Peter 28 år!!

Grattis älskling på din dag, ännu ett år äldre!!! Kommer ihåg Peters första födelsedag sen när vi hade blivit ett par då fyllde han 25 år!! Tänk vad tiden går fort och vad mycket som hänt sen dess. Nu har till och med jag fyllt 25 och vi har världens gulligaste son tillsammans. Ja det kan ju inte bli bättre :)


Så idag har jag börjat dagen med att baka annanaspaj det är supergott!!! Ska bjuda på det idag istället för tårta eftersom vi båda två är väldigt less på tårta har blivit lite mycket av sådant på sista tiden. Vi har fullt upp idag det kommer endel vänner och släkt hit. Ska bli skoj!!!


Igår var en dag som alla andra med promenader och motionscyklande. Busande med Herman och mys framför tvn. Vi var även och bastade för första gången med Herman och det var väl inte så jätte kul tyckte han. Han blev lite rädd över att vara på ett helt nytt ställe så han vägrade att sitta i badbaljan han skulle bara vara i famnen men då var han iaf nöjd och glad och efter att vi hade badat klart så satt han så nöjd med sin badrock och lekte med sina leksaker så jag tror han tyckte det var lite skönt iaf.

Jag drack alkoholfritt rött vin igår det var faktiskt godare än vanligt vin det smakade mer som saft så väldigt lätt drucket, jag drack det för jag gillar vin och ville testa hur det smakade oxå åt jag ost och kex och då är det perfekt med vin. Men visst är alkohol vin mer smak i men nog funkar det bra med alkoholfritt iaf för min del.

Nåja nu ska jag ta och cykla lite sen blir det att ta det lugnt, Herman ska sova i vagnen nån timme får vi väl hoppas på. Ha det fint, kram kram.

Gamla tider!!!

Ibland tänker man bara tillbaka på gamla tider man önskar för en liten sekund att man kunde vara tillbaka där just vid det tillfället men inte önskar jag att jag inte hade haft Herman aldrig för hela mitt liv är så glad över att ha honom men ibland bara önskar man att man kunde göra sådant man gjorde innan. Nu syftar jag på fester, visst jag kan gå på fest iaf när han blir större osv men jag kommer inte kunna dricka alkohol som jag gjort förrut visst det är inte någon stor förlust man kan ha lika kul utan men ibland får man väl bara sakna vissa saker här i livet :) För en liten sekund iaf tänker på sommaren 2007, det var en toppen sommar... vi hade så roligt då.

Syster var till och med ut då under denna sommaren och vi hade super skoj och kolla in vad brun och smal jag var det där är mitt mål till sommaren :) Fast blir nog inte så där brun för får inte sola lika mycket som förrut pga medicinerna.


Jag och mina gummor, Jennie och syster yster på inflyttningfest hos Jennie och Pär Lördagen den 17 juli 2007 det är sist jag har varit ute på hotellet i kalix så ska bli skoj att gå dit till sommaren för till sommaren ska jag dit och då ska jag shaka loss med syster yster och Jennie som förr i tiden för jag är inte som Magnus Uggla, jag dansar faktiskt nykter ;)
Vi hade super skoj denna sommaren och Peter var alltid med och roligt hade vi!!! Nä nu ska jag sluta tänka på det förflutna men det känns bra att man har något att tänka tillbaka på ibland för sådant är skoj tänk om man inte hade något att tänka tillbaka på då vore det tråkigt.

Nu har jag ju min älskade Herman och jag är såååå glad över det vad skulle man göra utan honom inte klara sig, han har ju räddat livet på mig min älskade lille vän. Nu ska jag gå och städa färdigt, ha det fint, kram kram.


Funderar!!!

Igår hade jag en dag som jag tänkte på det mesta, ja hundra saker rullade runt i mitt huvud och jag tänkte att jag måste skriva av mig på bloggen lite om hur jag känner det.
Jag tänkte mycket igår på att jag är livrädd för att någon i min släkt på pappas sida ska drabbas av denna sjukdom, mina kusiner eller deras framtida barn ja eller då lille Herman det är en skräck. Jag vet ju att det finns bra hjälp att få för denna sjukdom och det gick ju så bra för mig men det finns vissa fall där dom som väntat på ett nytt hjärta inte har hunnit få något innan dom har gått bort så jag hade ju en himla tur som fick mitt nya hjärta i god tid för jag blev bara sämre för varje dag som gick.

Självklart skulle jag vara orolig för min syster och hennes barn men eftersom vi inte har samma pappa genetiskt så borde inte risken vara så stor att dom får denna sjukdomen iaf inte för att den är ärftlig i sånt fall beror det nog på något annat. Men jag hoppas att vi alla får vara krya och friska resten av våra liv och så även våra barn!!!

Ibland tänker jag inte alls på att min pappa inte är min systers genetiska pappa. Jag var och gjorde en biopsi och så frågade kardiologen mig om jag har några syskon, jag svarade då ja en stora syster oxå frågade jag honom tycker du att hon borde gå och göra ett ultraljud på sitt hjärta eftersom att det kanske kan vara ärftligt. Han som inte visste att vi inte hade samma pappa genetiskt sa ju såklart att det borde hon göra ett ultraljud är aldrig fel då blir man ju riktigt säker.  Först när jag kom tillbaka till hotellet så kom jag på men herregud vi har ju inte samma pappa genetiskt då borde ju inte risken vara så stor eftersom denna sjukdom är ärftlig från pappas sida. Ja ibland tänker man inte fullt ut, jag hade nästan tänkt ringa syster och säga att nu har kardiologen sagt att du borde gå och kolla på ul ja hon hade nog skrattat åt mig!!!

Inatt hade vi en bra natt, Herman har sovit så gott så och inte alls vaknat och gråtit så där högt... sköönt hoppas det ger med sig nu. Nu sover Herman och jag ska snart bege mig iväg för att träna på sjukan och sedan ska vi städa här hemma det behövs verkligen. Igår var en dag med promenader och cyklande och bus med Herman. Ja ser lite resultat på vågen men hoppas på mer. Nåja det ska ta tid men ibland blir man så ivrig man önskar man gick ner fortare men det är bara bra om det tar tid för då är det lättare att hålla vikten där sen. Ja jag har som blivit van med det här... min vikt har ju pendlat ganska mycket genom mina år... ha ha ha låter som att jag är jätte gammal.
Nåja nu ska jag göra mig klar, ska snart iväg... ha det fint, kram kram.

Drömmar...

Jag misstänker att Herman drömmer om kvällarna för han har börjat med att vakna med att gråta riktigt högt och förrut när han har vaknat och gråtit så beror det på att han inte haft tutten i munnen men nu vaknar han och gråter fast han har den i munnen och han blir inte tyst förrän jag kommer in till han och stryker han på håret.
Sen somnar han inte om, om jag inte är där inne för så fort jag försöker gå så börjar han gråta men nu somnade han tror jag för han var tyst när jag gick och det lät som att han sov. Men vi får väl se om han vaknar något mer och gråter låter så hemskt som att han är jätte rädd men han blir ju tyst när han får träffa mamma tur det :)

Idag har jag varit och tränat på sjukan, sen har jag varit och promenera först en gång på dagen med Cilla och Herman och sedan nu ikväll med Cilla. Det är så skönt nu när man börjat röra mer på sig man känner sig mycket piggare och friskare :)

Peter sa att idag när jag var och tränade så grät Herman, inget blev bättre vad han än gjorde så han hade lagt honom i sin säng och till slut somnade han. Han var nog trött men jag tror även att han saknade sin älskade mamma lite eller hur vad tror ni? ;) Han brukar ju sakna mig om han är så där jätte trött, då brukar min famn vara den bästa!!!
Vi säger så iaf.

Jag har även sattit en massa foton i fotoalbum idag så nu ska jag snart framkalla mera bilder och köpa mer album, jag älskar att klistra med bilder :) Sen har jag fått handdiska idag våran diskmaskin är trasig... det var rätt kul att handdiska nu när det var så länge sen sist, men men det varar nog inte länge så vi måste fixa våran diskmaskin snart.

Imorgon har vi inga planer, det blir det vanliga, cykla och promenera och busa och leka med Herman!!! Ha det fint, kram kram.


Full fart!!!

Nu är vi hemma i Pajala igen, vi kom hit igårkväll då packade vi upp allt och skruvade ihop motionscykeln sen tog vi det lugnt resten av kvällen. Men idag har både jag och Peter cyklat på den fina cykeln det funkar jätte bra och speciellt när man får kolla sex and the city samtidigt :)

Jag har även varit på en promenad med Cilla idag och vi gick en bra bit imorgon blir det samma tur fast då ska jag även till sjukgymnasten. Vi har oxå haft besök idag av peters mamma och katta och lilly. Nu har Herman just somnat han var helt slut :) efter dagens bravader.

Peter är och tränar och jag ska ta och bänka mig framför tvn och kolla bröllopet från bonde söker fru. Kanske man får lite tips från det till vårat bröllop ha ha ha nåja det har vi ändå inte råd med ;)

Annars så funkar allt fint, Herman verkar bli bättre och bättre ännu lite snorig men han hostar mycket mindre. Jag är fortfarande snorig men känner mig piggare. Men snorig är ju ingen fara det får man ta.

Nåja nu ska jag gå och vila jag känner att jag behöver det, ha det fint... kram kram.


Shoppingtur....

Ja det blev en liten shoppingtur idag till Happis, jag, Herman och min mamma och pappa for iväg och kom hem med bilen full i grejjer... ni som vet hur våran vagn sett ut nu på senaste tiden förstår nog mig nu när jag säger att idag köpte vi en ny :) en sittvagn för 2000 kr det var som hittat, han kan ju ligga i den oxå för det ingick en åkpåse så vi kan börja använda den redan och den är lättare att frakta med överallt vi som är så beresta :) Ja våran gamla vagn är jätte fin och den har verkligen varit till bra användning vi har använt den med stor omsorg :) Ja utan den hade vi inte klarat oss men att ha åkt så mycket flygplan tar ju stryk på en vagn så inte konstigt att hjulen inte hålls kvar och att luften sviker hela tiden :)

Men nu har vi bestämt att lämna den gamla vagnen här i sangis och använda den när vi är här så den inte behöver fraktas något mer då kanske man kan använda den några mån till utan att den rasar ihop helt :) Den kan verkligen behöva lite lugn och ro :)

Sen köpte pappa en motionscykel till mig och Peter det är Peters födelsedagspresent men den är till oss båda mest mig ha ha ha, men det var Peters förslag eftersom vi inte har så mycket pengar och han vet att jag verkligen vill ha en sådan för då kan jag träna varje dag precis när jag känner för det. Kan även träna när jag blir mammaledig och Peter är på jobbet, då kan jag passa på när Herman sover för det är inte alltid man kan gå ut promenad när man bor i Pajala för ibland är det ju 25 minus...brrr!!!

Nåja idag är det varmt, jag och Herman ska ut och testa ny vagnen.... sen blir det en god midag här hos mamma och pappa och mys framför tvn. Kram kram.

Den vanliga Hanna!!!

Tack mina vänner för en helt super rolig kväll igår det måste vi göra om igen om inte annat så på Kalixdagen ;) Nåja hade en jätte rolig kväll igår, god mat och i gott sällskap. Jag kom hem sent i säng eller sent för mig vid tolv typ men har fått sova till nio imorse för min älskade Herman var sååå trött... Men vid nio väckte han mamma sin med sitt underbara jollrande då kan man inte annat än att le åt honom han är sååå go min lille kille :)

Igår fick jag för en gångs skull känna mig som gamla vanliga Hanna, den Hanna är väldigt social av sig och gillar att umgås med både nya och gamla vänner och älskar att gå ut och träffa folk. Men efter min operation och efter att Herman kom till världen så har inte den Hanna varit framme på ett tag. Nä hon gick och gömde sig ett tag för det kändes bäst så. Men visst har jag ju träffat vänner men jag har inte velat vara på offentliga platser så mycket. Men det är ju förståeligt det har ju även berott på min infektionsrisk... men än är man ju inte fri sin infektionsrisk men det kommer man ju aldrig bli eftersom jag alltid kommer äta dessa tabletter som sätter ned immunförsvaret men det får man ta, man kan ju bara tänka på att tvätta händerna ofta och inte fara och hälsa på någon som är sjuk osv. Annars så måste man ju få leva så normalt som möjligt!!!

Herman sitter och leker nu, han var hemma med mormor och morfar igår, han hade vaknat en gång och ätit under tiden jag var borta. Men sedan sov han ända till tre på natten och då tog jag honom i min säng och då somnade han på en gång. Han var nog glad att jag var hemma igen :) Hans hosta verkar lite bättre, han har iaf inte hostat så han spytt under hela gårdagen hoppas det håller i sig...Tycker så synd om honom när han får hosta så där. Men hoppas det ger med sig snart.

Nåja nu ska jag gå och byta blöja på en viss kille, han luktar inte gott. Ha det fint, kram kram. 

Vänner och tacos...

Nu sitter jag och väntar på att en kompis till mig ska komma och hämta upp mig här från mamma och pappa, vi ska och äta tacos mums sååå gott. Herman han har redan somnat, han somnar tidigt om kvällarna nu för tiden oxå sover han ändå till 8 på morgonen men tror det beror på att han sover så lite om dagarna och han blir nog även trött av pencillinet.Han hostar ännu, stackaren hoppas det ger med sig snart men har det inte gått över tills hans pencillinkur är slut då går vi till läkaren igen och kollar om vi kan få något annat som hjälper mot hostan, han har ju iaf ingen feber tur det.

Idag har vi varit till Jennie, Emmi och Alicia och Pär förstås men han var på jobbet. Så inte konstigt att Herman var trött ikväll när han har fått busa med Alicia. Var jätte skoj att få träffa dom, lär ju träffa mer av Jennie eftersom det hon jag ska träffa ikväll med. Men då utan barnen :) Herman är ju här hos mormor och morfar men han lär nog mest troligt sova hela tiden när jag är borta, jag kommer ju hem ikväll förstås :)

Peter har farit till Luleå på 40- års fest, så han lär ha fullt upp under denna kväll. Jag och Herman tyckte det var lugnare att stanna här hemma, fest är nämligen inte så lockande just nu när vi båda är förkylda. Min förkylning har inte gått över men jag har ingen feber... hoppas den snart ger med sig för sååå jobbigt när man måste snyta sig hela tiden.

Nåja idag var vi med i nsd, fyra generationer.... så det var skoj, den bilden ska vi spara :) Ha det fint, kram kram.

Pappa får...

Ja just det måste bara dela med er om att pappa min får viga oss till sommaren... åååh vad glada vi blev, det blir ett väldigt speciellt bröllop då. Vi har till och med fått vigselbevisen så nu ska vi sätta igång med inbjudningskorten när vi kommer hem till pajala!!! Ha det fint, kram kram.

Inget godis!!

Nu har jag hållt mig från godis i snart två veckor och längre lär det bli nu är jag inte ens sugen på det något mer... sååå skönt, annars så går det riktigt bra med mitt tänkande på vad jag äter, jag går iaf inte upp på vågen skööönt. Jag har ett mål och hoppas jag nått det till sommaren men det ska jag väl har ju länge på mig med träning och kosten. Håller mig till gröt varje morgon äter inge mjukbröd, äter sallad till lunch och enligt tallriksmodellen till middag det funkar fint, jag hoppas att jag till nästa fredag har gått ner en hel del, denna veckan blev lite lidande med tanke på att vi var i gbg från sön till tis det blev inte riktigt att äta regelbundet men jag höll mig borta från godis iaf... känner mig stolt!!!


Förkylningen känns lite bättre idag, hoppas det ger med sig snart. Har ingen feber så det är skönt. Herman verkar bättre men än så länge hostar han i massor stackaren... Nåja blir det inte bättre får vi väl söka upp läkaren igen... men hoppas det snart ger med sig tycker så synd om honom när han hostar så. Men han verkar då ingen feber ha iaf men han blir rätt trött av pencillinet men det brukar man ju själv bli så det är ju förståeligt. Nu sover han så gott så han vaknade redan vid halv åtta men han var bara vaken i en och en halvtimme sen somnade han igen. Peter han sover som vanligt ja han har en dålig vana att sova länge... jag är mer en morgonmänniska så kan tycka det är väldigt trist när han kan sova till elva om morgnarna... men men alla är vi olika... Men faktiskt så ska det bli skönt när han börjar jobba igen jag tror han behöver det för det är lätt hänt att man blir väldigt lat av att bara gå hemma :)

Men jag får ju tid till att sitta här vid datorn och fördriva tiden när alla sover... kanske borde gå och vila jag med... men det är ju så mycket annat man kan göra än att sova :) Nåja nu ska jag gå och kolla lite tv, ha det fint... kram kram.


4 generationer Morin :) Det är jag, Herman och Hermans morfar och min farmor och farfar!!! Vi hoppas den kommer med i nsd, vi har skickat in en sådan bild dit. Så håll utkik!!!


För bra för att vara sant..

Ja mina vänner det är för bra för att vara sant det var en nolla igen och jag har pratat md många transplanterade under mina resor till gbg och nästan alla av dom jag pratat med har haft en avstötning så det är väldigt vanligt att få det men jag har inte fått det än (ta i trä), ja det är för bra för att vara sant det kanske är så att mitt nya hjärta trivs bra i min kropp vi kanske var väldigt lika jag och min donator ja vem vet?!

Men iaf så har det hänt en del sen sist jag skrev, alla har vi blivit sjuka. Först Peter, han fick pencillin inflammation i luftrören och sen lille Herman lagomt till vi kom fram till gbg så fick han 39 graders feber och det gick inte över hur mycket alvedon vi än gav. Så efter min biopsi på måndag så ringde jag runt i hela gbg och till slut hittade jag ett sjukhus som vi kunde gå till, dom hade drop in läkartid hela dagen.

Så när vi kom dit och dom i kassan fick höra hela historien om min hjärttransplantation osv så slapp vi sitta i väntrummet med alla andra sjuka människor eftersom jag har sååå stor infektionsrisk är det ju inte bra att jag får en massa baciller räcker med mina egna :)
Så vi fick gå in i ett undersökningsrum och sitta där och vänta högst tio min sen kom läkaren så tror vi hade lite förtur där med tanke på min infektionsrisk det var snällt. Det visade sig att Herman har öroninflammation så han äter oxå pencillin nu och han har blivit mycket bättre, febern har gått ner och han är samma vanliga glada kille som alltid :)

Nåja jag har oxå blivit sjuk, igår hade jag lite feber, men det var ingen fara med mig jag hade ju en noila :) Och faktiskt vad är en förkylning när man har varit svårt hjärtsjuk? Ja det är en liten bagatell... men iaf så om jag blir värre får jag gå och ta prover men idag har jag ingen feber (ta i trä) så det kanske ger med sig men jag är väldigt förkyld, snorig och hostar i massor men hoppas det ger med sig snart. Nåja gör det inte det så får jag väl besöka läkaren igen.

Igår kom vi till sangis här blir vi till söndag eftersom Peter ska på 40 års kalas i luleå på fredag, så jag och Herman blir kvar här i sangis då. Jag och Herman hade ju oxå fått komma på festen men jag känner att min infektionsrisk är fortfarande rätt stor så det är ju onödigt fara och bli ännu mer smittad sen är det svårt med sovplats osv. Så det får räcka med Peter :) Vi hade ju kunnat fara över kvällen och sova i sangis men jag vet att Peter vill vara där länge och jag har inte lust att köra hem kl två på natten ända från luleå... nä det får bli en annan gång. Vi ska mysa och ta det lugnt här i sangis... nåja ha det fint, kram kram.

Jag gillar!!!

Denna bild så otroligt mycket, han är så fin här:

Han liknar faktiskt sin morfar här, iaf när han var liten har sett en bild på min pappa när han var ungefär 5 år eller nåt sånt och nu när jag tänker tillbaka på den bilden så ser jag att Herman och morfar har en viss likhet :) så eftersom jag är lik min pappa så måste ju Herman vara lite lik mig oxå :) Ha det fint, kram kram.

Så kallt!!!

27 minus idag. fy vad less jag blir på denna kyla, ibland önskar man att man var på ett varmare ställe t ex thailand, tänk vad härligt få ligga där på stranden och slippa frysa om sina fingrar och tår och kunna gå och ta ett dop och riktigt njuta av det!!! Nåja man kan inte få allt här i världen men kan det iaf inte bli lite varmare än 27 minus, man kan ju knappt gå utanför dörren och vi måste ut eller iaf jag måste ut och rasta Cilla!! Imorgon kanske det blir lite varmare... hoppas kan man ju :)

Min lille Herman är frisk nu... skönt, han hostar ännu lite men det går nog oxå över snart!!! Det är ju inte sådan hosta som han haft förrut det har ju blivit mycket bättre. Peter är sjuk nu så nu var det hans tur men jag har klarat mig eller jag har ju varit lite förkyld och så men inge feber så det känns skönt. Imorgon åker vi till sangis för på söndag bär det av till GBG!! Ska göra ännu en biopsi, det känns alltid jobbigt att åka men när man väl kommit dit så är det faktiskt ganska mysigt det är nästan som att komma hem när man kommer till göteborg och sahlgrenska, ja det har ju blivit en stor del i vårat liv!!!

Vi har även lyckats ge en större napp till Herman, nu ska vi slänga dom där babynapparna ha ha ha dom var ju i minsta laget och vi har länge försökt byta till en större men han har vägrat ta dom men nu vill han inte ha någon annan napp än dom stora... skööönt :)


Igår var en sådan dag då jag hade fullt upp, ja jag hade inte en enda lugn stund och varför vet jag inte för jag tycker inte jag gjorde så mycket men jag pysslade på för fullt här hemma med fotoalbum och bilder och mös såklart med min gullunge och busade och lekte i massor. Jag var även till sjukan och tränade, så jag hade fullt upp med andra ord men det har jag egentligen alla dagar med en Herman i huset finns alltid saker att göra ;)

Nåja nu ska jag gå och leka med han, han har nyss vaknat... ha det fint, kram kram.

Minus tjugofem!!

Hoja idag är det kallt riktigt kallt, hela tjugofem minus!!! Brrr... jag var nyss ute på en promenad med Cilla men jag kan säga att vi gick inte långt denna gång för både jag och hon verkade tycka det var kallt. Nå jag har ju faktiskt varit och tränat idag på sjukan och ska dit imorgon igen vid kvart i tio för då ska jag även träffa sjukgymnasten.

Det går bra med mitt tänka på vad jag äter, jag har helt slutat med fika och sånt nu eller iaf på veckodagarna kanske kan ta en bulla när det är lördag men jag har bestämt mig för att helt sluta äta godis. På lördagar ska jag bara festa till med popcorn eller grönsaker och dipp. Men inge godis!!!För det finns två orsaker ena är då vikten och den andra är då att för mycket socker är inte bra för min kropp eftersom jag äter cortison!!!

Jag äter gröt till frukost och sallad till lunch samt enligt tallriksmodellen till middag och det funkar fint... försöker hålla mig borta från bröd om jag äter nå bröd så blir det knäckebröd!!! Det går jätte bra!!!

Nåja idag har vi även varit och handlat lite, jag har köpt ett fotoalbum så nu ska jag börja sätta in bilder i album från när Herman föddes och från sjukhustiden samt massa annat :) Vi har ju redan fyllt ett album där finns det bilder ända från 2006 tror jag eller 2007 nåt sånt!!! Men iaf det är kul med bilder :)

Herman har varit feberfri idag (ta i trä), den har legat på 37.5 hela dagen och det brukar han ha i temp som vanligt, så vi hoppas att han blivit kvitt sin förkylning nu. Jag misstänker att det var nån förkylning för ingen tand har dykt upp, men den kommer när den vill komma för det lär den ju göra :)

Nåja nu ska jag gå och mysa med min lille kille :)
Ha det bäst, kram kram.

Sjätte sinne!!!

Ibland tror jag faktiskt att man har ett sjätte sinne, ja vissa saker känner man bara på sig helt enkelt. Jag tänker på min graviditet i början var jag orolig heela tiden för att allt inte stod rätt till först och främst var jag orolig över bebisen i magen, mådde den bra, skulle den komma ut levande till oss, skulle allt gå bra? Men ju längre tiden gick och efter några ultraljud och efter att vi fått lyssnat på hjärtljuden några gånger så lugnade jag ner mig och nästan insåg att bebisen mådde iaf bra där inne så den skulle nog klara sig.

Men fast jag var orolig ville jag köpa färdigt allt innan bebisen kom ut, allt skulle vara klart, sängen skulle till och med vara bäddad och så även vagnen. Ja till och med nappflaskor och nappar gick jag och köpte färdigt då sa min älskade syster till mig men varför köper du nappflaskor nu du ska ju ändå amma första tiden, då svarade jag men tänk om jag inte kommer kunna amma och hur rätt hade inte jag men inte för en tanke hade jag väl kunnat tro att jag inte skulle kunna amma pga att jag skulle äta en massa mediciner.

Mamma sa till mig men ha inte så bråttom med att handla allt du kan ju handla en del när bebisen kommit, jag svarade då men tänk om jag inte orkar det då, tänk om jag är jätte trött efter förlossningen. Mot slutet började jag känna mig väldigt trött och hängig och tänkte verkligen hur ska jag orka med en förlossning när jag knappt orkar gå i trappor? Men inte hade jag kunnat tro att vi skulle bli liggande på sjukhus i tre månader och att ett hjärtbyte skulle göras. Men visst kände jag att något inte stod rätt till, ja ett sjätte sinne har vi nog ibland det tror jag då!!!

Nu sitter min lille hjälte i sin gåstol och dansar och sjunger i takt med Im yours - Jason Mraz mammas favorit låt som även blivit Hermans favorit nu ;) Ja den låten spelade på radion i taxin när vi åkte hem första gången med Herman från den långa sjukhustiden då kändes det som att allt ordnar sig och jag kunde inte låta bli att fälla en tår då för den låten är sååå fin och jag bara mådde så bra av att få höra den när jag nästan var hemma!!!

Idag är Herman är feberfri än så länge vi hoppas det sitter i sig... inatt har han haft 37.6 i temp så det har varit en lugn natt han har till och med ätit på natten det har han inte gjort när han haft högre temp. Så vi hoppas han håller på att bli frisk nu... han är då lika glad som alltid :) Nä nu ska jag gå och mysa med min lille Herman. Ha det fint, kram kram.


8230 gram och 70 cm!!

Idag har jag varit med Herman på sex månaderskontroll, han hade vuxit, han vägde alltså 8230 gram och var 70 cm lång så han har även vuxit på längden med!! Han fick även träffa läkaren, hon kollade rörligheten i hans ben och det verkade bra. Hon lyssnade på hans hjärta och det lät jätte bra. Efter alla omständigheter jag varit med om så ville hon lyssna på mitt hjärta oxå och hon sa att mitt nya hjärta måste trivas bra där inne för pulsen låg på 64 som vanligt för min del ;)

Nåja hon tittade även i Hermans öron och hals eftersom han fortfarande har feber. Hon tyckte det var lite rött i ena örat och lite rött i halsen men hon trodde det bara är en vanlig förkylning så det hjälper med alvedon. Så vi avvaktar väl och ser om febern har försvunnit till Fredag är det ju lugnt men har den inte gjort det då, så ringer jag dit igen. Jag har inte blivit smittad så det kanske finns en chans till att Herman kanske håller på att få en tand vi får väl se... inte för att jag varken ser eller känner något. Men man vet ju aldrig. Fast än så länge kan jag ju bli smittad han har ju bara varit sjuk i två dagar nu!!!

Fast han har inte alls så hög feber som barn kan ha idag har den legat som högst på 38.4 och första kvällen han fick feber så låg den som högst på 39.4 men han var lika glad för det. Han har knappt gråtit något alls. Eller varit gnällig och missnöjd. Han är så glad våran solstråle :) Fast faktiskt så på kvällarna innan vi har gått och lagt oss i sovrummet då vaknar han hela tiden och gråter som bara den och så fort jag kommer dit och lyfter upp honom så blir han tyst och lägger jag ner honom så gråter han igen men tar jag honom i min famn och låter han vara hos mig så somnar han till och med där.. så han kanske bara känner att han vill ha närhet nu när han inte är frisk och det får han för nu har han sovit mellan oss i flera nätter, hela nätterna och det brukar inte hända ofta för han brukar sova i sin egen säng ända fram tills han blir hungrig.

Ja men vi får hoppas att febern snart försvinner så vi kan vara ute, fast dom har ju lovat kallt igen 20- så det spelar nog ingen roll om han är frisk eller inte. Men självklart vill man ju inte att sin lille kille ska vara sjuk, fast nu har han då ingen feber kollade nyss och då låg den på 37.8 så kanske lite feber men inget mycket och han är då superglad nu sitter han på sin filt och ropar åt Cilla ha ha ha precis som att han försöker få henne att komma till honom :)

Jag har nyss varit ute på en promenad med Cilla, nu har det börjats igen promenader och tänka på vad man stoppar i sig.... ska försöka vara i min normalvikt till sommaren!! Skönt att man har lång tid på sig behöver man inte skynda sig så för ju saktare man går ner ju bättre är det ju. Går man ner för mycket på en gång så blir det ju svårt att hålla den vikten sen... Men men nu har jag ju tid på mig. Funderar på att sluta med godis helt och hållet för om jag bara äter på lördagar så blir det svårt att inte äta på söndag eftersom det oftast finns kvar godis då... så jag ska nog testa med det för visst det är jobbigt till en början men sen när man väl tappat suget då är det ju lugnt då blir man inte sugen längre, jag var utan godis i ett helt år förrut jag vet att jag kan om jag vill!!! Bättre göra det nu när inte Herman ska ha lördagsgodis en att göra det när han ska ha för då blir man ju sååå sugen :)

Nåja nu ska jag gå och mysa med min lille kille... ha det fint, kram kram.

Mamma blogg award!!



Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*

Jag har fått denna award av: http://www.tessah.blogg.se/  tack sååå jätte mycket, vad gullig du är :)

Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!

Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till:

http://www.tessah.blogg.se/
Jag bara måste ge den till dig fast du redan fått en, men jag tycker verkligen du förtjänar det. Efter allt du gått igenom på sista tiden så ser du ändå till att ta dig tid och ork till att skriva i din blogg. Jag har alltid gillat läsa din blogg och nu är det extra viktigt att få läsa den för man vill veta hur du mår osv. Du är verkligen värd denna award!!

http://wvildmamman.wordpress.com/
Min älskade syster yster, älskar att läsa din blogg. Få veta hur både du och barnen har det, hur ni mår, vad ni gör och så är du absolut världens bästa mamma :)

http://www.angelpuss.webblogg.se/
Angelikas blogg är väldigt intressant att läsa, hon skriver mycket om sin familj och deras minste son Alfred som är 8 mån kul att läsa för man känner igen sig i hennes vardag ganska ofta!!!

http://www.wildbee.blogg.se/
Hannas blogg hon skriver mycket om hon och hennes sambo samt deras lilla Vilma det är väldigt kul att läsa eftersom det bara skiljer ungefär en mån mellan Herman och Vilma man känner igen sig vid vissa situationer.

http://emmialiciasmamma.blogg.se/
Min vän Jennie, hon har nyss gjort denna blogg så hon har inte skrivit mycket men jag hoppas hon kommer börja skriva i massor, ska bli kul att kunna följa hennes vardag oxå :)

Sen finns det en massa andra bloggar som jag läser dagligen men alla är inte mammor. Kram kram!!!

Storstädning!!!

Idag har vi haft storstädning här hemma eller vi har det fortfarande har inte dammsugit än och får vänta med det tills Herman vaknat, han sover nu inomhus idag för inatt hade han 38.9 graders feber men våran lille kille var lika glad för det nu under dagen har tempen legat på 38.0... jag började misstänka att han kanske håller på att få en tand eftersom jag hört att dom kan få feber då men jag försöker känna i munnen hela tiden och titta så gott det går men ser inget som skulle tyda på en tand. Nåja det kanske bara är någon infektion men är så konstigt för nu är han ju inte alls förkyld, han förkylning hade ju gått över så får han feber.. skumt men han verkar må bra iaf, han är lika glad som vanligt ;)

Imorgon ska vi ju till läkaren på 6 månaders kontroll, så ringde bm idag och sa att Herman hade feber men hon tyckte vi kunde komma iaf för då kan ju läkaren passa på att kolla öronen oxå så det inte är någon infektion där när han varit förkyld osv. Så imorgon får vi ju svar på det!!

Jag har till och med rengjort Hermans leksaker idag för det behövdes, ni som känner min son vet att han har en tendens till att kräkas väldigt mycket och sedan han började äta pure från 6 mån så luktar det inte gott. Så hade han ju kräkits på hans leksaker så dom luktade inte gott så dom behövde rengöras :) Jag rengjorde hans matstol i köket och tvättade sitsen, ja den där stolen hålls inte ren länge men den är fin när man just rengjort den :)

Ja så vi har fullt upp här hemma idag, imorgon måste vi ta tag i all tvätt vi har sparat, vi har sparat den eftersom vi vet att vi ändå skulle bli tvugna att tvätta denna veckan eftersom vi åker på lördag först till sangis och sedan på söndagen till göteborg. Då blir vi i gbg tills på tisdag om allt är som det ska vara men det hoppas vi på. Sen åker vi till sangis och blir där tills på söndag eftersom Peter ska på 40 års kalas i Luleå den helgen. Jag känner mig inte riktigt redo att sova hemma själv med Herman när Peter är så långt ifrån en så vill hellre vara hos mamma och pappa då.  Inte för att jag tror att jag inte klarar av Herman det gör jag med säkerhet men det är mest det där att jag är ännu lite orolig att något ska hända mig, tänk skulle jag få en pulsrusning som jag haft två gånger tidigare vad skulle jag då göra. Nä det är säkrast att vara hos mamma och pappa då får man ju sällskap oxå. Men ju mer tiden går och jag inga rusningar får så blir jag mer och mer säkrare på att inget kommer hända men än är det ju faktiskt bara 5 mån sen jag blev opererad är ju inte konstigt om man är lite osäker ibland.

Nåja nu ska jag gå och kolla om min lille kille tänker vakna idag... kram kram.

Försökte...

Jag försökte verkligen scanna in artikeln från haparandabladet här på våran dator men det gick inte, antingen så är varken jag eller Peter väldigt otekniska eller så går det helt enkelt inte men det konstiga var att det gick att scanna in den till skrivaren men endast till skrivaren... hmmm vi kanske saknar något program nåja hade varit skoj att sätta den här på bloggen så ni som inte har tillgång till att kunna läsa den skulle få läsa den... men tyvärr än så länge verkar det inte bli så men vi kanske får hjälp av någon mer teknisk som förstår sig på sådana saker så kanske vi lyckas :)

Ni skriver så fina kommentarer till mig, jag gillar att få kommentarer det är dom som gör att jag vill fortsätta blogga. Bloggen är ju en del av sitt liv nu här kan man skriva ner hur man mår, vad man gjort och på så sätt hålla kontakt med vänner som man sällan träffar eftersom dom bor så långt ifrån en.

Herman somnade till slut igårkväll men han hade nog ont i magen för han låg helt ihopkrupen med benen tätt intill mig, ja jag hade ingen plats i sängen. Så hade verkligen svårt att somna så jag gick då och lade mig på soffan och kolla sex and the city som jag alltid gör när jag har svårt att sova och vad tror ni jag gjorde då, ja jag somnade och vaknade inte förrän klockan nio på morgonen nästa dag.

Så Peter hade fått ta hand om Herman hela natten, jag hade inte ens vaknat av att han hade vaknat men han hade varit lugn inte alls gråtit så mycket. Han var nog hungrig igen så Peter hade gett honom mat och sedan somnade han om och vaknade vid nio tiden. Ja jag var nog väldigt trött men det är ju mer än förståeligt, detta mörker januari månad kan man inte vara tröttare. Mina mediciner gör ju sitt, efter alla omständigheter jag gått igenom så är det ju inte konstigt att man är lite trött ibland. Jag sover aldrig en hel natt som den småbarnsförälder man är :) Men det är småa bagateller hellre är jag lite trött än dödsjuk :)

Idag är våran lille kille lika glad som vanligt, han har sovit ute i sin vagn så utvilad är han. Vi har börjat med majsvälling istället och hoppas hans mage blir bättre. Jag ska snart ge honom lite plommonpure så kanske hans mage kommer igång igen men det har den ju gjort men kan ju inte skada att ge honom lite plommon oxå.
Får hoppas denna natt blir bättre än förra men jag klagar inte för så lite som Herman gråter och så lugn som han alltid är så är det ju inte konstigt om han nån gång blir lite arg och ledsen det måste man ju oxå få vara och speciellt om man har ont.

Vi har nyss ätit middag, får se vad vi hittar på resten av kvällen. Kanske går ut en sväng så Herman får åka lite pulka vi var ut igårkväll oxå och det gillade han så mycket. Måste nog bada Herman idag så man har alltid saker att göra med en liten bebis i huset :)
Ha det bäst, kram kram.


Fällde en tår!!

Idag satte mig vid datorn och skrev, jag skrev ner en massa om min sjukdomstid på sjukhus. Hur jag mådde under den tiden både fysiskt och psykiskt. Jag skrev om hur det kändes med Herman, saknade efter att få vara en mamma som klarar av att ta hand om sitt barn. Ja det blev en hel del nerskrivet och det kändes så skönt efteråt och mera lär det bli för jag har en dröm och jag hoppas det går i uppfyllelse!!!

Nåja iaf när jag satt och skrev så sov Herman ute i vagnen och Peter kom just hem när jag satt och skrev den jobbigaste tiden under hela sjukhusvistelsen då kunde jag inte låta bli att fälla några tårar. Jag har inte fällt många tårar på grund av det som hänt inte under den tiden då jag var sjuk utan mera efteråt det är nog efteråt som chocken kom. Det är ju först efteråt som man började inse vad jag faktiskt gått igenom.

Men fast det kanske kommer några tårar ibland så är dom tårarna är mest tårar för att jag är sååå glad över att jag sitter här jag sitter idag och att jag äntligen kan ta hand om min älskade Herman. Att jag har en sådan ork och att jag bara blir friskare och friskare för varje dag som går. För faktiskt så är jag mest glad och tacksam över att det gick så bra som det gick.

Har mest tagit det lugnt idag och det är sååå skönt, varit ute på en promenad med Cilla och Herman. Peter har varit borta och kollat pingis under dagen. Så jag och Herman och Cilla mös på i massor här hemma. Sen har vi kollat körslaget och burit en massor på våran lille kille.

Han har nog lite ont i magen, vi har ju börjat med välling från sex månader nu. Det verkar som att han har fått lite magknip av den för han har inte kunnat sova. Han sov en timme tidigare på kvällen sen vaknade han och bara gallskrek. Så vi bär och bär på han och han verkar inte vilja sova. Det är tur att vi kan turvisas att bära på han för lite tungt blir det men vi ska mysa lite i soffan med han och sedan går jag och Herman och försöker sova. Han får nog sova med oss hela natten är ingen ide att en försöka lägga han i sin egen säng för då bara gråter han.
Nåja ha det fint, godnatt... kram kram.

Äntligen!!!

Igår blev det äntligen lite varmare ute, hela tio minus har ju varit tjugo minus i flera dagar nu!! Men igår kunde vi äntligen bege oss ut på promenad heeela familjen och det var så mysigt!!! Herman sov flera timmar i vagnen som vanligt. Nu sover han i vagnen igen och får väl hoppas det blir några timmar igen så man hinner ta det lite lugnt nu resten av dagen.

Har varit och tagit prover på vårdcentralen idag, sen har vi städat bort julen här hemma... det ser så tomt ut men nu får vi vänta till nästa jul igen. Nåja tiden går ju fort :) men först ska vi ha sommar och det blir en speciell somma, Hermans ettårskalas och vårat bröllop. Ja vad jag längtar samt en resa till Italien för att min moster fyller femtio år. Så det ser vi verkligen fram emot.

Idag blir Herman hela sex månader och idag har han varit med på första sidan i Haparanda bladet, första gången han fick vara med i tidningen :) Det var en jätte fin artikel hon som skrev den är verkligen duktig på att skriva. Ja vi är då nöjda med den :) Herman sitter själv nu, jätte stadigt han kanske ramlar någon gång men det är inte ofta. Idag rullade han iväg på golvet hur långt som helst... ha ha ha så han vänder sig fram och tillbaka från rygg till mage och tar sig fram på det viset... han är inte dum han fattar fort hur man ska göra när man vill någonstans :) Han går bakåt i sin gåstol men än är det lite problem att ta sig framåt men nåt steg går det ibland... men mest bakåt eller åt sidan.

Lilla go ungen vad skulle man göra utan honom, han är mitt allt, min hjälte och det viktigaste som finns för mig :) Sen kommer såklart Peter och alla andra nära och kära och våran älskade vovve Cilla.


Han älskar att bada precis som sin mamma... vi har äntligen bokat en badresa till piteå havsbad med mina föräldrar den 28 feb till 1 mars, för då får jag äntligen bada i badhus igen... åååh det ska bli sååå kul ser verkligen fram emot det. Men först ska vi till gbg hela två gånger, nu åker vi nästa söndag och sedan i februari igen men sen blir det tre månader mellan kontrollerna det känns lite pirrigt. Men det kommer nog gå bra ska ju ända vara och ta prover på vårdcentralen i Pajala så skulle dom visa något får man väl komma ner tidigare osv... så det känns bra att dom har koll på en.

Nåja nu ska jag gå och slöa framför tvn, ha det fint, kram kram.

Idag...

Vilken slö dag vi har idag, men det kan man behöva ibland oxå. Det är ju tjugo minus ute så inte har man stor lust till att bege sig ut. Men jag ska nog trotsa kylan och gå en liten promenad med Cilla senare idag... får se om jag ids men jag borde :) Nåja har slutat med godis och allt onyttigt nu, äter gröt till frukost och sallad till lunch så hoppas att tappa några kilon men jag har ju på mig till sommaren så nog ska jag väl hinna med det ;)

Fast jag slutar inte med lördagsgodis det bara måste man ha eller hur :) Annars har man ju ingenting att se fram emot eller jo det har jag ju, jag ser fram emot alla dagar med Herman för resten av vårat liv tillsammans. Jag ser fram emot vårat framtida bröllop och en massa andra festligheter och Hermans ett årskalas, tänk det är snart bara ett halvår tills han fyller år, för den 9 januari blir han 6 månader, stora killen :)

Hermans förkylning är nästan helt borta nu, han rosslar lite och tänk vi slapp febern... (ta i trä) hoppas vi slipper den resten av denna vinter... Men lite feber klarar man ju av, man har ju varit med om värre saker :) Jag är ännu snorig men har oxå sluppit febern och känner ingenting i halsen något mer... skööönt!!!

Ska ringa och boka tid för provtagning idag... så det blir väl att gå och ta prover nån dag i veckan då. Annars har vi väl inga planer, vi måste börja fixa med inbjudningskorten så vi måste köpa papper och patroner till skrivaren. Ja just det plocka bort julpyntet och sedan städa det behövs då :)

Igår var vi och åt en god middag hos Hermans farmor och farfar, sen har vi mest varit hemma och tagit det lugnt haft lite besök av Hermans farmor och farfar och faster och kusin. Idag ska vi kolla grammisgalan och Herman borde bada, Ha det fint, kram kram.


Till Therese!!

Jag förstår att du har en mycket tuff tid nu, det värsta som finns för en mamma är ju att inte kunna ta hand om sina egna barn. Det är väldigt frustrerande att höra sitt barn gråta men man kan ändå inte gå och lyfta upp barnet. Men du är stark gumman du kommer klara det här. Jag hoppas att dina händer läker bra så du snart kan börja ta hand om dig själv och dina barn. Men som du skrev till mig när jag låg som sjukast på sahlgrenska skriver jag nu till dig: Dina barn har du hela ditt liv, ta nu hand om dig själv och vila riktigt ordentligt så du snart blir frisk!! Det hjälpte mig när du skrev så, så jag hoppas det kan hjälpa dig lite grand oxå.
Jag hoppas att detta inlägg kan ge dig lite mer styrka och glädje i allt som hänt, men jag vet ju att du är väldigt stark som person och dina barn dom ger dig nog mycket glädje där hemma :)
Glöm aldrig att du är dina barns hjälte dom kommer vara dig evigt tacksam för vad du gjort för dom!!!
Men jag vet själv att krya på dig kort och meddelanden är väldigt uppskattat så jag hoppas detta ska vara det för dig med. Jag tänker på dig dagligen, hur du mår och så. Har tänkt ringa dig men vill inte störa du har ju säkert mycket att tänka på nu men jag ska höra av mig nästa gång jag är i Sangis och se om du orkar med besök.
Här får du en krya på dig nalle av mig:

Ha det bäst gumman, ta hand om dig!!! Kram kram!!!

Haparanda bladet!!!

Det var vårat hemliga besök idag, dom ringde från haparanda bladet igår och ville komma och intervjua oss pga det som hänt oss efter min förlossning. Så vi tackade ja till det, tycker det är bra att folk får veta från oss personligen vad som hänt och hur jag mår idag. Då behöver inte alla spekulera så mycket för visst blir det spekulationer speciellt i små byar :)
Så på fredag mest troligt kommer det stå om oss i Haparanda bladet, ni som har möjlighet gå och köp den, man kan köpa den i dom flesta affärerna ja alltså ni som inte får den i brevlådan förstås :)

Nu är vi iaf hemma i vårat hem, vi packar upp för fullt och Herman har knappt tid att sova så kul tycker han det är att komma hem. Han är jätte trött men vägrar att somna men nu lade vi honom i sin säng nyss får se om han somnar tycker han ligger och pratar mest. Han är nog glad över att vara hemma igen :) Hermans förkylning börjar bli bättre, han har nästan helt slutat hosta och snorar inte alls nå mycket. Sköönt vi verkar ha sluppit febern... än iaf :)

Ikväll blir det att ta det lugnt, packa upp allt och bara vara hemma... skööönt. Imorgon har vi heller inga planer, ja vi måste tvätta men annars så blir det en rätt lugn dag. Nåja ha det fint, kram kram.

Besök!!

Idag har vi haft fullspäckat schema igen, Elin min gamla barndomskompis har varit hit idag. Det var så trevligt att träffa henne igen vi har ju inte träffats efter min operation och även efter Hermans födelse :) Så det var jätte skoj, självklart tyckte hon som alla andra att Herman var en riktig goding. Det var så skoj att få prata en massa gamla minen och berätta om sina nya erfarenheter och även få höra om Elins nya och gamla erfarenheter :)

Sen har vi varit hos min farmor och farfar och fikat. Även fått med oss hem en massa fika.... så hur ska det då gå för vårat nya liv?? Nåja vi får bjuda på det till andra om inte så kan vi bjuda på det imorgon när vi får hemligt besök... berättar imorgon om vad det blir för besök eller vad vi haft för besök, ska iaf säga att vi måste vara i pajala till kl 13 för då har vi bokat tid med det hemliga besöket ;)

Min kompis Jennie har även varit hit idag och hälsat på så Emmi fick leka med Vilma innan dom skulle åka. Var skoj att träffa dom oxå men jennie vet jag ju att jag snart kan träffa igen. Japp nu har syster och barnen åkt, jag har verkligen äkta syskonkärlek nu.... känner ni inte igen er med att man bråkar med sina syskon när man lever så tätt inpå dom under en lite längre tid men sedan när man åker ifrån dom så saknar man dom på en gång. Ja så känner jag nu, jag saknar min älskade syster så mycket, det gjorde jag så fort hon gick ut genom dörren då ångrade jag allt tjafs och groll vi haft under den tid hon varit här. Inte för att vi bråkat så mycket men ni vet syskonkärlek det vore väl konsigt annars om man inte hade det till sin älskade syster yster. Lite tjafs dör man ju inte av det är nog ganska nyttigt :) Vi blir ju iaf vänner efteråt.

Nu vet man inte när man träffar dom nästa gång, men jag och peter har iaf bestämt oss för att bila ner till Gotland i slutet på maj nån gång och fira Williams födelsedag. Vilma fyller år i Januari så henne kan vi nog inte gratta annat än på telefon kanske skickar ner ett paket till henne... saknar dom sååå mycket redan. Det är alltid jobbigt att skiljas från dom samma dag som dom eller man ska åka då är jag alltid på dåligt humör när jag stiger upp men sedan brukar jag tänka att inte är det kul att skiljas från någon som är på dåligt humör men kan inte rå för det jag får som nästan ångest :) Men ja det är tur att telefonen finns.

Nä nu ska jag gå och slöa framför tvn, ha det fint... kram kram.

Ännu ett dop!!

Idag har vi varit på söta Alicias dop, det gick jätte bra hon var då så snäll. Grät ingenting som Herman :) Var skoj att vara där man träffade en massa gamla bekanta. Kändes härligt för man tycker om att träffa folk nu när man har varit så sjuk det känns bra att få träffa alla gamla bekanta igen då :)

Alicia är då min kompis Jennies lilla flicka, Jennie har även en äldre dotter som heter Emmi och är 4 år!!! Jennie är en av min vänner som jag umgåtts länge med ända sedan jag gick i fyran och hon i tvåan på sangis skolan :) Ja vi har gjort en massa bus ihop som små och även som tonåringar ha ha ha och även som vuxna fast vi kanske inte var vuxna då det var nog bara vad vi trodde :) Så det känns jääätte kul att både jag och Jennie har fått barn samtidigt nu. Våra barn kommer bli jämngamla men jag hoppas inte att dom hittar på lika mycket bus som jag och Jennie gjorde hoppas dom är lite lugnare ;)

Igår var vi till en kompis Lena i kalix och hälsade på hos henne. Hon och hennes kille har flyttat till ett hus i somras jag har inte sett huset så det var jätte skoj att få komma dit och se deras hus och träffa henne. Cilla busade i massor med Ramses eller hon stod mest och skällde på honom man fick ju nästan skämmas som hon skällde ut Ramses :)

Jag och syster och alla barn har varit en sväng till min och systers mormor idag. Hon kom knappt ihåg vem vi var, vi fick förklara det med jämna mellanrum men hon var iaf glad över att se oss. Det är iaf kul att träffa henne.

Imorgon får jag äntligen träffa min kompis Elin, hon är oxå en vän som jag umgåtts länge med ända sedan lågstadiet och vi har oxå gjort en del bus ihop hi hi hi men vi var nog lite lugnare än mig och Jennie tillsammans iaf det är ju tur att man kan vara lugn oxå :) Kanske två andra kompisar oxå kommer om dom inte ligger hemma med magsjuka man får hoppas att dom inte gör det. Vore så skoj att träffa dom oxå.

Vi hade tänkt åka till Pajala imorgon men det blir inte så för vi måste hinna förbi min farmor och farfar innan vi åker hem, så vi far dit imorgon eftermiddag och sedan på måndag morgon åker vi till haparanda för att handla mat och sedan bär det av till Pajala. Då blir vi hemma ungefär två veckor sen blir det gbg igen.

Herman sover nu så sött, det lär jag oxå göra om ett tag jag är sååå trött. Vi kollar nu på körslaget men sedan blir det sängen tror jag. Ha det fint, kram kram.

Ett nytt bättre år!!

2009 kommer bli ett toppen år, det säger vi iaf :) Det kommer bli så bra nu känns det som. Snart kanske jag till och med blir mammaledig så Peter får börja jobba, jag brukar skoja med han och säga att han ändå inte behövs hemma för när han är hemma om dagarna är det ändå inte som att han är det ha ha ha eftersom det är jag som tar hand om Herman för det mesta. Men det är ju mest för att jag vill ha det så!! Men iaf så ska det bli skönt när han får börja jobba igen och jag får bli mammaledig på riktigt ;)

Hermans förkylning verkar bättre idag, men han hostar ännu men han har då ingen feber så det är ju bra iaf. Jag har oxå blivit lite bättre är fortfarande snorig men har inte lika ont i halsen något mer. Har heller inte haft nå feber (ta i trä) så hoppas det ger med sig snart så man slipper denna förkylning oxå. Tycker så synd om lilla gubben när han måste hosta så, men men han verkar lika glad för det :)

Nyårsafton igår var toppen, god mat och i gott sällskap. Faktiskt var jag vaken vid tolvslaget men gud sååå trött jag var då. Jag och William låg och halvsov på varsin soffa från tio ungefär till klockan blev tolv. Då masade vi oss ut för att titta på dom fina fyrverkerierna och sedan blev det sängen för mig på en gång. Upp inatt klockan fyra för att mata Herman och sedan sov vi till nio så jag är trött idag är inte van vid att vara uppe så länge fast jag ändå inte gjorde så mycket från kl tio till tolv på kvällen så var jag ändå trött bara av att inte ha sovit djupt den tiden som jag brukar. Nåja det är bara nyår en gång om året. Ikväll ska jag lägga mig klockan nio nästan iaf ;)

Idag har det varit en seg dag, har inte varit ute något med Herman eftersom han fortfarande är förkyld men jag, Peter och Cilla tog en promenad så var Herman hemma med mormor och morfar. Var iaf skönt med frisk luft.
Imorgon ska vi till en kompis i Kalix och hälsa på, ska bli skoj för har inte varit till deras nya hus än, dom flyttade dit i somras men jag har ju som sagt inte hunnit dit än har ju varit fullt upp :) Men nu ska vi passa på, planera lite bröllop oxå mitt och Peters framtida bröllop.

På Lördag ska vi på dop igen, söta Alicia ska döpas. Ska bli skoj, får se om Herman klarar av att vara tyst så man kan höra vad prästen säger :) Men det ska nog gå bra. Nåja nu ska jag lägga in lite bilder på pixbox blir inte från nyår det ids jag inte göra nu det blir senare... nu är det en massa annat. Ha det fint, kram kram.


RSS 2.0