Valborgsfirande!!

Hur ska man orkar fira valborg när man fortfarande känner sig bakis från helgen?! Ja jag kan inte förstå, jag har jobbat idag från 7-11 sen har jag legat och sovit flera timmar sedan jag kom hem just för att jag ska vara piggare ikväll när vi ska till Jenny och Johan och grilla, men jag kommer säkert vara lika trött i alla fall för jag är helt slut, inte blev jag piggare av att sova... Nåja det blir nog bättre när man kommer dit, man blir väl alltid piggare när man är kring folk än helt själv här hemma...

Det var skönt att komma hem igår till sin älskling har saknat han i massor... det är väldigt skönt att ha han vid sin sida, jag älskar han så oerhört mycket och är väldigt tacksam för att han står ut med mig... ibland känns det som att han är alldeles för snäll, han bara ger med sig hela tiden.... men det kanske är hans sätt att visa sin kärlek eller så orkar han inte ta en diskussion ;) Men det är iaf tur att jag har han...

Sen en annan sak, jobbigt när vänner inte litar eller tror på det man säger åt dom att dom skapar sig en egen version av det man säger... det är himla jobbigt, är det en äkta vän?? Nåja det kanske inte denna vän kan rå för eftersom den själv har stora problem... så jag ska nog inte haka upp mig på det... Tänker iaf på denna vän och undrar hur ska man kunna hjälpa någon som har problem och vägrar inse själv att denna har problem!!!

Nåja iaf så är det skönt att komma tillbaka till Pajala glömma endel svammel... nåja ska gå nu, vi ska iväg och handla och sedan bär det av till Jenny och Johan... kram kram...

Ångest!!!

Alltid denna ångest när man varit ute... jag ska fan aldrig mer gå ut, ha ha ha men i stort sett är det inte värt det, alltså tänk efter själva gå ut och roa sig i tre timmar för att sedan dagen efter må så himla dåligt att man bara vill att dagen ska försvinna.... nä fy aldrig mer igen... ha ha ha hur länge håller det??!! men man kan ju alltid försöka... för ett tag iaf :)

Nåja det var ändå kul iaf på förfesten... nog för att jag var som ett femte hjul ha ha ha, med linda och jennie och deras respektive men det var trevligt man tänkte inte på att man inte hade med sig sin älskling fast visst saknade jag han i massor och det gör jag ju fortfarande... Jag skulle åka med bussen som går tre till Pajala, men det går ingen buss klockan tre till pajala på SÖNDAGAR nä lilla hanna hade kollat på fredagar... gaaaaah vad irriterande så när jag kom till happis hade bussen redan åkt klockan 14.30... fan man ska inte resa när man är bakis för man är så tankspridd då att man inte vet vad man ska ta sig till!!!

Men måste till pajala idag eftersom jag jobbar imorgon, så ska åka med bussen från töre kl halv tio vilket innebär att jag är i pajko vid tolv tiden... aaaah kommer vara sååååå sliten eftersom jag börjar sju imorgon... men slutar då redan elva och då lär jag gå hem och sova för sen mot kvällen ska vi iväg till Peters syster och grilla, ska bli så mysigt!!!

Det har iaf varit jätte kul att varit hemma lite, träffat mamma och pappa och självklart dom söta syskonbarnen... sen var jag och jennie till janno igår på dagen och hälsade på och grattade henne och hennes lilla Maja... gud vad söt hon var den lilla tösen... man blev ju väldigt sugen på en bebis efter man varit där ännu mer än vad jag är... ha ha ha :) Men kanske inom en snar framtid... *hoppas*!!!

Ja det är kul att komma hem till Sangis ibland men det är skönt att åka hem till sin älskling igen... ska bli sååå mysigt, saknar han såååå himla mycket nu.... nåja nu ska jag gå och vila litet så jag orkar med den sena och långa bussresan till Pajala!!! Ha det fint... kram kram...

Leende guld bruna ögon!!!

Idag har jag varit på dans med jobbet... ha ha ha det var hur kul som helst en massa karlar som bjöd upp och jag som är värdelös på att dansa styrdans... ha ha ha men det gick jag bara hängde på :) Men kul var det och det verkade som att alla hade lika kul assistenter som brukare :) Men det var svettigt oj oj jag säger bara det jag blev helt slut :)

Igår var jag och Peter på en riktig tripp ut i solen... härligt var det... vi tog våra cyklar och cyklade till ett berg här i Pajala, Jupukka det är ca en mil dit bort om inte mer... men det var skönt man behövde verkligen lite motion... när vi började gå upp för berget så märkte vi att det var himla mycket snö och ingen skare ha ha ha vi sjönk igenom hela tiden!! Men vi nådde toppen och vi hittade en stig till slut så vi inte sjönk lika mycket :)
Jissa om det var härligt att sätta sig på toppen och skala en apelsin och dricka vatten, jag hade kunnat stanna där för evigt solen sken som bara den, det är livet :)

Imorgon bär det av till sangis... ska bli sååå skönt att komma hem, speciellt när mamma har blivit så sjuk, hon har legat på sunderbyn hela veckan men fått komma hem idag, hon har haft 40 graders feber och en knöl på halsen... knölen var ofarlig så det är inget allvarligt, den har uppstått från ett tandläkarbesök som hon har varit på, kan tydligen bli så... men nu får hon komma hem iaf, ska bli så kul att träffa henne och krama om henne riktigt!!!Lilla mamma!!!

Imorgon ska jag träffa syster och barnen i Happis vi ska gå på Ikea och alla andra affärer... ska bli sååå roligt, mysigt att få busa med barnen igen... kul... På lördag blir det utgång med Jennie och det var himla länge sedan, sist jag var ut i Kalix var på nyår så det ska bli riktigt skoj, ser jag fram emot...

Men trist att min älskling jobbar och inte kan följa med, jag kommer sakna han i massor, men vi syns ju igen på Söndag, två dagar ska jag väl klara mig utan han... tiden kommer väl gå så fort... nåja nu ska jag gå och mysa med min älskling... ha det fint... kram kram...

Grekisk Middag!!!

I Fredags kom mamma och pappa hit men dom stannade bara en natt, men var iaf kul att dom kom.
Jag och Peter bjöd på greksk middag som bestod av grekisk sallad, tsatsiki, vitlöksbröd och moussaka (typ grekisk lasagne) mums så gott det var, vi bjöd även Peters föräldrar på middag eftersom vi snart ska åka utomlands till Cypern med dom... jag har läst att maten som finns i cypern är blandat mellan turkiska och grekiska då tyckte jag det skulle passa att laga lite grekisk mat och bjuda våra kära föräldrar dom blev då så glada :) Synd bara att mamma blev sjuk hon låg i 39,5 graders feber men det går ju inte att göra nåt åt det hoppas hon är på bättringsväg nu!!!

Igår jobbade jag hela dagen, från 11-21, tungt med så långa pass men det funkar det ger ju pengar och nån måste ju jobba... ha ha ha :) Ja idag med samma pass, men denna dag börjar bra, sitter med mitt morgonkaffe och ska snart iväg och promenera en morgontur... hääärligt för solen skiner för fullt!!! Väldigt kul att ställa sig på vågen oxå jag har gått ner ett kilo trots att jag åt lite godis igår??? hur går det till?? nåja nu vet jag att det blir bara godis för mig på lördagar inga andra dagar för då kanske jag inte går upp dom kilon jag gått ner under veckan på helgerna ha ha ha :)  men godis är ju sååå fruktansvärt gott hur ska man få bort godissuget???

Nåja i veckan blir det lugnt, jobbar bara Torsdag skönt!!! Men har p-möte på onsdag, borde gå dit eller ska gå dit är ju som bra att vara med på dom mötena speciellt när man ännu är ganska ny på jobbet!!!

Till helgen blir det Sangis min älskling kan tyvärr inte följa med men jag vill så gärna dit... är marknad i lilla byn då, det kan man ju inte missa, tror det var denna helg... nåja kul iaf att träffa syskonbarnen och alla vänner såklart alla andra i min kära familj... Sen blir det utgång på hotellet på lördagen, har ju inte varit ut där sen nyår men det blir bara öl för min del så blir rätt lugnt, ska försöka iaf men sist lyckades jag ju... :)

Nåja nu ska jag bege mig ut på promenad... ha det fint... kram kram!!!

Maten var en tröst!!!

Innan jag träffade Peter hade jag STORA problem med vikten och då menar jag verkligen STORA ha ha ha :)
Det började med att efter gymnasiet tog det slut med en kille som jag var ihop med en längre tid under gymnasiet, jag blev deprimerad det enda som var en tröst för mig då var maten och när det var fest varje helg. Jag åt chips, godis och drack dricka mitt i veckan, började äta mycket skräpmat, drack alkohol nästan varje helg så ni kan ju tänka er vad det gav för följder jag gick upp säkert 20 kilo under två års tid.

Sen fastnade jag där i min övervikt, fattade inte riktigt hur stor jag var, både mamma och pappa försökte prata med mig, men inte gick det jag tyckte dom var taskiga som sa att jag borde börja tänka på min vikt och äta mindre sötsaker och motionera mera. Jag fattade inte att det var mitt bästa dom tänkte på, jag fattade inte hur stor jag egentligen var och det kan jag inte fatta än idag hur stor jag varit!!!

Det var min älskling som fick mig bort från mitt tröstätande och min övervikt. Peter sa aldrig till mig att han tyckte att jag skulle gå ner i vikt, han tyckte om mig som jag var men Peter har också problem med vikten han måste tänka på vad han äter och måste motionera för att inte gå upp en massa i vikt. Så jag och Peter började med en massa promenader, jag promenerade tre gånger per dag och efter tre månader vägde jag 65 kilo, jag slutade med mitt godisätande, åt bara godis på helgen och drack bara dricka på helgen!! Jag började äta enligt tallriksmodellen och det gör jag än idag det fungerar utmärkt jag mår mycket bättre nu. Förrut kunde jag äta lika stora portioner som min pappa och jag överdriver inte jag blev aldrig mätt!!

Idag väger jag 62 kilo men jag är inte helt nöjd, jag vill ner till 58, men kommer jag att bli nöjd då?? Jag hoppas på det för det är något jag strävar efter... nog för att jag har en normalvikt nu men man vill ju känna sig nöjd med sin kropp!!! Jag är evigt tacksam över att jag träffade min älskling och att jag insåg att jag var överviktig och borde gå ner i vikt annars vet man inte var det hade slutat?!

Nu ska jag gå och diska, sen måååste jag plugga... ha det fint, kram kram!!!


En kul grej ;)

HUR TIDIGT STIGER DU UPP: När klockan ringer!!!
VILKA HATAR DU:
ingen, jag tror inte man kan hata någon bara avsky, hata är ett starkt ord!!
VILKA BRYR DU DIG MEST OM: Min älskling, mina syskonbarn och syster yster och hennes karl och såklart mamma och pappa!!
VEM/VILKA VET MEST OM DIG: Min syster yster och min kära fästman ;)
VAD HAR DU PÅ DIG JUST NU:Sockor, trosor, bh, t-shirt, mjukisbyxor och en munkjacka.
VAD SKA DU GÖRA IKVÄLL: kolla tack gode gud och ta en kvällspromis!!
NÄR VAR DU SENAST RIKTIGT FULL: Riktigt full det måste vara helgen före påsk, blev så bakis att jag knappt vågade dricka under påskhelgen ha ha ha då är det illa!!!
VILKEN FÄRG HAR DU PÅ HÅRET: Äkta blond är jag ;)
OCH FRISYREN, HUR SER DEN UT: Den var finare förrut men nu har det blivit långt igen, lite halvlångt med snelugg och lite uppklippt.
VAD HAR DU FÖR FÄRG PÅ ÖGONEN: varierande beroende på min klädsel ;)
VAD GÖR DU NÄSTA ÅR: Jag hoppas jag har blivit mamma då eller gravid iaf ;)
FAVORITFÄRGER: Det är många, grön, vit, beige, svart, blå ja alla färger har sin charm!!
STAN ELLER PÅ LANDET: Landet såklart!!!
HAR DU UTLÄNDSKA FÖRÄLDRAR: Mamma är från Finland men det känns som att det inte är utlandet för mig det ligger ju så nära sverige ha ha ha :)
GILLAR DU ATT LAGA MAT: Jag älskar att laga mat men tråkigare att diska :)
VAD HAR DU PÅ MACKAN? Inte ofta jag äter mackor, äter gröt till frukost ofta!!
KOMMER IFRÅN: Sangis!!
JAG BOR: Tillsammans med min älskling i en tvåa på tuppen i Pajala.
JAG SOVER: Om natten så gott så :)
OM JAG VORE EN FÄRG: Röd tror jag, det skulle nog passa på mig ha ha ha :)
JAG ÄR OFTAST: Glad och lite tjurig ha ha ha :)
BARN: Vill ha inom en snar framtid :)
BÄSTA PLATS PÅ JORDEN: Hemma med min älskling.
PÅ MIN FRITID: Pluggar jag, myser med min älskling, promenerar, kollar tv och sitter vid datorn ;)
MEN VILL: Ha barn tillsammans med min älskling
OM SEX MÅNADER: Är jag ännu mera kär i min älskling och gladare ;)
JAG SAMLAR PÅ: Allt som jag inte kan slänga, ha ha ha...
MIN VÄRSTA OVANA: Jag kan inte sova utan att ha ett vattenglass vid min sida, ha ha ha!!!
KÄNDIS JAG SKULLE VILJA VARA: Jag vill bara vara mig själv ;)
JAG ÅNGRAR ATT JAG INTE: Det finns nog inget jag ångrar jag är nöjd med det jag gjort och inte gjort... ha ha ha :)
JAG BLIR FÖRBANNAD PÅ: Otrohet, krig, fördommar och rykten!!!
VARFÖR GILLAR JAG INTE FJORTISAR: Jag ogillar inte dom jag har ju själv varit en!!!
GÖR SMINK MÄNNISKOR SNYGGARE: Ja faktiskt iaf mig själv ;)
NÄR HAR DU HAFT FÖRDEL AV DITT NAMN: Det vet jag inte om jag haft men har kommit fram till att jag gillar mitt namn det duger ;)
VEM PUSSADE DU SENAST: Min älskling innan han gick till jobbet!!
VEM HÅNGLADE DU MED SENAST: Min Peter såklart :)
VEM KRAMADE DU SENAST: Peter igen :)
VEM PRATADE DU MED SENAST I TELEFON: Med Jennie för ungefär två timmar sen!!!
NÄR ÅKTE DU TÅG SENAST: Maj 2006 när jag skulle till Elin i Umeå!!!
TYCKER DU OM NÅGON: Självklart!!!

Tio första:
Första bästa kompis/kompisar:
Ulrika, Elin och Jennie

Första bil: Min första bil var en saab men den höll inte länge :)

Första moped: Har inte haft någon kunde inte köra moped körde bara in i busken ha ha ha...

Första husdjur: Marsvin eller det var min systers men sedan fick jag katten Missan!!!

Första semester: Kanariöarna, lanzarote med mamma och pappa och storasyster, jag var sex år då!!!

Första jobb: Korvgubben!!!

Första köpta skiva: Rednex ha ha ha vad jag diggade dom eller nåt i den stilen ärvde så mycket av syster tex new kids on the block ;)

Första tatuering: Har ingen ännu iaf..

Första piercing: Har bara hål i öronen och det gjorde jag när jag var 13!!

Första konsert: Måste vara E-type på pdol eller nåt sånt... ha ha ha :) Nä nu minns jag nordman i torneå jag var 12 år, jag och jennie var med min mamma och pappa och kollade på han!!!

Nio sista:
Sista alkoholdrycken:
En öl på påskafton!!
Sista bilfärd: När Peter skjutsade mig till jobbet för nån dag sen!!!
Sista filmen du såg:Sällskapsresan SOS!!
Sista ringda telefonsamtal: Jennie
Sista bubbelbadet: I helgen med min älskling!!

Sista spelade låt: Promiscous girl
Sista kyss: Idag
Sista gången du grät: minns inte riktigt var nog några veckor sedan när jag hade pms ha ha ha :)
Sista måltiden: Grekisk sallad till lunch mums!!!

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar:
Nope
Blivit arresterad: Ja för snatteri av en chokladkaka ha ha ha men dom släppte ju oss fort ;)
Blivit kär vid första ögonkastet: Ja!!
Varit på tv: Ja eller på film!!
Fått ditt hjärta krossat:Ja tyvärr!!!
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nope!!
Haft ett one night stand: Ja
Busringt till någon: Ja

Sju saker du har på dig:
1.
Munkjacka
2. T-shirt
3. Bh
4. Trosor
5. Mjukisbyxor
6. 1 hårsnodd
7. sockor

Sex saker du gjort idag:
1.
Gått till jobbet
2. Jobbat 
3.
Gått hem från jobbet
4. Ätit lunch
5. Suttit på balkongen och läst!!
6. Pluggat och nu sitter jag här och skriver!!!

Men nu ska jag gå och diska.... skriver någon dag, hej svejs!!!

Längtan!!!

Jag har sådan fruktansvärd längtan just nu, eller just nu det har väl pågått ett bra tag nu känns som snart ett år. Jag längtar så oerhört mycket efter att få barn med min Peter, jag vill så gärna ha en liten familj tillsammans med han men det är väl inte bara jag som ska vilja!!!

Men är det normalt att känna så här??? Ibland längtar jag så oerhört mycket att det är jobbigt att se föräldrar gå omkring med barnvagn eller en mamma som är gravid jag måste medge att jag blir lite avundsjuk, jag vill oxå!!! Men som sagt jag är ju väldigt barnkär av mig har ju varit det väldigt länge nu.

Blev ju moster när jag var 16 och jag har ju hjälpt min syster med hennes gullungar så mycket som möjligt!!  Varit barnvakt titt som tätt och jag älskar verkligen det :) Men det är tur att jag har mina syskonbarn vad skulle man göra utan dom ;)

Och min äskling han är så fin, stackarn är sjuk nu 38 graders feber hoppas det inte smittar till mig för jag ska jobba i helgen.. Har jobbat idag med slutat klockan elva men tog friskvård vid tio så har varit på en härlig promenad, imorgon jobbar jag oxå men bara till elva så ska passa på att plugga nu har endel att göra i skolan men har en tendens till att skjuta upp saker ;) Sen är jag ledig tors och fred och då ska jag plugga det lovar jag, ha ha ha vi får väl se men ska försöka iaf :)

Nåja nu ska jag gå och äta nå lunch... ni får ha det så bra... kram kram...

image2


Försov oss!!!

Idag hade vi tvättstuga från 7-12, men inte tror ni väl att vi tog oss upp till klockan sju ha ha ha det var himla naivt av oss att tro att vi skulle orka upp och tvätta klockan sju på en söndag. Nej då jag vaknade inte ens av att klockan ringde, Peter hade försökt få liv i mig men inte fick han det jag bara sov och sov, så han gav upp till slut och somnade om han med han var också helt slut, ha ha ha!!!

Ändå så gjorde vi inget speciellt igår, vi var hemma hela kvällen mös och åt gott och kollade på film, men det kan man väl oxå bli trött av ;) Men iaf så vi har bokat om tvättstugan till på Fredag från 12-17 ha ha ha det ska vi väl orka upp till iaf ;) Var inte så farligt med tvätt så nog ska vi väl klara oss till Fredag utan rena kläder har väl några plagg kvar som inte är för skitiga ;)

Nåja vi vaknade vid nio iaf, steg upp drack kaffe och gick sedan på en morgonpromenad sedan har vi ätit en god frukost och nu ska jag sätta igång att plugga. Peter gick iväg och kolla fotboll här i byn för hans morbror är med och spelar. Jag har absolut ingen självdisciplin nu jag har ingen lust att plugga men vet att jag borde eftersom jag jobbar mån till ons och då blir det inte mycket pluggande men sen vet jag att jag är ledig tors och fred så jag är bra på att skjuta upp saker... ha ha ha ni vet kanske hur lätt man kan göra det ;)

När Peter kommer tillbaka tänkte vi gå till hans mamma och pappa, sitta ute på altanen och sola lite med dom om nu solen kikar fram lite mer är ju lite väl mycket moln på himmlen men det försvinner väl förhoppningsvis. Sen händer det nog inte så mycket mer idag, vi måste iväg till konsum och handla (igen) tror vi får handla varje dag för det är alltid något vi glömt... ha ha ha, idag ska vi laga lax och potatis mums så gott en riktig söndagsmiddag ;)

Ikväll ska vi kolla Wallander dom filmerna är så bra, har redan sett alla men tänkte börja med att se dom igen nu när dom ska gå på TV, tänker varje gång man ser den på Johanna Sällström som har gått bort, hon var ju verkligen en riktigt duktig skådespelerska tråkigt att sådant händer, hon som var så ung också. Men men sådant är ju livet, hemskt och säga men man vet aldrig när livet tar slut, en vacker dag kanske man inte lever något mer... Ja man ska nog ta vara på varje sekund som man är vid liv det ska jag börja med nu ;)

Nåja nu ska jag sätta igång med pluggandet, ha det fint... kram kram!!!


Mysig hemma helg!!

Jag tänkte börja skriva blogg här istället för att skriva på lunarstorm eller nåt annat verkar så roligt att ha en sida enkomt för bloggskrivande :)
Ja iaf så har jag fått fast tjänst 50% som personlig assistent sååå härligt, det är ju bara 50% men det passar ju utmärkt eftersom jag pluggar på halvtid så hinner jag med både och... trivs riktigt bra på det nya jobbet både med personalen och brukarna allt funkar fint.

Sen får ni kalla mig konstig eller svår att förstå sig på men jag trivs som bra i den här i byn ;) jag är nog en äkta norrlänning vill bo hur litet som möjligt ;)  Det bästa av allt är ju att man får leva tillsammans med den man älskar mest av allt i hela världen.

Idag har vi storstädat här hemma, bytt till ljusa sommargardiner det är så fint och känns att sommaren är på väg att komma sakta men säkert ;) Sen åt vi god middag fläskfile och potatisgratäng mums så gott det var, åt lite efterrätt nyss glass med banan ännu godare :)

Nu blir det mys framför tvn med lite godis och cola, ska titta på sällskapsresan SOS, ha ha ha dom filmerna är riktigt roliga, man får sig ett riktigt gott skratt iaf :)

Så nu i helgen har vi en riktigt mysig hemma helg, är såå härligt trivs så bra med min älskling, är alltid tacksam över att vi träffades tackar Lisa för det dagligen utan henne hade jag och Peter aldrig funnit  varann. Så det är verkligen tur att hon finns :) och att hon insåg att jag och Peter skulle passa ihop innan vi insåg det själva ha ha ha :) nu ska jag återgå till mys framför tvn, skriver mer någon annan dag.. kram på er/Hanna.
image1


RSS 2.0