Hårig apa!!!

Ett av några biverkningar som man kan få när man äter den medicin som jag äter är just ökande hårväxt på kroppen och då menar jag heeela kroppen till och med ansiktet är fullt med hår. Snart får jag väl börja raka mig, tur att jag är ljushårig så det inte syns så bra!!! Ha ha ha snart ser jag ut som en apa ni skulle se mina armar långa vita hårstrån ha ha ha!!! En ljushårig apa i sådana fall :)

Nåja det är bara en liten bagatell om man tänker på vad jag gått igenom denna sommar!! Nu är vi Göteborg igen, jag gillar verkligen denna stad, alla är trevliga och rara. På sahlgrenska är personalen så snälla och fina så det nästan blir roligt att fara och göra biopsi :) Biopsin idag gick jätte bra, det gick så fort. Hade en läkare som verkligen visste vad han gjorde men det vet dom flesta på sahlgrenska men det gick himla fort iaf. Det var skönt!! Men har ju inte fått svar än, så vi hoppas ännu på en nolla så vi får åka hem igen imorgon!!!

Saknar ju mina älsklingar där hemma, är sååå tomt utan dom här. Ingen som gråter eller gnäller och vill upp i famnen. Lilla söta gubben är sååå jobbigt att vara ifrån honom. Men då får vi ju verkligen hoppas att jag får träffa honom imorgon. Men det ska jag väl få förhoppningsvis.

Utsikten från hotellfönstret är liseberg, tänk vad perfekt när vi kommer hit nästa sommar då kan vi gå på liseberg med Herman!!! Nästa gång vi kommer hit kanske vi går på jul på liseberg för det öppnar då den 14 nov!! så det vore mysigt att gå på, herman skulle älska att se alla ljus där :) Han är ju så faschinerad av just lampor och sånt. Jag har varit en gång tidigare på jul på liseberg och det är verkligen hur mysigt som helst och jätte fint!!!

Idag har vi varit till linnegatan och ätit på en grekiska restaurangen som vi beställt mat ifrån i somras så nu vet jag hur den ser ut. Var riktigt mysigt där inne!!! Var kul att få gå dit!!! Ikväll blir det bara att ta det lugnt vi går nog ut på en promenad snart, går nog och handlar nån smörgås eller nåt till kvällsmat!!!
Ha det fint, kram kram!!!

GBG igen!!

Nu blir det åter en tur till Göteborg, idag åker vi, jag och pappa. Vi får bo på hotell och resan är betald så det är ju inte fy och skam få gratis resor till Göteborg :) Men jag kommer ju förstås att sakna mina två älsklingar, kommer bli tomt utan dom. Nu har jag inte varit utan Herman sedan i somras. Ja nån timme kanske när jag varit hos sjukgymnasten och sånt... men inte flera dagar, eller två dagar förhoppningsvis. Vi får verkligen hoppas att det blir en nolla nu igen!!! Annars vet jag inte hur jag ska klara mig utan dom två!!!

Igår var jag och Herman på en härlig promenad, gick och postade inbjudningskorten och sedan gick vi till farmor och farfar men där var ingen hemma så fick lämna kortet i brevlådan. Sedan gick vi förbi Jennie och Pär och lämnade ett kort. Så vi fick en rejäl promenad ha ha ha, eller rejäl för mig iaf. Har aldrig gått så långt själv sedan min operation så det var hääärligt!!! Men har definitivt gått så långt med Peter iaf när vi var på högsbo!!!

Mamma bokade resan till Gotland igår med avbeställningskydd ifall att jag skulle få en avstötning och inte en nolla till den gången... så den 15 nov åker vi till syster och barnen om allt är som det ska med mig. Jag, mamma och Herman... ska bli sååå roligt att få se med egna ögon hur dom har det och deras nya fina miljö!!! Herman kommer att älska att åka vagn där på kullerstenarna :)

Håll tummarna för att jag är tillbaka i norrbotten på fredagkväll igen. Ha det bäst, kram kram!!!


Tisdagen den 28 okt!!

Idag har vi varit till Haparanda en sväng och handlat lite mat, jag har fixat med inbjudningskort till dopet som vi ska ha den 27 dec så snart kanske det dyker upp något i era brevlådor :) Har inte bjudit så många mest dom står oss närmast fast när jag räknade med barn och allt så blev det 49 personer, men jag tycker ju om att träffa folk och vara omkring folk men vi får ju se alla kanske inte kan komma heller.

Gudmor ska min kompis Lisa vara och Gudfar ska Peters morbror Hasse vara. Det ska bli roligt!! Måste bara hitta en präst nu, kyrkan är iaf bokad. Så det är fixat och klart. Sen blir det ju allt fika man ska baka men tur att jag har min farmor :) Hon tycker ju om att baka!!

Snart ska jag gå ut och promenera med Herman och posta inbjudningskorten, går nog även en sväng förbi farmor och farfar och ger kortet personligen är ju inte allt för långt dit.
Det går fint med mina promenader försöker gå varje dag iaf en halvtimme, men går ju inte allt för fort än. Men det kommer det blir ju bättre för varje dag som går. Men känner ju att mitt blodtryck fortfarande är lite ostabilt ibland för lågt och ibland för högt. Men det ger väl med sig snart!!

Tänkte idag på vad min söta systerson William sa när han hörde att jag skulle få ett nytt hjärta: Men hur ska hon då komma ihåg vem hon älskar? Min syster hade då förklarat för william att jag kommer att komma ihåg, för det är inte i hjärtat det sitter utan i hjärnan. Så när jag hade blivit opererad ringde jag till William för att berätta att jag fortfarande älskade samma personer som innan, då sa han ja men om du skulle byta hjärna då skulle du inte älska samma personer. Då sa jag men det är ju tur att jag slapp det då :)

Han är så söt min älskade William och hans syster med för den delen älskade Vilma, dom har alltid betytt mycket för mig och betyder än idag. Jag tror det är ganska ömsesidigt. Vi har alltid stått varann nära och dom var lite avundsjuka när dom hörde att jag skulle få ett eget barn men min kärlek räcker gott och väl till alla tre :)
Nu under sommaren när jag träffat dom har jag varit så sjuk, så sjuk att jag inte orkat busa och leka med dom som förrut men nästa gång vi ses då ska vi leka som förr i tiden och då ska dom få lära Herman allt som han behöver veta ;)

Nu sitter Herman i sin babysitter, vi ska snart gå ut och gå med vagnen då kommer han bli supernöjd :) Nä nu ska jag ta och vila lite innan det blir att gå ut i det fina vädret!! Kram kram. 

Längtar och hoppas!!

Jag och mamma har idag bestämt att om formen är bra för mig den 14 nov och biopsin undersökningen går bra så ska vi och Herman förstås åka till Gotland och hälsa på syster och barnen så nu är det bara hoppas att allt ser bra ut då den 14 nov för då åker vi direkt från gbg till gotland eller vi måste ju byta flyg i sthlm men det är vi ju vana vid :)

Sen är det ju en mån tills jag ska till gbg nästa gång då får vi se om jag åker själv eller om någon annan än mamma, pappa eller peter vill följa med. Det blir då den 15 dec och då tänkte jag att Peter och Herman får stanna hemma så det inte blir så mycket att flyga för lilla gubben :) Men nu ska jag ju först till gbg nästa vecka och då följer pappa min med och Herman stannar hemma med sin pappa. Då får vi hoppas på en nolla igen annars kommer jag inte klara mig utan mina två älsklingar sååå länge!!!

Nåja jag ser verkligen fram emot att få åka till Gotland och att få träffa syster och barnen igen och att dom får träffa Herman igen oj vad vi ska ha mysigt och oj vad jag har längtat efter dom.

Idag har jag varit ute på promenad med Herman, solen sken och det gick jätte bra. Sen grillade vi korv i grillstugan till lunch. Herman vaknade lagomt till lunchen så han fick för första gången syn på en riktig eld oj vad han gillade det. Han fick riktigt stora ögon :) Jag har nyss lagt han i sängen han somnade nästan på en gång, han orkade knappt äta upp all välling men han fick i sig endel iaf :)

Pappa och Peter är i bastun och mamma håller på och städar undan efter oss vildar ha ha ha, tänk att ett litet barn på 3,5 månad kan göra så att hela huset blir fullt av grejjer ha ha ha, det är nog inte bara hans grejjer men vi kan ju säga så, det låter bättre så.

Annars händer det inte så mycket ikväll, tar det mest lugnt. Är fortfarande förkyld men inte fått någon feber, ta i trä!! Hoppas det fortsätter så här och inte bryter ut och blir värre. Hoppas den snart ger med sig, tycker jag snorar i massor men det ska väl gå över snart!!! Hoppas att Herman inte blir smittad av mig, har så svårt att låta bli att pussa på han. Han är ju bara för go :)

Nä nu ska jag kolla tv, ha det fint... kram kram!!!

Hur tänker folk??

Jag har bara en fråga hur tänker endel människor, dom kan ju inte tänka alls börjar man tro!! Igår blev konsum i Sangis rånad, av två killar i 25 års åldern, jag känner en av personalen som jobbade där när det hände och det är hemskt att någon människa ska behövas utsättas för en sådan sak, jag blev så orolig när jag hörde att du jobbat, hoppas du har det bra nu och får den hjälp du behöver!!...

Hur mycket är en  dagskassa på konsum värd?? är den värd nog mycket för att skrämma upp andra människor?
nä det är ju helt sjukt, känns som att sådana människor bara gör sådant för att visa att dom har makt, det är fan sjukt. Man kan inte vara säker någonstans något mer inte ens i sin egen hemort, hur ska man våga låta Herman gå till affären själv när han blir så pass stor, skumma typer finns ju överallt!!
Nåja det är iaf tur att ingen blev fysisk skadad!!

Nu är vi tillbaka i Sangis, idag blir det att äta god mat och kolla idol. Jag har även lyckats bli förkyld, snorig och lite ont i halsen men ringde sahlgrenska idag och dom tyckte att jag kunde vänta med att gå till en läkare för jag har ju ingen feber så det är säkert bara en lätt förkylning. Hoppas hoppas!!!

Men ska ju dit nästa vecka igen så då får jag ju svaret om det inte släppt till dess!!

Annars så är allt bra, jag myser på Herman och han är så go och glad, just nu sover han i vagnen, jag har varit ute och gått med han. Han somnade så gott!! Nä nu ska vi äta här, ha det fint... kram kram.

Ensammen hemma...

Ja nästan iaf... jag har ju både Herman och Cilla här, men Peter har farit iväg och spelat pingis!! Jag har nyss fått Herman att sova, han var helt slut, han har varit vaken ända sedan fyra så jag förstår honom :) Vi har badat Herman idag, han var så nöjd han ville inte alls upp från badet, han är som sin mamma älskar vatten!! Jag läääängtar efter att få bada i en stor och varm bassäng men tyvärr får jag inte det pga mitt sår från operationen och även pga infektionsrisken!! Men när jag får det, oj vad vi ska bada jag och Herman!!

Känns skönt att vara själv här hemma händer ju inte allt för ofta, ja nån halvtimme då och då när Peter går ut med hunden om inte vi följer med då, vilket vi gjorde idag. Vi tog en runda på byn så Herman somnade i vagnen och sov i ca tre timmar. När vi kom hem passade jag på att vila och tittade på Änglagård, gud vad jag gillade dom filmerna när jag var liten, jag gillar dom idag oxå är sååå fina miljöer att titta på!!!

Nu väntar jag på desperate housewifes, det programmet är så bra... höjdpunkten under hela veckan nästan iaf ;) Förrutom alla fina höjdpunkter jag har med min son som när man tillexempel busar med han, oj vad han skrattar, låter som en riktig stor pojke när han väl börjar skratta!! Men ibland är han svårflörtad men det måste man ju få vara någon gång oxå :)

Igår hade vi besök av Jenny och Johan och deras barn och även Katta, Lilly, Tova och Sebbe var hit. Det var trevligt vi åt tårta och tårtan var jätte god, det finns även kvar i kylen. Funderar på att ta lite tårta men borde egentligen börja tänka på vad jag äter nu under veckorna, typ äta mer frukt istället för fika. Men det är ju så gott och efter att jag inte hade någon matlust alls (då ville jag inte ens ha glass eller godis) så har jag börjat bli extra sugen på allt som egentligen inte är bra att äta, inte för mycket av iaf. Men jag ska skära ner på det onyttiga nu lovar jag mig själv det... äta mer frukt!! Frukt är oxå gott!!!

Idag har jag varit hos sjukgymnasten, det gick bra fick låna hem hantlar... så nu ska jag styrketräna i massor :) Imorgon är det provtagning igen redan kl tio i nio på morgonen men det ska väl gå fint vi är ju alltid vakna vid sju tiden en liten söt gosse väcker ju ofta oss vid den tiden som en riktig väckarklocka :)
Nä nu ska jag gå och titta på äntligen hemma och fundera på tårtan i kylen ha ha ha!!!
Kram kram!!!

Hemma!!

Nu är vi hemma i vårat eget hem men blir nog bara här några dagar ska iaf vara tillbaka till Sangis över helgen. En kompis till mig har inflyttningsfest på lördag så om orken finns så kanske vi svänger förbi där en sväng :)
Det är ju i Kalix så vi har ju nära om vi befinner oss i Sangis vilket vi säkert gör :)

Helgen har varit toppen, i Lördags var det en massa folk till mamma och pappa och grattade mig, det var himla kul. Fick träffa släkt och vänner som man inte sett på gud vet hur länge sedan. Ja det var jätte skoj. Men lite trött blev jag, men jag somnade tidigt på lördagen :) Nästan samtidigt som lille Herman!!

Igår tog vi hem kinamat från lei lani mmm så gott det var, jag älskar kina mat!! Det var även toppen väder ute igår, jag och mamma var ute och promenerade med Cilla och Herman. Solen sken och humöret var på topp för oss alla :) Sedan grillade vi lite i grillstugan det måste man ju göra denna årstid det kan man bara inte missa :)

Idag har vi bara tagit det lugnt sedan vi kom hem, packat upp lite och börjat tvätta kläder!!! Nu lagar Peter mat och Herman sover, han somnade helt utslagen efter att jag matat honom. Han är sååå söt våran kille, man bara älskar honom mer och mer för varje dag som går!!!

Ikväll kommer det kanske lite folk hit och äter lite tårta för vi upptäckte att det fanns en tårta i våran kyl när vi kom hem en sådan överraskning är ju alltid kul :) tack svärmor!! Det blir säkert jätte gott!!
Nä nu ska jag gå och vila lite, ha det fint, kram kram!!!

Idag är ingen vanlig dag...

För idag är det min 25 års dag samt europeiska donationsdagen så vi har två saker att fira här hemma och det firar vi med smörgåstårta, härligt!! :) Så ni kan oxå fira med att välja att donera bort era organ till efterlevande, jag vet att många av mina vänner redan valt det men ni som inte gjort det fundera på det och gå iaf in på denna sidan och kolla http://www.livsviktigt.se/templates/DR_Page____356.aspx tänk på att det gäller någon annans liv som ni kan rädda!!!
Jag skulle gärna välja att donera bort mina organ men som transplanterad brukar man inte få det eftersom man äter medicin resten av sitt liv då är mina organ tydligen inget att ha ;) ha ha ha... nä men det sliter ju på organen om man ätit medicin i flera år så dom brukar inte använda en transplanterads organ. Men då kan ni ge mig en födelsedagspresent och välja att donera bort era organ när ni inte behöver dom längre förstås ;)

Som ni förstår så gick biopsin bra det var en nolla igen så nu är vi tillbaka i norrbotten, resan har gått jätte bra, Herman har varit så snäll men tror han fick lite ont i öronen av lufttrycket så nästa gång får han stanna hemma med pappa oxå åker jag iväg med min pappa istället. Det är ju om ungefär två veckor igen!!
Det var mysigt att få bo på hotell, hotellet var jätte fint och mysigt, vi åt god mat och kollade tv på kvällen :)

Herman sover ännu, han är nog helt slut efter allt resande, faktiskt så var han lite grinig igår tror han saknade sin pappa han är ju inte van att vara borta från honom så när han träffade honom på Kallax blev han glad på en gång ;) Somnade helt utslagen i bilen på väg hem till Sangis, vi ska vara här över helgen och på måndag blir det Pajala över några dagar sedan blir det Sangis igen innan det blir gbg igen... ha ha ha mycket åkande fram och tillbaka... men är iaf närmare till kallax härifrån än från pajala!!!

Nu ska jag gå och äta frukost sedan ta mina mediciner :) Ha det fint, kram kram.

Positiv inställning!!!

Jag har på senaste tiden fått höra att jag har en väldigt positiv inställning till det mesta här i livet, lite chockad blir jag för jag har alltid tyckt att jag varit så pesimistisk, (tror alltid det värsta). Men när det väl gäller när positiviteten behövs då verkar jag ha den där :)

När jag låg som sjukast på avdelning 93 och skulle få in en ny cvk (en nål som satt genom ett kärl i axeln) så kommer en sjuksköterska in han säger: Jag har hört att du inte gillar att sätta in en ny cvk, hur känns det?
Jag svarar då: Nä det är inte någon favorit jag har men det är bara gilla läget ni gör ju det för min skull. Då säger han: Hanna du är bara för härlig du!! Ja det kommer jag aldrig glömma, det fick nog mig att inse att jag faktiskt är ganska positiv sedan har jag hört det från andra håll oxå och en  sådan sak är väldigt kul att höra man tycker det behövs ibland :)

Nu sitter Herman i sin babysitter och pratar för fullt han är alltid på så gott humör på morgonen en riktigt go kille :) men han vill att man ska busa med han hela tiden, igår ville han bara vara i famnen då blev han tyst direkt. Ibland är han mera självständig och ibland är det bara famnen som gäller men det är mysigt för tänk tiden går fort snart är han som sin kusin William som aldrig vill sitta i famnen något mer ha ha ha nåja det ska väl ta ett tag dit får vi hoppas.

Jag har oxå börjat tänka och fundera över frågan om att skaffa fler barn? Just nu säger jag neeej, jag ska inte vara gravid igen. Blir det fler barn för oss så blir det adoption så är min tanke nu det finns så många barn som behöver ett bättre liv här i världen. Jag är även orolig för att utsätta min kropp för en graviditet eftersom risken för att få avstötningar under en graviditet finns ju såklart och då måste man få starka mediciner vilket kanske inte alltid är så bra för barnet i magen. Så nä jag vill inte utsätta barnet eller min kropp för det. Jag vet att det finns dom som har blivit transplanterade och efter det fått barn, till och med tvillingar och att det gått bra. Men jag vet även dom som fått barn och varit transplanterade och fått avstötningar under graviditeten så jag skulle nog avstå från det. Jag menar det finns ju alltid adoption och vi har ju våran älskade Herman, hade jag inte haft honom hade jag säkert tänkt annorlunda men nu har jag ju min guldklimp.

Idag åker vi till GBG, jag, mamma och Herman... ska bli lite mysigt för vi ska få bo på ett spa hotell synd bara att vi inte kan gå på spa jag får ju inte bada än... men det hinner vi nån annan gång, ska iaf bli kul att bo på hotell oxå hoppas vi på en nolla så vi kommer oss hem till min födelsedag. Ha det bäst, kram kram.


Lite att göra!!

Vilken svordom använder du mest?

* Helvete


Äger du en iPod?

* Nej!


Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

* Behöver ingen väckarklocka för Herman väcker mig oftast vid sju :)


Hur många resväskor äger du?

* Många!!


Använder du flip-flops?

* Japp på sommaren iaf!!


Var köper du dina matvaror ifrån?

* Konsum i Pajala eller ICA MAXI i Happis!!


Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?

* Både och ha ha ha :)


Vilken var den senaste filmen du såg?

* Pretty Women igår men såg inte hela då :)


Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

* Jag umgås helst med dom jag tycker om ;)


Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?

* Ojdå det är mycket det, men ett hus vore inte helt fel!!


Har någon någonsin kallat dig lat?

* Ja mamma brukade göra det förrut!!


Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?

* Den senaste tiden på sjukhus så fick jag sömntabletter ibland om jag hade svårt att sova osv.


Vilken är världens bästa artist/grupp just nu?

* Det är många det!!


Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?

* Nej och skulle det vara så då skulle jag inte skriva det här ha ha ha....


Vad åt du till middag senast? 

* Köttgryta med potatis!!Pappas hemlagade mums!!


Använder du huvtröjor?

* Ja det händer väl!!


Kan du vissla?

* Ja men det låter inte bra!!


Vem var den senaste som ringde dig?
* Syster yster!!


Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?

* Jag älskade uppskjutet på gröna lund förrut men nu skulle jag aldrig våga åka den ha ha ha...


Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

* Ja jag tror folk pratar ganska mycket om mig just nu men jag tror inte det är illa menat eftersom jag varit med om rätt mycket på sista tiden!!


Vilket riktnummer befinner du dig i?

* 0923 just nu annars 0978 eller 031 ha ha ha ha!!


Tittade du på tecknat när du var liten?

* Ja men mest astrid lindgren filmer!!


Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?

*  Ikea ha ha ha...räknas det?


Hur många syskon har du?

* En älskade syster yster!!


Är du blyg inför det motsatta könet?

* Nä det tycker jag då inte, inte efter 3 mån på sjukhus ha ha ha!!!


Vilken film kan du alla replikerna till?

* Det finns nog ingen har sett så många olika filmer.


Äger du några band t-shirts?

* Nope


När flög du senast?

* Från gbg till Luleå Fredagen den 3 okt!!


Hur många stolar står kring ditt köksbord?

* Fyra stycken.


Läser du för skojs skull?

* Ibland.


Pratar du några andra språk?

* Engelska så gott det går, ha ha ha!!


Diskar du din egen disk?

* Ja jag brukade göra det ha ha ha.


Har du gråtit offentligt?

* Ja faktiskt många gånger!!


Har du en stationär dator eller en laptop?

* Just nu en laptop.


Försöker du alltid lära dig nya saker?

* Nej, inte alltid.


Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

* Ja en tatuering med Hermans namn men vet inte hur den skulle se ut än :)


Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

*  Nä det spelar faktiskt ingen roll!!


Kan du kasta macka?

*  Minns inte kanske :)


Har du någonsin varit på Jamaica?

* Nä men vore inte helt fel att åka dit.


Vad har du med dig in på bion?

* Dricka och godis oftast iaf.


Vem var din favoritlärare och varför?

Ojdå det var många det ha ha ha minns faktiskt inte :O)


Har du dejtat någon av en annan religion?

* Japp det har jag!!


Vad har du för väder?

* Solsken, härligt!!


Har du en favoritblogg?

*  Ja syster ysters såklart!!


Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?

* Teaterproduktion såklart.


Gillar du att flyga?

* Ja! 


Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

* omtänksam


När sov du senast på golvet?

* Det var länge sedan, tror det var i april nån gång när vi var hos Hasse i Luleå!!


Vilken är din favorit drink?

* Coca cola ha ha ha dricker ej alkohol något mer!!


Vilken är din mammas hemstad?

*  Haparanda!!


Din pappas hemstad?

* Kalix eller rättare sagt Sangis och det är ingen stad ha ha ha!!


Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

*  Mer än sju iaf :)


Är dina dagar fullbokade och stressiga?

* Nej, det skulle jag aldrig klara av nu!!


Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?

* Ja faktiskt!!


Vilken är din favoritfrukt?

* Banan!!


Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?

* Nej det gör jag inte...


Hur gammal blir du nästa födelsedag?

*25 den 18 okt.


Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

* Nej då ja är inte noga med det :)


Tror du på liv på andra planeter?

* Ja det gör jag.


Vem var den sista personen som gjorde dig arg?

* Jag blir aldrig arg, ha ha ha ha ;)


Tror du att Gud är man eller kvinna?

* Jag tror inte på gud bara på kirurger och läkare :)


Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?

* Både och faktiskt!!


Hur valde dina föräldrar ditt namn?

* Från låten Hanna från Arlöv med Nationalteatern!! 


Gillar du senap?

* Ja på korv iaf.


Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

* Det löser sig!!


Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Absolut inte!!!


Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?

* Ingen, jag är bara mig själv ;)


Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?

* Nej...


Tycker du om att krama folk?

* Jaa, ibland!!


Skulle du säga att du är trendig?

* Nja kanske inte alltid ha ha ha...


Äger du en digitalkamera?

* Japp.


Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

* Ingen tror jag, jag liknar bara mig själv ha ha ha.


Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?

* Jo, faktiskt!!


Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?

* Det är många det!!!


Vad är du allergisk mot?

* Ingenting!!


Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
 
Nej absolut inte!!!


Nu vet ni lite om mig, nu ska jag ta mina mediciner, ha det fint, kram kram.


Nytt!!

Igår var jag och Peter till Haparanda en sväng, vi köpte varsin ny vinterjacka... tack svärmor det behövdes!! Vi kommer bli så fina nu till vintern :) Jag köpte även vantar och en mössa och nya vinterskor. Det var skönt att komma ut lite och få köpa något nytt till sig själv är som ett väldigt bra tag sedan :)

Herman lämnade vi hos mormor och morfar men han hade sovit heeela tiden... ha ha ha hade vi varit hemma hade han bergis vaknat tidigare är som att han känner på sig att nu är ändå inte mamma och pappa här... ha ha ha!! Men han är sååå go och glad så för min del får han vara vaken hur mycket han vill, nåja bara det inte är på natten :)

Igår fick vi besök av Jennie och Pär och Emmi och Alicia, var kul att träffa dom för det var ju väldigt länge sedan sist nu, det var ju även första gången vi fick träffa lilla Alicia hon är verkligen lik sin pappa. Man glömmer fort hur små dom är egentligen, har nästan nu glömt att Herman var så där liten... nja nästan iaf ;)

Sen tog vi det lugnt resten av dagen och bara slappade!! Det behövs det oxå. Idag blir en slö dag men vädret är på topp så lär nog bli en promenad med Herman och sedan kanske vi grillar korv i grillstugan till lunch!! Vore inte helt fel det. Nåja nu är det bara två dagar så åker vi till gbg igen, denna gång följer mamma med och Herman förstås, jag har sagt att jag vill inte vara ifrån han några längre stunder något mer... det har jag varit nog mycket i somras!!
Så därför behöver jag ju ha med mig någon och det skulle jag behöva annars oxå för kan ju knappt bära mina väskor själv :O) men snart är jag ju färdigläkt... inte länge kvar nu så får jag till och med gå med Cilla i koppel igen.
Nä nu ska jag mysa med Herman, ha det fint,... kram kram.

Lugn Lördag!!

Idag har vi en skön och lugn lördag, jag har varit ute på promenad med Herman och sedan har vi grillat korv i grillstugan till lunch, mums så gott det var... det var himla länge sedan jag åt grillad korv i juni nån gång så det var på tiden nu :) Det är skönt att vara tillbaka i Sangis, känns som att det är en evighet sen vi var här sist och det är det ju oxå :)

Sen har vi legat inne och kollat film medans Herman har sovit :) nu ligger han i sitt babygym och är sååå nöjd han har börjat gilla sitt babygym nu tittar i massor på alla leksaker som hänger där ovanför han oxå pratar han till dom... sååå gulligt :)

Idag tänkte jag ge mig på att baka en ananaspaj, det är ju så himla gott och oxå väldigt länge sedan vi åt så det ska nog bli bra.... :O)

Imorgon ska jag mest troligt köpa mig en  jacka, borde ha en ny vinterjacka och nya vinterskor för den delen. Men får ta och titta på det... blir mest troligt imorgon annars hinner vi ju till veckan.

Sedan är det ju en massa kompisar jag vill träffa så imorgon ska vi nog träffa Jennie och Pär och Emmi och Alicia. Det ska bli himla kul, få se hur Herman reagerar han träffar ju knappt några barn så det är bra att han får göra det nu. Sedan har man ju saknat dom i massor man har ju inte träffat dom på hur länge som helst efter så många veckor på sjukhus :)

Ikväll blir det att kolla stjärnor på is sedan blir det en lugn kväll, lägger nog mig tidigt är redan sååå trött :) Ha det fint... kram kram.


Tänker!!

Jag har på senaste tiden börjat tänka och fundera mycket över min sjukdom som jag hade dileterad cardiomyopati, det känns som att det är först nu jag förstår vad jag verkligen har gått igenom och hur allvarligt det har varit. När jag låg där som sjukast på sahlgrenska så tänkte jag inte så mycket på själva sjukdomen utan min tanke var då att jag bara ville bli frisk så jag skulle kunna ta hand om min son som en nybliven mamma brukar göra.

Jag tänker mycket på min farbror som vid 21 års ålder dog av samma sjukdom som jag haft, det var då i början av 80- talet så hjärttransplantationer fanns inte i Sverige då. Jag tänker mycket på att han inte fått den chans som jag fick, det känns tråkigt hade han fått ett nytt hjärta så hade han nog levt än idag men vården var ju helt annorlunda då.
Det är ju så att vården går framåt hela tiden och jag är ju självklart tacksam över att jag fick chansen att få ett nytt hjärta och att det kom i rätt tid. Eftersom jag blev sämre och sämre hela tiden, sista tiden åt jag knappt hade ingen matlust och det lilla jag åt fick jag inte alltid behålla.

Men efter operationen blev jag ju bara bättre och bättre hela tiden och matlusten kom tillbaka. Så jag tackar alla läkare och kirurger som gjort detta möjligt samt donatorn som gett mitt liv tillbaka. Låter som att jag varit borta från det men efter att ha legat så sjuk på ett sjukhus så kändes det nästan som att man fick sitt liv tillbaka när man fick det nya hjärtat. Man blev ju som vanligt igen :)

Det känns bra att få skriva av sig på denna blogg, jag behöver verkligen det för att gå igenom allt som hänt den senaste tiden, hjärttransplanterad och nybliven mamma på en och samma gång... det är ju två förändringar i sig men det är bra förändringar :)

Nåja nu ska jag äta frukost, sen ska vi iväg till mormor idag. Ha det fint, kram kram. 

Våfflor med grädde och sylt!!

Idag har vi varit hos farmor och farfar och ätit våfflor med sylt och grädde, mums så gott det var.... det var verkligen länge sen sist vi åt det... så det passade fint. Herman verkade trivas, han var lite grinig för han blev så trött men han hade iaf mycket att titta på :) Min kusin Helena var där med deras hund rio som är snart fem månader så ni kan ju tänka vad Cilla blev glad, någon som ville leka med henne.

Sen var vi en sväng till Happis pappa skulle ju hämta bilen från verkstaden så vi skjutsade dit han, sen gick vi in på ica maxi, jag köpte två bodysar och en pyjamas till Herman, sedan blev det lite presenter till syster yster och syskonbarnen som syskonbarnens pappa får ta med när han ska dit ner med deras katt. Åååh vad jag skulle vilja åka dit själv men det får bli när jag är ännu bättre :)

Var skönt att komma ut lite få gå lite i en affär och kolla på annat än sjukhusmiljö :)

Imorgon är det tänkt att vi ska åka till mormor och hälsa på, hon kommer nog bli jätte glad... först kanske hon inte minns att jag fått barn men sedan kommer hon ihåg när man säger det och hon lär ju se det :) hon är dement det är därför hon inte minns allt.

Vi har det skönt här i Sangis, pappa lagar mat och skönt att slippa tänka på det och bara känna att all tid går åt Herman och Cilla :) Nä nu ska jag vara lite social, kolla vänner :) ha det fint... kram kram.




Saknar er!!!

Älskade syster yster och älskade syskonbarn som jag saknar... idag ska vi till Sangis och det kommer kännas konstigt att köra förbi erat gamla hus och veta att ni inte är där, att ni är flera 100 mil från mig!! Ja jag saknar er sååå mycket och längtar sååå mycket till jul då vi äntligen får ses igen. Skulle jag inte behöva åka varannan vecka till gbg så hade jag kommit ner till er på en gång... eller vi hade det :) men det är nog mycket resande nu... men det blir det ju oxå mindre av så småningom.






Sist vi sågs var jag så sjuk att jag inte orkade mycket... nu är dom mesta av mina krafter tillbaka och därför vill jag så gärna träffa er så vi får busa som förrut och så ni får leka med Herman :O)

Hoppas tiden går fort fram till jul så vi snart ses, kram kram!!!

6170 gram och 62 cm!!

Våran lillkille bara växer och växer, idag har vi varit till barnmorskan och han vägde hela 6170 gram och var 62 cm lång. Tänk vad fort det går, tyckte det var nyss han vägde nåt på 4000 men tiden rinner iväg. Eftersom han blir tre månader nu på torsdag så fick han sin vaccinationspruta idag och han har varit lite grinig ikväll så tog tempen på han och den visade 37.5 så inte nå feber iaf. Men han kanske har känt lite där dom stack han. Men nu ligger han i sängen och är så nöjd lyssnar på sin speldosa och är snart i drömmarnas värld :)

Vi har även skrivit faderskapsintyg idag på kommunen man måste ju tydligen göra sådant när man inte är gifta, så allt är mycket enklare om man är gift därför ska vi gifta oss :O) Men nu har vi iaf skriftligt på att det verkligen är Peter som är pappan och jag eller någon annan finner nog inga tvivel i det eftersom Herman är pappa upp i dagen ;)

Igår hade vi en slö dag, låg mest hemma och kollade film... regnet öste ju bara ner. Lekte med Herman och Cilla förstås. Slöa dagar behövs ibland speciellt för min del. Annars så är allt bra, inte haft nå mer pulsökningar hoppas det håller i sig så.

Ikväll ska jag kolla desperate housewifes sen blir det sängen :) för ska vara på vårdcentralen imorgon klockan halv nio och ta lite prover det måste göras innan jag tar mina mediciner. Sen klockan elva ska jag till sjukgymnasten och efter det packar vi bilen och åker mot Sangis.

Ska bli skönt att få vara där ett tag nu, slippa tänka på att diska och sådant... dom har ju iaf en diskmaskin, härligt!! Efter att ha varit tre månader på sjukhus så är det svårt att börja leva normalt liv igen... man är ju fortfarande ganska trött efter operationen och medicinerna gör ju sitt oxå. Så därför känns det bra att befinna sig i Sangis sedan är det närmare till sunderbyn där dom har mer koll på hjärttransplanterade patienter så om något skulle hända kan man åka dit istället för gällivare eftersom det är närmare sangis. Men nu hoppas vi att allt ska gå bra i fortsättningen!!!


Visst är dom söta våra älsklingar!!!

Nu ska jag ta och packa väskan färdigt, ha det fint... kram kram!!!

Akuten igår!!

Självklart får vi börja med att sitta på akuten första helgen vi är hemma, nåja det var inge allvarligt men fick hjärtklappning igår, pulsen ökade till 140 som mest när vi räknade själva här hemma så det var bara sätta sig i bilen och åka in mot gällivare sjukhus... jaha sjukhus igen, lite tungt det kändes men vad ska man göra? nåja väl i bilen på väg dit så hoppade pulsen ner till det vanliga igen, räknade att den låg kring 70-80 då... men vi åkte iaf in för att vara på den säkra sidan.

Mycket riktigt när vi kommer dit så är pulsen på 78, ja det var ju skönt att den hoppade ner av sig själv och som sagt så är det inge allvarligt att få så här, det är väldigt vanligt och speciellt om man är transplanterad eftersom mina nerver inte är direkt kopplade till mitt nya hjärta. Dom ökade min pulssänkande medicin så det ska nog hjälpa, förebygga att jag inte ska få hjärtklappning.

Vi kom iaf oss hem igår och nu känns det bättre, känner mig bara väldigt trött idag men inte konstigt det med alla nya intryck dom senaste dagarna, så idag blir en lugn dag vädret är ju sååå trist... ska bara ligga hemma och slöa, tvätta kläder och vara med Herman och Cilla förstås :)

Cilla är så mysig, men hon undrade nog varför hon var tvungen att åka tillbaka till Eva och Bengt igår och inte fick vara med oss... men glad blev hon när vi hämtade henne :)
Herman tycker nog om att vara hemma, han sover gott i sin egen säng sen på morgonen vid sex tiden när vi matat han så somnar han alltid mellan oss... sååå mysigt!!

Jag har kommit fram till att Herman har räddat livet på mig, ja det kanske låter konstigt men så är det eftersom det har visat sig att jag haft min hjärtsjukdom väldigt länge utan att jag vetat om det ända sedan 21 års åldern vad vi misstänker eftersom jag då hade en jätte besvärlig hosta under ett halvårstid och jag har alltid varit trött av mig och även känt hjärtklappning men inte riktigt förstått vad det varit, mera trott att det handlat om ångest eller nåt sådant, inte har man ju en tanke på att man har en hjärtsjukdom!!
Men när Herman kom då visade han att mamma inte mådde bra så då upptäcktes min sjukdom, tänk hade jag inte blivit gravid och tänk hade inte Herman fötts då kanske jag hade tuppat av hemma eller någon annanstans när man inte alls visste att man var sjuk, ja herman är min räddare :)

Jag har även tänkt endel på sista tiden och kommit på att jag äntligen tror på något, jag tror på kirurger och läkare dom är oxå en stor del till att jag sitter där jag sitter samt dom människor som väljer att donera sina organ till efterlevande dom är guld värda!!!

Nu ska jag slöa lite, Herman sover nu så måste passa på :) ha det fint, kram kram.

Hemma!!

Igår vid halv tolv klev vi in genom dörren, det var bara att sätta på pyjamasen på Herman och lägga han i sängen och han slocknade nästan på en gång han åt knappt något för han var sååå trött, så hela natten har han sovit i sin egen sängen han verkar tycka den är mysig och han älskar verkligen mobilen som hänger ovanför :)

Peter for och hämtade Cilla direkt när vi klivit in genom dörren och när hon kom hem blev hon jääätte glad gud vad vi mös jag och hon. Både jag och hon hade längtat som den, hon är så gosig den hunden. Hon älskar verkligen Herman och vill han inget illa hon är mer beskyddande :) Idag har hon legat i sängen med mig, Peter och Herman och då lade hon sitt huvud på Hermans mage det såg sååå mysigt ut :) Herman älskade det han kände på hennes päls och log :O)

Jag har varit ute på en härlig promenad med Herman vi gick inte så långt var ju första turen själv med barnvagn men det gick toppen och några bekanta ansikten träffade man det var härligt!! Nu är vi verkligen hemma och det är alldeles underbart, nu sover Herman. Vi har haft besök av Katta, Affe och Lilly men Herman sov hela tiden. Nåja nästa gång är han nog vaken... han hade ju en jobbig dag igår med resan och allt!! Ni ska vi äta tacos och jag är jäätte hungrig, Cilla ligger här bredvid mig och myser och jag bara njuter det är sååå härligt att vara hemma :)

Det lär nog bli en tidig kväll ikväll... känner mig helt slut efter allt resande och allt fixande i denna lägenhet, har packat upp allt från våra väskor idag och jag rensade min garderob innan jag packade upp väskorna för att få plats med mina nya kläder som mamma köpt åt mig. Tog ju även bort mammakläderna dom behövs ju inte nu, är ju nära min normalvikt nu... väger 67.2 och min normalvikt har varit 63 så ser om jag hamnar där snart... nåja måste träna upp mina muskler först :) Har iaf på mig jeans idag kändes skönt att kunna ta på sig annat än mjukisbyxor... hääärligt!!

Imorgon kanske mamma och pappa kommer hit men bara över dagen men det duger då bara man får träffa dem.. vore mysigt, men vi ska ju dit till veckan men är iaf kul att träffa dom... solen skiner idag och allt är på topp, här är det höst och det är mysigt :) Ha det fint, kram kram.

Äntligen!!!

Det var en nolla igen så nu ska dom boka hemresa åt oss imorgon. Så nu ser det väldigt ljust ut. Vi hoppas bara det inte blir några ändringar imorgon för det brukar ju bli det ibland. Men det verkar ändå som att vi äntligen får åka hem och träffa våran älskade Cilla.

Biopsin gick bra idag det var inte alls lika jobbigt som sist, man kanske böjar bli van. Idag har vi bara tagit det lugnt, jag har varit ganska trött, man brukar bli det efter att man gjort en biopsi.

Imorgon ska vi på läkarbesök sen förhoppningsvis så åker vi hem. Ska bli skönt att få sova i egen säng!

Nä nu måste vi natta Herman, ha det bra kram kram!!!

Jag kan själv!!

Igår tvingade jag iväg Peter till stan på kvällen för en kompis till han befann sig i gbg nu så jag tyckte att han skulle åka och träffa honom. Visst ville Peter träffa sin kompis jätte gärna men han hade lite svårt att åka ifrån mig och Herman eftersom han är orolig för att något ska hända mig eller att jag helt enkelt inte orkar men han for ju först efter sju tiden så det enda jag behövde göra var att mata Herman och natta han och det gick då så bra.
Så han åkte då
iväg och jag och Herman blev helt själva och det var så mysigt visst har jag varit själv med han förrut när Peter gått och handlat eller hämtat mat men då har det ju bara handlat om 1-2 timmar. Men det gick super bra och jag kände mig inte alls trött, Herman somnade vid nio och strax där efter somnade jag oxå det var så mysigt att känna att man kan själv!! Det är ju det man längtat efter.

Idag har jag haft fullt upp, först på morgonen var det samtal med arbetsteraupeten igen om hur man ska lyfta tunga saker fick även pröva på det och det gick då så bra. Sedan hade vi gympa och sen har jag även varit hos sjukgymnasten och tränat styrka och cyklat och det gick jätte bra. Nu ikväll har jag och Peter och Herman förstås varit ute på en promenad, det var härligt med frisk luft men nu börjar jag känna mig trött det känns verkligen att man gjort saker denna dag. Härligt då sover man gott inatt!!

Annars så känner jag mig bättre men kan fortfarande känna lite difust illamående då och då men har ju inte behövt kräkas och har ätit bättre idag fått lite mera matlust hoppas det fortsätter så. Annars blir det jobbigt.
För övrig vet vi inte alls när vi får komma hem det blir nog inte på Fredag måste ju vänta på provsvar från mina blododlingar samt svar från biopsin som görs imorgon är det en avstötning åker vi ju inte på Fredag men är det en nolla kanske vi inte heller åker om inte provsvaren kommit och om min temp fortsätter att stiga för den är nu på 37.3 och har haft 36,8. Nåja det är ju bra att dom bryr sig men vi börjar ju verkligen vilja åka hem nu men är man inte riktigt bra så förstår man ju.

Så imorgon är det iaf biopsi då får vi iaf veta om det är en avstötning, men vi kan ju hoppas på att det inte är det.... nåja nu ska jag gå och vila är helt slut :) kram kram.

RSS 2.0