onda hals och mitt hostande. Jag kan ju såklart inte låta bli att fundera över hur våran lilla pojke mår när jag hostar och så, fast doktorn sa att barnet inte påverkas av det men eftersom jag får ont i magen av att ha hostat så mycket så börjar man ju undra om barnet blir påverkad, men bm sa ju att det är träningsvärk i magen för att man hostar så mycket ens muskler är inte så tränade ;) Jag ska ju igen till bm på måndag så då får jag ju se hur våran lilla pojke mår... skönt att man får gå dit ofta nu när man blev så här sjuk, men blir det inte bättre vet jag inte hur jag ska stå ut, kan ju knappt prata, orkar ingenting känner mig sååå handikappad.

Nåja nu ska jag sluta klaga, har iaf känt våran lilla kille sparka idag så det gjorde mig lite lugnare men den sparkar inte alls lika mycket nu som innan jag blev sjuk den kanske är rädd för mina hostningar men det är iaf tur att den sparkar då och då, så vet man att den lever där inne... åååh vad jag längtar till vi får träffa honom. Ska bli sååå mysigt!! Nåja nu ska jag gå och vila, ha det fint... kram kram.

En liten pojke!!!

Vi vet vad som gömmer sig i min mage och det vet ni oxå nu, ja det är en liten gosse tänka sig jag som trott att det skulle vara en flicka och det är många andra som tippat på det oxå ha ha ha så fel man kan ha... nåja än är det ju inte helt säkert läkaren kanske såg fel men det tror jag inte för då tror jag inte att han hade sagt något om han inte varit säkert.... men det spelar ju som sagt ingen roll, men det känns roligt att veta, nu vet jag vem som bor där inne. Jag och Peter måste bara komma överrens om ett namn nu :)

Jag är fortfarande sjuk än så länge har  inte pencillinen börjat värka men har ju snart bara ätit den i två dagar så imorgon borde det ju börja hjälpa lite tycker jag. Nåja var tillbaka till bm idag och blodtrycket var fortfarande lite för högt och hon hittade äggvita i mitt urin så vi fick ta oss en tripp till gällivare för att undersökas där, när vi kom dit så fick jag ligga med ctg kurvan på och bebisens hjärta tickade på så bra den verkade så lugn och att den mådde bra där inne, skönt att höra. När jag tagit urinprov där så visade sig att det inte fanns lika mycket äggvita denna gång, skönt det med... och blodtrycket hade gått ner!!! Det kanske berodde på att jag oroat mig för att bebisen inte mådde bra men när jag fick det bekräftat blev jag kanske lugnare... ja man vet aldrig.

Sen fick vi träffa läkaren och han gjorde ett ultraljud, var så mysigt att få se sin lilla pojke där på skärmen och få det bekräftat att det är en pojke... det var kul, den är kring 3400 nu så den börjar ju vara klar för att komma ut i stora världen och träffa oss men jag tycker den ska stanna i magen tills jag blivit frisk för där inne blir den inte smittad iaf.

Nu är jag i vecka 38 (37+0) så den kan ju komma lite när som helst nu, man har ju ingen aning... men som sagt en kan väl iaf stanna en vecka till i magen så jag blir riktigt frisk.

Annars så är det lugnt idag ännu en dag här hemma och försöka bli frisk, blir nog ingen marknad för min del om jag ska må så här... bara man ställer in sig på det för annars blir man väl bara besviken sen när man märker att man inte orkar. Men det är skönt att få vila man måste ju passa på nu när man kan.
Nåja nu ska jag gå och vila på soffan, ha det fint... kram kram.

Lunginflammation!!

Idag hade vi besök hos bm, mitt blodtryck var högt igen och bebisens hjärtljud låg på 160 så den var ganska ansträngd, bm trodde att det beror på denna sjuka som härjar men för att vara på den säkra sidan så ska vi tillbaka till bm imorgon för att kolla om blodtrycket gått ner och har det inte gjort det så får vi åka till gällivare och undersökas. Nåja blev iaf skickad till läkaren idag, pga av min förkylning har ju feber oxå helt slut är jag, och mycket riktigt det visade sig att jag har lunginflammation så nu har jag fått pencillin, hoppas det blir bättre till helgen... men vem vet vi kanske ligger på bb under helgen ifall vi måste åka dit imorgon vet vi ju inte när vi får komma hem igen... men bara bebis mår bra så är jag nöjd :)

Så jag är helt slut, svettar och fryser om vart annat, sover lite då och då och ligger mest i soffan, stackars Peter så som jag kör med han men jag blir ju helt slut av att bara gå upp på toaletten näst intill. Nåja nu ska det väl ändå bli bättre... hoppas!!! skönt iaf att jag fick pencillin, då vet man att det säkert ger med sig efter några dagar.

Inatt kunde jag knappt sova, jag hade feber och hostade i massor så kanske sov två timmar på natten men sen har jag sovit lite till och från på morgonen och nu på dagen. härligt att man iaf är ledig när man blir så här sjuk, man hade ju inte orkat jobba... så imorgon får vi se hur det blir om det blir gällivare eller inte.

Så här händer det inte mycket försöker bli frisk och kry och vila upp mig... så nu ska jag slänga mig framför tvn igen... ni får ha det fint... kram kram.

Utan röst!!!

Jag har näst intill tappat hela rösten det känns hemskt, jag som älskar att prata så social som jag brukar vara... hoja vad irriterande det är, nu måste jag vara tyst och försöka att inte prata alls så mycket... det är himla tungt... nåja har åkt på världens värsta förkylning, snorig, ont i halsen, hes som bara den och hostar i massor så här har det varit sen i fredags men det blev bara värre och värre.... Jag verkligen hoppas att det ger med sig till helgen eftersom det är pajala marknad då och om jag är sååå här förkyld orkar jag knappt gå ut från dörren hur ska jag då orka gå runt på marknaden... men vi kan ju alltid hoppas att det ger med sig.

Iaf så har vi kommit hem idag, för ett litet tag sedan.... borta bra men hemma bäst, nu ska jag bara slappa fram till helgen och försöka kurera mig, min älskling har ju semester så han får passa upp på mig ;) det är ju toppen!! Bebis verkar då må bra fast jag är så sjuk hela tiden, alltså denna grav har även gett mig alla sjukdomar man kan ha nästan iaf, först var det bihåleinflammation, sen var det magsjuka och sen var det magsjuka igen men mycket senare så det blev nästan farligt för mig och barnet... sen blev det denna förkylningen.... nåja bara bebis mår bra och det verkar den göra för den sparkar och rör sig i massor, så då är det ingen fara lite sjukdomar kan jag väl stå ut med.... det är inte hela världen när man tänker på vad vi får ut av det här :)

Jaha vad har vi pysslat med under helgen då, i fredags var vi till bm igen och mitt blodtryck hade gått ner, det var ju tur det iaf, hon sa att det hade kunnat bero på att jag hade början till en infektion i kroppen, så det var ju skönt slapp man tänka mera på det. På eftermiddagen kom Peters mamma och pappa och hans syster med familj till oss, vi åt mat och sedan for vi och kollade på pappas teater på vassholmen.... eller pappas teater det är ju allas som är med i den... men ni förstår hur jag menar, den var jätte kul men synd att min hals inte var den bästa kunde knappt skratta fast jag så gärna ville :) Peters föräldrar och syster med familj sov över hos mamma och pappa så vi badade lite badtunna och bastu och grillade i grillstugan men jag badade inte, ville inte bli mer förkyld.

Lördagen tog vi det mest lugnt hade tänkt åka in till kalix på kalixdagen men eftersom jag var sååå förkyld så hade jag ingen ork till det... så vi befann oss hemma hos mamma och pappa istället... framåt kvällen åkte vi till happis och köpte kina mat det var sååå gott och mamma bjöd :) Söndagen blev oxå rätt lugn, vädret var på topp så vi var ute i massor hos mamma och pappa men jag badade ingenting, det hade bara förvärrat min förkylning.
Idag har vi åkt hem och nu måste vi skynda oss att betala räkningarna, en dag försenad det brukar dom aldrig vara man får ju ångest!!! Nåja ha det fint... kram kram.

RSS 2.0