Dom har haft tur!!!

Igår pratade jag i telefon med Vilma (för er som inte vet, Vilma är min systerdotter som är 6 år), vi pratade i mer än en halvtimme och oj vad hon surrade om allt möjligt. Hon förklarade för mig att jag måste säga till Peter att han inte får snusa för snus är farliga saker också sa hon: men vet han inte om det han är ju vuxen ha ha ha, jag försökte förklara för henne att han vet om det men att han är beroende av det. Att människor blir det av snus och cigaretter och då har dom svårt att sluta. Då säger hon ja jag tycker att snus och cigaretter är farliga saker för det finns människor som har dött av det och jag tycker inte att farliga saker borde få finnas... så sant så hon är klokare än endel vuxna ibland :)

Till slut kom vi in på min sjukdom, det började med att Vilma tog upp det när jag låg i Gällivare så här sa hon: I det där landet där dom gav dig blod? (vilma tror att bara för att det är långt till ett ställe så är det ett annat land) ;) I gällivare svarade jag, ja sa hon det sjukhuset var inget bra! Jag försökte förklara för henne att dom i Gällivare har inte samma resurser och erfarenheter som dom i Göteborg det var därför jag blev skickad dit sedan. Vilma frågar då varför jag blev sjuk, jag sa till henne att min farbror hade samma sjukdom som mig så därför fick jag den, då säger vilma dom som inte haft denna sjukdom dom har haft tur, tillexempel min pappas farfar han har haft tur för han är jätte gammal och han har inte haft den sjukdomen :)

Så söt hon är, oj oj vad jag längtar efter dom nu... ja Vilma är en tjej med många funderingar och en riktig livsnjutare jag tror att hon kommer förändra världen med något riktigt stort en vacker dag... Ibland kan man inte tro att hon bara är 6 år sådana funderingar som hon har ibland... så söt hon är!!!

Här var hon inte gammal men tänk det känns som nyss fast det är några år sedan :)


Vilma är på väg att erövra världen vänta ska ni få se ;)
Kram kram.

Svårt att förstå...

Ibland är det liksom svårt att förstå vad jag gått igenom det senaste halvåret, ja alla runt omkring säger att det är så stort osv men jag själv som lever i det och alla mina närstående ser ju inte det så stort det är ju våran vardag. Man anpassar sig väldigt fort när något sådant händer. Men ibland har jag ändå svårt att förstå att allt detta faktiskt har hänt.

Jag har varit sängliggande på sjukhus i två månader och väntat på nytt hjärta, jag har varit svårt sjuk i hjärtsjukdomen dilerterad kardiomyopati, jag tappade matlusten dom sista dagarna före min operationen åt jag knappt något jag fick dropp och en massa vätskeersättningsdrycker som jag skulle dricka... ja jag kunde inte äta, frukost gick väl rätt okej att äta men till slut kom den upp jag fick inte ens behålla frukosten.... ja det var hemskt, jag vill aldrig mer bli så sjuk igen, så sjuk att jag inte kan gå på toaletten själv eller duscha själv. Så sjuk att jag inte kan ta hand om min älskade son... så sjuk att jag knappt orkade hålla i min nyfödda lille bebis.... jag kommer alltid sakna den tiden som inte vi fick den där mysiga tiden med sin lille bebis då man bara är sååå lyckliga.... men vi fick den tiden till slut!!

När jag vaknade upp efter operationen fick vi äntligen känna lycka inför en lyckad operation och inför våran lille bebis som då hade hunnit bli två månader... men lika go och glad för det :)
Sen kom vi hem och allt började återgå till det normala, Herman blev fort mammas lille pojke och är det än idag och mamman hon njuter för fulla muggar ;)

Ibland kan jag tänka men herregud dom har faktiskt tagit ut mitt gamla hjärta och stoppat in ett nytt i mig... jag har legat där uppskuren i en hjärt och lungmaskin medans dom lugnt och sansat gjort sitt arbete, ja det är fantastiskt... jag kan knappt fatta det själv, jag är verkligen tacksam för hur bra allt gått... och så glad över det... men ibland kan jag inte låta bli att tänka tillbaka på den tiden då jag var sjuk sådant måste ju oxå bearbetas och det är inte kul men nödvändigt.

Nu mår jag bra och det blir bättre och bättre för varje dag som går men jag är rädd, rädd för att bli sjuk igen, rädd för att få en avstötning och den rädslan blir jag nog aldrig kvitt det är bara lära sig att leva med den, det är inget jag lider av tycker jag redan vant mig vid att leva med tanken att ta dagen som den kommer, lev i nuet!!! Tänk inte framåt tänk nu istället för det blir aldrig som man tänkt sig. Men jag hoppas iaf att jag får vara frisk nu resten av mitt liv!!!

Idag är Peter på någon utbildning med sitt jobb, Herman har nyss vaknat, han har sovit i vagnen... vi var en promenad till konsum, imorse var vi oxå och promenerade och sedan har vi lekt i massor i hermans rum. Nu håller han på att busar här med våra dvd filmer, jag ska gå och underhålla honom med nåt annat... ha det fint, kram kram. 


Jag har klarat det...

Helt utan något slisk en hel vecka, inge godis, inge fika ja jag är stolt nu är den värsta biten avklarad nu känns det bara sååå enkelt... eftersom vågen visar resultat i princip varje dag så är jag så motiverad nu och jag hoppas det fortsätter så för jag vill verkligen nå min normalvikt till sommaren... men nu ska jag hålla mig en vecka till från allt slisk och sedan får jag se hur det går kanske unnar mig en liten chokladbit till påsk får se det beror på hur jag känner då... men just nu ska jag fortsätta hålla mig borta från det :)

Idag har jag även varit på en morgonpromenad, det var härligt men ingen sol... hoja nu snöar det, usch vill inte ha mer snö är less på snö... hade hoppats att den skulle börja smälta bort nu men men dom har lovat sol imorgon så vi får väl se, hoppas!!! Efter lunch for jag iväg och tränade och det är så skönt när jag märker skillnaden från när vi kom hem och nu när jag tränar hur mycket mer jag orkar och hur mycket mer jag vågar... det går så mycket framåt jag är sååå glad.
Peter och herman hämtade upp mig från gymmet och sedan åkte vi och handlade, sen fick Herman mellanmål och sedan gick jag en promenad med han och cilla så nu sover han så gott så i vagnen, gick då ingen lång promenad bara så han skulle somna och så Cilla skulle få pissa men tyckte det räckte för min del när jag även tränat idag!!!

Ikväll händer inte mycket vi ska bara ta det lugnt, jag kanske lägger mig tidigt idag oxå ha ha ha fast ska kolla van veteren klockan 21 idag så får se om vi orkar se hela eller om jag orkar :) Men ska försöka iaf... är väldigt kvällstrött av mig igår lade jag mig redan halv tio... ha ha ha men det beror ju på att jag stiger upp så tidigt...men dagen blir lång och man hinner göra en massa saker det är skönt det :)

Släckte ni lamporna igår??? det gjorde vi, det var mysigt vi tände alla hundra ljus som vi äger sååå härligt händer inte ofta man inte har en enda lampa tänd... skööönt :)

Kom ni ihåg att ställa om klockan idag, flytta fram den en timme??? Det gjorde jag, så egentligen har vi haft sovmorgon ända till halvsju idag ha ha ha för herman var jätte pigg halvsex på morgonen men då var ju klockan halvsju sommartid... skööönt.... nåja nu ska jag gå och duscha, sedan ska jag passa på att vila lite nu när busfröet sover... kram kram.

Solen värmer...

Det är konstigt att fast det är minusgrader ute så känner man att solen värmer och det är sååå skönt... jag älskar när det börjar bli vår eller här är det ju rättare sagt vårvinter men just nu duger det bra det är så härligt iaf :) Men jag kan lova att sedan i maj då är jag döless på snön som forfarande ligger kvar och tinar... hoppas den försvinner fort i år.

Igår kom då mina föräldrar hit, vi åt jätte god mat. Jag hade lagat fläskfile med mozzarella och klyftpotatis och en god sallad till och fast det var jag som lagade maten så tyckte till och med jag att den var god och för första gången lyckades jag med fläskfile den blev inte för torr som den oftast blir när jag lagar fläskfile eller iaf vad jag tycker men nu var den riktig god :)

Idag var vi ute på en morgonpromenad allihopa vi gick förbi konsum och inhandlade lite lunch, mamma lagade mat åt oss och sedan gick vi ut en gång till innan dom skulle iväg när dom hade åkt iväg så tog jag, herman och cilla en promenad och det var så härligt solen sken för fullt. När Herman hade sovit klart i vagnen så åkte vi iväg en sväng med bilen kollade runt lite och så.... handlade lite mjölk och blöjor som vi hade glömt handla tidigare :) Efter att vi hade ätit middag vilket inte var så avancerat stekt ägg och fläsk plus sallad :) så gick vi och badade bastu nu har vi nyss kommit in från bastun och jag känner mig jätte trött... Herman har somnat han var så trött, drack sin välling och somnade så gott så :)

Ska bli kul att se vilken tid han tänker stiga upp imorgon för vi flyttar ju fram klockan imorgon så det blir ju ljusare ännu fortfare... ja vi får väl se det ska bli intressant att se tänk om han skulle kunna sova till sju iaf jag skulle bli sååå nöjd fast jag vet jag kan försöka ändra på det men faktiskt så lägger jag honom hellre vid åtta och får två timmar för mig själv innan jag stupar i säng för jag är kvällstrött och mer morgonmänniska så jag ska inte klaga... :)

Nåja nu ska jag gå och vila i soffan, jag tror jag kommer lägga mig tidigt ikväll ännu tidigare än tio... ha ha ha frisk luft gör än trött... kram kram.

En bra dag...

Vädret blev toppen, det blev varmare framåt förmiddagen så vid halv tio var graden nere på 12 minus då pallrade vi oss iväg till öppna förskolan, det var kul att komma iväg och fördriva nån timme och att Herman fick träffa andra bebisar. När vi skulle promenera hem passade jag på att gå en extra bit så var inte hemma förrän vid ett men det var så härligt väder och herman sov lite grand sedan gick vi in och åt lunch. Efter lunchen for vi iväg med Peter och handlade på konsum... handlade för hela helgen... ska göra god mat imorgon, fläskfile med mozarella och klyftpotatis samt rödvinsås, kommer nog bli jätte gott... hoppas iaf har inte gjort det tidigare.

Imorgon kommer min mamma och pappa hit, ska bli jätte skoj vi ska förstås äta god mat, dom är nog här först vid sex tiden på eftermiddagen men dom kommer iaf och har som vanligt bråttom hem så dom åker redan på lördagen men iaf kul att dom kommer, jag vet att dom måste åka på lördag för pappa har teater på söndag... men skönt att det är ljust lite längre nu behöver dom inte åka så tidigt på lördagen. Nåja ska iaf bli kul att träffa dom :)

Idag åt vi spaghetti och köttfärsås till middag, gav även till herman. Men han verkade inte gilla det så jätte mycket eller det är svårt att veta hur mycket man ska ge honom men han åt rätt bra till en början, kanske att han fick för mycket på tallriken han kanske blev mätt ;)
Jag tog bort mat åt honom och kryddade sedan efteråt.... för att det skulle smaka något, nåja kryddade lite grand till herman oxå men inte alls nå mycket. Nåja han lär väl sig så småningom att tycka om annat än pure!!!

Herman sover hela nätterna nu, hoppas det håller i sig, har varit så nu två nätter i rad... hade två jobbiga nätter innan med grin och gnäll och gråt men jag var envis jag gav ingen välling gav tutten hela tiden och lät han ligga bredvid mig strök han i håret till slut somnade han då oxå... så nu har han sovit två hela nätter och jag hoppas att det håller i sig... är så skönt att få sova om nätterna... fast jag vaknar alltid nån gång per natt, måste alltid kissa på natten... herregud när ska det sluta då?? nu har jag haft så ända sedan jag var gravid men kanske beror på att jag fortfarande äter endel mediciner... nåja nu ska jag hoppa in i duschen... sen lägga lille gubben... ha det fint, kram kram.

Sänkning av mediciner...

Igår ringde dom från sahlgrenska, dom tyckte jag skulle sänka lite av mina mediciner, sandimunet sänktes samt prednisolonet (kortison) ja äntligen sänktes kortisonet... jag har längtat, så nu halverades kuren och om allt fortfarande är bra i maj så tar dom bort det helt... jaaa jag längtar och hoppas... så fort dom tagit bort kortisonet kan dom förmodligen ta bort nexium oxå som är mot magkatarr för kortisonet gör så jag får magkatarr och mest troligt går det bort när kortisonet är borta så då får jag två tabletter mindre... så småningom tar dom nog oxå bort min pulssänkade medicin som förebygger att jag inte ska få pulsrusningar men eftersom jag inte haft det på länge nu så kanske dom chansar med att ta bort den men det får vi se när det blir.

Ja jag blev iaf glad av att kortisonet sänktes... skööönt, nu bara hoppas att kroppen går med på det och att det inte blir en avstötning... det får vi hoppas på!!!

Det var trevligt igår på syjuntan, kul att träffa lite folk... händer inte allt för ofta, idag går jag och herman mest troligt till öppna förskolan ja om det blir varmare för nu är det 18 minus ute och jag har tänkt promenera dit så herman får sova ett tag. Vi har ingen bil idag heller för klockan nio ska den till verkstaden för att ta bort airbagen där fram så vi kan flytta barnstolen dit fram... det ska bli skönt, speciellt när man kör själv med honom.

Nåja nu ska jag gå och busa med min lille kille... ha det fint, kram kram.

Trött...

Känner mig så trött nu... Herman har väckt mig tjugo över fem idag... han hade bajsat så det var bara att kliva upp och byta blöja på honom.... sedan fick han dricka välling i min säng... hoppades att han skulle somna om men inte då han var jätte pigg så vid kvart över sex gav jag upp då var det bara kliva upp med honom för då hade han blivit så less att sitta i sängen att han var på väg ner av sig själv ha ha ha man måste ha koll på han hela tiden men jag hann ta fast honom innan han ramlade ner... så vi satte oss i hans rum och plockade bland hans leksaker.

Efter att herman hade ätit gröt så gick vi ut på en morgonpromenad och det var så härligt, solen sken så mysigt, Cilla var självklart med oss. Herman sov i vagnen ända till halv tolv så då gick jag ut en gång till med Cilla och sedan gick vi in och åt lunch då kom Peter hem från jobbet, han som han jobbar för skulle iväg med en anhörig så han blev ledig några timmar. Det var skoj då åkte vi till badhuset och hälsade på Hermans farmor som jobbar där. Sen åkte vi hem och åt mellanmål sen gick vi ut på en liten promenad och nu sover Herman igen... får se blir nog inte lika länge denna gång :)

Peter och Herman ska till hermans farmor och farfar och äta våfflor idag, jag vet inte om Herman ska äta nå våfflor har hört att det inte är bra att ge mjöl mat förrän dom är ett år, stämmer det? nån som vet?? Nåja om inte annat så har han en pure burk... jag får ju såklart äta våfflor om jag vill, men nu är det så att jag bantar så våfflor passar sig inte då... jag brukar inte vara kräsen och i vanliga fall älskar jag våfflor gissa om jag är sugen... men jag vet att nu kan jag inte hålla på så, jag måste hålla mig till min diet.

Vilket är:
Frukost - gröt
 Lunch - stekt ägg, en baconskiva, sallad
Mellanmål: frukt
Middag - enligt tallriksmodellen 1/4 del potatis, pasta eller ris, 1/4 del kött, fisk eller fågel, 1/4 del sallad, 1/4 grönsaker
Kvällsmål - endast frukt!! 

Jag vet att jag kan för jag har gjort detta förrut och då åt jag så här, men visst kan man unna sig godsaker ibland men man kan inte hålla på så i början för då blir det aldrig att man håller sig till sin diet då blir det svårt att gå ner i vikt, det är alltid svårt i början men sedan när man väl börjat då går det hur enkelt som helst... så visst till sommaren när jag kommer i mina gamla jeans då kanske jag unnar mig några våfflor ;) Nog lär jag äta godis nån gång och oxå innan sommaren och fika och sådant men just nu ska jag försöka hålla mig från allt slisk i två veckor så min kropp kommer igång... sedan kanske jag unnar mig nåt gott en lördagkväll!!!

Nåja jag ska iaf iväg dit sen när jag ätit... och sedan ska jag på syjunta, ja jag vet jag syr ju inte, men alla som är där syr inte heller... man kan göra något annat jag ska klistra in kort i mitt fotoalbum det får man ju aldrig tid till här hemma... :) Ja ja ha det fint, kram kram.

Ännu en utmaning...

Snodde även denna av angelika: http://angelpuss.webblogg.se/ så prövar mig på den oxå fördriver tiden lite när min lille gubbe sover :)

Vad heter ni? Hanna och Peter
Hur träffades ni? På en fest på römppä 2005 genom min vän Lisa!
Hur länge har ni varit tillsammans? 3 och ett halvt år! 
Är ni förlovade? 
ja sen två och ett halvt år sen...
Bor ni ihop? Ja
Har ni barn? Ja våran älskade herman född 9 juli 08.
Har båda körkort? Ja
Isåfall, vem kör bäst? Peter kör mer än mig så jag säger honom :)
Kommer du ihåg er första kyss? Ja det gör jag...
Vem sa "Jag älskar dig" först? det var nog vi båda...
Vem är äldst? Peter 2 år äldre än mig...
Vilka stjärntecken är ni? Vattumannen och vågen.
Vem fyller först på året? Peter fyller i januari och jag i oktober så peter såklart...
Håller ni i handen på stan? Nja händer väl inte så ofta :)
Vem är längst?  Peter...
Vem sjunger bäst? Båda sjunger lika dåligt ha ha ha...
Var nån av er oskuld när ni träffades? nej...
Kände ni varann innan ni blev ihop? Inte kände men vi hade träffats någon gång innan och hade pratat på lunar och msn :)
Vad har ni gemensamt? Våran vovve, våran herman, ja allt som hänt under dessa år som vi varit ihop... ja det mesta!!
Blev du kär i första ögonkastet? Nej men det växte fram för varje dag som gick...
Har ni någon speciell låt? vi har en låt som vi lyssnade på jätte mycket när vi blev ihop men kommer inte ihåg vad den hette ha ha ha :)
Har ni några "fri kort"? Nä!!!
Har ni stora framtidsplaner? Peter får ett bättre jobb med bättre lön samma för mig, ett hus, kanske en till hund, fler barn vet ej i sådana fall genom adoption.
Har ni gråtit i varandras armar? Ja det har vi...
Har ni varit utomlands tillammans? Ja till finland och till cypern :)
Vilket är ert bästa minne? Då vi fick komma hem för första gången med våran älskade son herman!!!
Vem lagar bäst mat? vi lagar båda mat men jag lagar bäst fest mat och peter lagar bäst vardaglig mat :)
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Kollar film och myser i soffan...
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja...fast kanske inte alltid :)
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Ja det var 25 mil mellan oss :(
Blir du lätt svartsjuk? Nej faktiskt inte... jag litar på peter...
Brukar ni bråka? ja lite små bråk det har väl alla par....
Ringer eller SMS:ar ni mest? både och när vi inte är nära varandra...
Vilken är hennes/hans finaste kroppsdel? hela han....
Brukar nån av er prata i sömnen? jag :)

Jag utmanar alla som vill :)

Annorlunda utmaning!!!

Snodde denna av angelika: http://angelpuss.webblogg.se/  för den verkade skoj, så ska pröva mig på den :)

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v
6. Utmana ett par personer


1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Stockholm - Luleå 27 apr 09 17:45

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Luleå - Stockholm 29 apr 09 10:25

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Oj då, jag har haft klockan på halv 7, så jag vaknade nyss!

4 Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
Lilla gumman tänk vad du har varit med om!

5 Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Japp jag anmäler er.

6 Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
Ska ni med till leos lekland med kyrkans barntimme den 2 april?

7 Vad vill du höra mest av allt?
Nu är jag hemma!

8 Vad kommer bli dina sista ord i livet?
Bengt tyckte den var bäst!

9 Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
Vad tycks om låten?

ha ha ha vilka svar det blev men skoj var det, testa själva :)
kram kram.

Ensammen igen...

Peter jobbar igen, han började 15 idag och slutar först imorgon kl 15 men men vi klarar oss bra jag och mina bebisar ;) Alltså jag och herman och våran vovve Cilla :) Herman sover nu i vagnen tror jag ska väcka honom på ett tag för han har inte ens ätit middag än och jag som kokat potatis och stekt fisk nåja får värma i mikron till han när han vaknat men snart tycker jag han sovit nog för jag vill ju att han ska somna nån gång ikväll iaf... men det gör han för jag brukar se till så att han inte sover länre än till halv sex på eftermiddagen för då somnar han kring åtta-nio.

Idag har jag och herman varit ute på en morgonpromenad tillsammans med våra grannar Camilla och elin, elin och herman sov i deras vagnar och vi fick oss motion det var härligt!! Kul med sällskap!!! Sen har vi tvättat här hemma, busat och lekt med herman sen gick vi till affären när Peter gick till jobbet och nu har jag nyss ätit och ska gå ut en sväng med Cilla och sedan väcka herman :)

Ja så vi har haft att göra idag med... imorgon blir det detsamma promenader och sådant, ja just det jag har till och med motionscyklat idag innan Peter gick till jobbet och så passade jag på att duscha så jag inte behöver göra det ikväll... Ikväll blir det att kolla desperate housewifes.... jag längtar... nåja ha det fint, kram kram.


Gällivare..

Idag har vi varit i Gällivare och gjort ul på mitt hjärta, läkaren sa att det såg jätte bra ut jag blir alltid lika lättad är alltid lite smått orolig för att få dåliga besked vid ett ultraljud jag minns ju hur det var första gången dom gjorde ul på mitt gamla hjärta. Jag låg då på uppvaket efter kejsarsnittet på Herman... Så satt läkaren där bredvid mig med ultraljudsdosan på mitt hjärta och såg bekymrad ut... en läkare försöker nog alltid verka oberörd men jag såg att dom flesta läkarna som tittade på mitt hjärta fick en viss oro över sig. Jag förstod ganska fort att det inte kunde stå rätt till, men jag förstod inte hur illa det var jag undrar om någon förstod det vid detta tillfället.

Så varje gång jag gör ul på mitt nya hjärta känner jag att en viss oro släpper så fort läkaren säger det ser jätte bra ut fast man hade inte trott annat... men iaf jag är orolig, jag är självklart orolig för att bli sjuk igen, jag vill kunna ta hand om mig själv och min son. Jag vill aldrig mer tillbringa tre månader på sjukhus och inte ha någon matlust... nog för att hela sjukhusvistelsen var inte så hemsk men man slipper gärna att bo där i tre månader... jag gillade all personal och så men hemma är bäst!!! Sjuk vill väl ingen vara.

Men gällivare är den plats som får mig att börja fundera i massor, tänka tillbaka på den dagen då vi steg in på BB och trodde att vi var där enbart för att bli föräldrar.... hade ingen tanke på att jag skulle bli inlagd på intensiven och sedan två månader senare få ett nytt hjärta, nä vem kunde tro att detta skulle hända men det har hänt och nu efteråt kan jag bara känna glädje såklart inte glädje över att jag var sjuk men över att det gick så bra i slutändan... allt slutade ju så gott.

Jag började tänka på hur mitt liv hade blivit om min hjärtsjukdom upptäckts tidigare... när dom hade gjort biopsi på mitt gamla hjärta på sahlgrenska så upptäckte dom ärrbildning vilket tyder på att jag haft sjukdomen tidigare och då har vi förstått att jag måste ha haft det när vi var i grekland när pappa fyllde 50, jag var då 21 år gammal hade en jätte jobbig hosta sprang på en massa vårdcentraler men fick bara nya pencillinkurer som inte hjälpte. Dom trodde det var lunginflammation men visades sen att det inte varit det jag fick aldrig ett svar på vad det var förrän i somras då förstod vi jag hade varit hjärtsjuk redan då. Jag hade en jätte jobbig hosta i över ett halvår framåt, blev andfådd av ingenting, ibland hostade jag så jag spydde, jag kunde inte sova pga att jag hostade så fort jag låg ner, jag hade mycket vätska i kroppen vilket vi inte förstod då trodde bara jag hade gått upp en massa i vikt. men sedan försvann det bara, jag började röra på mig, äta rätt och gå ner i vikt... så småningom mådde jag jätte bra, så det jag trodde var en förkylning var egentligen min hjärtsjukdom.

Då tänker jag tänk om det hade upptäckts då, jag tror inte att jag hade varit lika positiv då som jag varit nu. Herman och Peter är en stor del till att jag varit positiv med allt det här, jag ville ju bara bli frisk för min sons skull. Men då när jag var 21 år gammal var jag singel mina vänner och fest var en stor del av mitt liv, jag levde vilt studentliv på helgerna och hade nog blivit deprimerad om jag då hade fått veta att jag hade en hjärtsjukdom då hade jag ju fått börja fundera på hur jag skulle leva mitt liv. Jag hade kanske inte träffat Peter eftersom jag då säkert inte hade åkt till Pajala för att festa på römppä, jag kanske inte hade vågat skaffa barn... ja jag tror att allt har en mening... nu upptäcktes det inte då och allt har gått jätte bra ändå och jag sitter här nu med mitt nya hjärta, min älskade sambo och min helt underbara son herman jag kan inte klaga... det hade kunnat vara mycket värre.

Nu har vi iaf kommit oss hem vi var inte hemma förrän vid sex då har vi ätit middag, busat med Herman. Han har nyss somnat i sin säng, han låg och drack vällingen helt själv som alltid nu för tiden sedan somnar han helt själv... lillkillen våran... han har blivit så stor för han vägrar att ligga i min famn och dricka sin välling han vill ligga själv i sin säng och hålla i vällingen själv... ja jag kan inget annat göra än att låta honom göra det då... det är ju bra att han redan är så självständig men ibland är han oxå en myskille det är mysigt det ;)

Jag har köpt en vårjacka och ett par skor till herman idag samt en keps till sommaren, han kommer bli så snygg!!!
Jag ska hoppa in i duschen nu sedan ska vi kolla film och sedan blir det sängen :) kram kram.

Snart på resande fot igen...

Jag är sååå glad idag för jag kom på en super bra ide här om dagen, vill ju så jätte gärna åka en gång till gotland innan sommaren hinner komma... för i början på juni så kommer ju syster och barnen upp igen och blir uppe hela sommaren så då hinner vi ju inte åka till gotland i juni... inte i maj heller för då ska vi ju till göteborg... men då kom jag på att syster och barnen åker ju hem den 20 april.... då tänker jag och herman följa med dom och stanna där till den 27 april för mamma min kommer dit lördagen den 25 april och åker hem den 27:e så då åker vi hem med henne, hon skulle ändå till sthlm med jobbet så då passar hon på att åka förbi gotland med... så vi har en hel vecka att avnjuta på gotland och vi hoppas på fint väder och varma vindar om det nu måste vara några vindar alls :)

Ska bli jätte kul kändes som att enda chansen att åka till gotland var under april månad, Peter kan tyvärr inte följa med denna gång heller men det är han inte så ledsen över alla som känner honom vet ju att han trivs bäst i Pajala.... han gillar verkligen inte att hålla på att åka runt till en massa ställen långt bort... men men ibland kan det vara kul men jag och herman vi gillar att se nya saker.... :)

Så det ska bli jätte skoj... nu är jag mycket piggare än första gången jag var på gotland nu ska jag orka mig ner och uppför alla backar så nu ska jag ta mig ner till havet för att sedan traska upp för dessa backar :)

Nu har peter kommit hem från jobbet, jag har suttit och bokat färdigt resan på internet, blev riktigt billigt,.... härligt!!! Jag ska ta och laga lite mat nu.... fläskfile och potatisgratäng... sen blir det en lugn kväll, en prommis med cilla kanske och en dusch... sedan beck :) Idag har jag och herman och cilla varit ute på en morgonpromenad sedan efter lunch gick vi och handlade middag till idag... sen har jag mest suttit i telefon och planerat gotlandsresan.... ha det fint, kram kram.
 


Morgonpigg!!!

Måste man vara med en liten Herman i huset :) Idag väckte han sin mamma redan tjugo över fem men då har han sovit hela natten har nu slutat ge välling på natten och än så länge går det bra men då vaknar han ju väldigt tidigt på morgonen men ibland har man tur och då somnar han om ett tag efter att han ätit välling men idag var han super pigg... så jag gav upp var bara att stiga upp men hade lagt mig redan vid tio igår ha ha ha känner mig som en pensionär men vad ska man göra man har ju inget val!!! Det är ändå mysigt att vara med sin lille kille... vid åtta går vi väl ut på en promenad för då kan jag tänka mig att han är trött och vill sova... sedan när vi kommer in och om Herman fortfarande sover ska jag vila lite försöka iaf :)

Idag har jag inga planer och det är skönt blir väl att promenera och kanske gå till affären och handla lite mat och blöjor.
Peter är och jobbar han började igår klockan 15 och slutar idag klockan 15. Så vi har sovit själv hela natten men det går så bra jag har ju min vakthund som sagt ;)

Igår var vi ute i massor, jag, Peter, Herman och Cilla gick ut på en promenad så Herman skulle få åka pulka då mötte vi Katta och Tova som skulle iväg och åka skidor och sedan grilla så vi begav oss hem för att ge Herman lunch och sedan åkte vi oxå dit men vi åkte bil :) det hade Affe och Lilly oxå gjort... det var härligt inte alls nå kallt våren kanske är på väg iaf vårvintern är här, häääärligt!!!!

När vi kom hem gav jag mellanmål till herman och sedan vid tre tiden gick jag, herman och Cilla till konsum för att handla lite.... när vi kom hem sov herman i vagnen nån timme och jag fick tid till att laga mat. På kvällen kom hermans farmor och fördrev tiden med oss det var trevligt då gick tiden fortare... är lite trist ibland att vara själv så länge som ett dygn men tur att jag har Herman och cilla vet inte vad jag skulle göra utan dom :)

Herman han är en riktig busunge, han kommer bli en riktig emil som hittar på en massa hyss det tror jag... redan har han börjat... jag vände ryggen till en sekund idag och fort var han vid våran hylla i vardagsrummet och slet ner ett glas som gick sönder tur att han inte skadade sig men jag var där fort och tog bort honom... nu sitter han i sin gåstol och börjar bli smått less så jag ska gå med honom till sitt rum och leka lite.... nu har han börjat slita ner pappas böcker... oj oj måste gå, ha det fint, kram kram.


Mammas hjälte!!!

Bjuder på två bilder på min lille kille, han har blivit sååå stor och jag har en massa kort jag ska lägga in men kommer mer nån dag här och även på pixbox men hinner inte idag ska kolla så ska det låta nu. Men här får ni njuta av min lille goding:




han trivs i våran nya fåtölj, nåja ha det fint nu ska jag mysa i soffan, kram kram!!!

Hermans rum!!!

Här kommer bilderna på Hermans rum:








Så ser det ut i hermans rum och han älskar att sitta där och plocka bland hans saker om man går ut från rummet för att göra något så sitter han kvar där inne och pysslar med sina grejjer lille killen han börjar bli stor hi hi hi ja inte riktigt men go är han :) Visst är det fint?

Med blandade känslor...

Det var med blandade känslor jag tittade på liv och död igår... det kändes bra samtidigt som allt som hänt dök upp... tiden då jag var sjuk, alla känslor som man hade och hur overkligt allt kändes. Jag kände igen mig många gånger i vad han sa speciellt det med att man blir en ny människa efter operationen det håller jag helt och hållet med om.
Jag fick mitt liv tillbaka, jag fick en andra chans. Jag är mycket tacksam över det och kommer alltid vara det.

Läkaren som satt i vit rock och pratade i början om Stig om han skulle få bli transplanterad är min läkare thomas giljam, han har jag träffat även som sjuk. Han var den läkaren som fick oss att skratta och känna hopp för framtiden när allt var så mörkt!!! Bakom honom satt en koordinator som jag brukar ringa när jag har frågor osv. Hon är jätte snäll, ja jag trivs med all sjukhuspersonal på sahlgrenska dom är så glada och snälla och verkligen en del av mitt liv.
Läkaren som gjorde biopsi har även gjort biopsi på mig så han har jag träffat endel gånger, många sjuksköterskor som var med har jag träffat och dom har tagit väl hand om mig och min familj :) Kirurgen som pratade med koordinatorn om det skulle bli operation fast Stig låg inne är samma kirurg som opererat mig, han har även kommit och berättat för mig och Peter hur ett hjärtbyte går till... skulle jag minnas skulle jag skriva här men den som vill veta mer och känner Peter får fråga han för jag minns inte allt :)

Nåja idag har det varit en bra dag.... fast Herman vaknade redan fem över fem oj oj vad trött jag var men det var bara att stiga upp för han somnade inte om fast vi låg och försökte i ca en timme. Men men vad gör man inte för sin lille älskling. Så vi gick ut på morgonpromenad redan vid halv åtta för då var Herman super trött, det var jag oxå men vad gör man inte för att få lite motion... och så för Cillas skull. Jag har även städat hela lägenheten idag jag känner mig så stolt sedan när Peter kom hem från jobbet så var vi och handlade och sen lagade han mat åt oss... sedan åkte han med Herman till Hermans farmor och farfar och jag fick vila det behövdes för jag var så trött efter en sådan effektiv dag men det är skönt iaf :)

Till Ida: bra att du påminde mig om bilderna kommer lägga upp dom nu för har redan hunnit knäppa passade på idag när rummet var nystädat ;) Ja vi måste ses till påsk, Herman hinner ju bli stora killen annars :) Kram kram.

Så nu ska jag kolla så ska det låta med min älskling och den lille han sover.... ha det fint, kram kram.


Glöm inte...

Kolla på ettan klockan 21:30 på liv och död, ikväll handlar det om en karl som väntar på ett nytt hjärta han har hjärtsvikt. Min läkare thomas giljam är med och det är en av mina favorit läkare speciellt när det handlar om biopsier han gör dom på en sekund ja nästan iaf :) Men han är en bra läkare positiv och effektiv :)

Nu sover Herman, jag har suttit i telefon med min barndomsvän Elin var så roligt att du ringde... man saknar att vi inte pratar och träffas lika ofta något mer men blir lätt så när man bor så långt ifrån varandra. För när vi väl ses så är allt som det alltid brukar vara :) Fest till påsk låter utmärkt :)

Proverna idag gick bra, jag var ut på en promenad med Herman och Cilla efter att vi hade ätit lunch sedan var vi en gång till efter att vi alla tre hade ätit middag.... sen har jag duschat och Herman har badat... försöker träna han med det för han gillar inte när jag duschar och han badar då vill han hellre vara i min famn så han gråter i badet men idag gick det mycket bättre då upptäckte han att det rann en massa vatten från duschen som var så roligt att titta på :)

Nåja nu ska jag och Cilla mysa ner i soffan och kolla på liv och död!!! Ha det fint, kram kram.


Skyttetrafik..

Jag hade tänkt fara på öppna förskolan idag med Herman men det blev inte så för hade provtagning idag halv nio och när jag kom dit så fick jag höra att vi även skulle ta prover på koncentrationen på cellcepten (en av mina mediciner) visste att jag skulle ta den men visste inte när... det kändes ändå bra att jag fick göra bort den idag samtidigt som jag skulle ta mina vanliga prover. En sådan provtagning går då till på det sättet att jag tar först prover innan jag tagit mina mediciner sedan tar jag mina mediciner och en halvtimme senare ett nytt prov och sedan två timmar senare ett nytt prov så jag har fått åka fram och tillbaka mellan vårdcentralen och vårat hem idag tur att man har bil och tur att det är nära :)

Nu ska jag dit igen vid halv tolv för att ta sista provet sen är det klart och då ska jag hem och äta lunch och sedan ut i det fina vädret... känns trist att sitta inne nu när solen skiner... herman han sover i vagnen nu så gott så!!! Blev ingen promenad för mig imorse eftersom jag sprungit på vårdcentralen hela dagen ha ha ha... och blev inte öppna förskolan för oss hade ju aldrig hunnit med det... känns lite trist men vi får gå nästa vecka istället.

Igår var jag och herman och cilla ute på en morgonpromenad det var sååå härligt solen sken som bara den.... sen var vi och handlade lite mat och efter lunch var jag iväg och tränade på sjukan... det gick jätte bra, har köpt ett gym kort nu eftersom mitt rehabkort gått ut nu får jag träna för min egen skull eller det har jag väl alltid gjort men nu är det upp till mig att fortsätta om jag vill finns inga måsten och då valde jag att fortsätta, så mitt första gymkort har jag köpt, tänk jag har aldrig tidigare ägt ett sådant :) Nog för att jag tränat och så men jag har aldrig köpt ett kort... för har inte tränat så mycket så jag tyckt att det lönat sig, har istället promenerat i massor men det är bra med gymkort för tänk när det regnar eller är jätte dåligt väder då kan man gå dit istället för att promenera i regn och rusk... men just nu är vädret topp och då är promenader härligare :)

Vi blev bjudna på middag igår av Hermans farmor, jag och Cilla promenerade hem därifrån igår så igår var en bra dag med motion idag blir det inte lika mycket men jag får inte riktigt tiden att räcka till, men ska och gå efter vi ätit lunch iaf. Men imorgon lär det bli många promenader med Cilla och Herman så fort Herman ska sova ska vi bege oss ut i det härliga vädret hoppas bara det är härligt väder imorgon då :)

Peter ska och jobba idag, han börjar klockan 15 och slutar först imorgon klockan 15.... jag ska sova själv här hemma med Herman och Cilla första gången sedan operationen... men det ska nog gå bra. Jag är ju lite mörkrädd men jag har ju min vakthund hon får ligga vid mina fötter och vakta oss ;)
Nåja nu ska jag gå och göra någon nytta här, ha det fint, kram kram.

Säpo är i himlen...


Mammas och pappas hund Säpo är i himlen nu, idag åkte dom till veterinären med honom och då tyckte veterinären att det bästa för honom skulle vara att få en spruta och somna in eftersom han hade så ont av värken i sina höfter. Egentligen var det ju lika bra när han nu var så sjuk men det känns tråkigt och ledsamt att vi inte kommer träffa han något mer att han inte kommer att springa och möta oss när vi kör ner för vägen hos mamma och pappa. Att han inte kommer komma fram till dörren och hälsa oss välkomna så där som bara säpo kan göra.
Säpo blev hela 11 år och han har fått ett mycket bra liv, han kom till oss när han var tre år då bodde jag hemma och jag sa till min mamma och pappa han ska bli min hund, jag ska ha honom uppe på vindan men inte blev det så han tydde sig direkt till våran pappa det var pappa som var hans bästa kompis. Men det är klart det var ju han som alltid var pigg på promenader och åkte skidor med honom.
När jag började att promenera mycket och inte hade en egen hund så fick alltid säpo följa med mig när jag var hemma i sangis och han var alltid lika glad varje gång han fick följa med ut. När jag kom hem första gången med Cilla så blev det inte så populärt jag tror att säpo blev lite svartsjuk men det gick över och han började nog verkligen att gilla Cilla fast han tyckte hon var lite för jobbig ibland när hon bara ville busa med honom.
Säpo var en fin hund och han har haft ett fint liv tillsammans med min mamma och pappa och oss alla andra nära och kära som varit säpos vän.
Kram på dig älskade säpo, vi kommer sakna dig!!!

Bloggpaus...

Trodde ni att jag tagit bloggpaus?? Nä då det gör jag inte kan jag garantera jag älskar att skriva men ibland finner jag inte tid för det och ibland måste man ägna sig åt annat än datorn ha ha ha men inte sitter jag så mycket vid datorn men ni förstår säkert hur jag menar.

I söndags åkte vi hem till Pajala vi hade hela bilen full i grejjer från ikea så jag och Herman rymdes inte i bilen plus vagnen så vi fick åka buss. Men det gick jätte bra Herman satt i min famn hela tiden och somnade ett tag och var så snäll som alltid. Men mot slutet blev han lite less och det blev jag med tur att man har bil annars skulle man inte stå ut.

När vi kom lagade Peter mat åt oss och vi började packa upp alla grejjer och fixa till i hermans rum det blev jätte fint ska ta kort och lägga in här någon dag när jag får tid över :) Vi hade ju även köpt en fåtölj och en fotpall till vardagsrummet och det blev jätte snyggt så ska lägga in bilder på det oxå någon dag. Kommer snart lägga in endel bilder så håll ut :) För Herman han har vuxit en hel del nu :)Sen kollade vi beck på kvällen som vanligt, alltid lika bra :)

Igår kom min kompis Jennie hit och hennes dotter Alicia, vi gick då till byn och handlade och hyrde en film sedan gick vi hem och åt tacos det var supergott... barnen lekte och busade och vi hade jätte kul :) Idag har vi varit ute i det fina vädret sen har vi ätit pizza det var jätte gott :) Så vi har haft fullt upp men det är skoj, nu har Jennie och Alicia åkt hem och Herman leker med sin pappa, snart ska jag bada Herman och Peter ska iväg och träna och ikväll blir det desperate housewifes och till dess ska Herman sova ;) men det brukar han göra.
 
Ja just jag och herman var även på föräldragruppträff hos barnmorskan igår på förmiddagen innan våra gäster anlände det var jätte kul att få träffa alla som man träffat under graviditeten och få se deras små barn :) Herman är en riktig vilding när han träffar andra barn han ska dit och krypa upp på dom och slita och dra i öronen hela tiden... ja det är precis som att han vill äta upp dom och när jag tar bort honom blir han arg.... ha ha ha nåja han lär väl sig så småningom.

Nåja nu ska jag gå och busa med mina buspojkar, ha det fint, kram kram.

Jag minns...

Jag har alltid sagt att jag inte minns så mycket från den tiden då mormor var frisk, då det var stora middagar med hela släkten samlad hos mormor och olle. Jag minns väl inte direkt precis hur mormor var som person då förrutom att hon var glad och gillade att ha oss barnbarn och barn hos sig. Men i torsdagskväll satt mina mostrar och min mamma och gick igenom bilder och en massa annat som mormor hade sparat på. Då hittade jag teckningar som vi barnbarnen hade ritat åt henne och till och med jag hade ritat två teckningar fast jag kanske bara var kring 4-5 år. Men fina teckningar var det :) Då minns jag det lilla rummet på ringvägen där man alltid satt och fördrev tiden innan maten var färdig, man ritade, läste serietidningar eller helt enkelt bara lekte.

Jag minns även källaren på ringvägen där fanns det ett lekrum med många fina dockor och en massa annat roligt, jag och min kusin Johan kunde leka där nere i flera timmar och vad skoj vi hade. Hittade en bild på mig när jag badade i mormor och olles badkar och då kom jag ihåg att alltid när vi var hos mormor och olle så ville jag alltid bada badkar. Eftersom vi inte hade något eget badkar hemma.
Där så roligt när jag minns lite mer saker och jag älskar att titta på gamla bilder och vet ni vad Herman är lik sin mamma när jag ser mig när jag va liten kan man tro att det är samma unge fast jag hade då klänning och Herman inte ;)

Igår var jag och Jennie med Herman och Alicia i Torneå i den nya gallerian, oj vad skoj vi hade och det blev en massa påsar :) Kläder till både mig och Herman inte så jätte mycket till mig men en del iaf, mycket till Herman pyjamaser, byxor och tröjor i storlek 80. Han börjar snart växa ut 74... men endel 74 kan han ha ännu. Men det gick iaf hur bra som helst igår vi har då så snälla barn, Herman var lite less där ett tag men det gick över men han sov inte mycket på hela dagen igår... men humöret var rätt bra ändå.

Så allt är bra med mig och med lille Herman, nu är Peter här i sangis med och idag blir det Ikea och då ska Herman vara med sin mormor blir lugnast så :) eftersom vi ska handla endel stora grejjer så blir det enklast så. Nåja nu ska jag gå och ge gröt åt Herman. Ha det fint, kram kram.

Jobbigt..

Begravningar är ju alltid jobbiga, men varför är det alltid jobbigast att se kistan rulla ner i jorden... hoja det ser så hemskt ut. Jag har bestämt att när jag är gammal och dör vill jag bli till aska och bli utspridd i havet. För gammal ska jag vara när jag dör nu när jag har ett nytt hjärta :) Då säger min pappa att det vill han oxå och varför inte havet är alldeles underbart och jag har alltid älskat att bada så då får jag göra det för resten av mitt liv men då förstör min mamma det genom att säga att man inte får det... men då säger jag lite olaglig kan väl Herman vara för mammas skull ;) Ja vi får väl se mamma menar att mommo oxå sa så när hon var ung men på äldre dagar ändrade hon uppfattning. Men jag vet inte, gravar är fina men jobbiga.

Nåja jag kollade på liv och död igår, var så tråkigt att han inte klarade sig. Har faktiskt träffat Leif någon gång på 21 han låg där när jag hade blivit opererad så han var verkligen inte frisk. Beklagar sorgen för alla nära anhöriga och känner att jag kan inte annat än vara glad över hur bra det gått för mig. Jag känner att det är något jag kan vara evigt tacksam över och jag tänker vårda mitt nya hjärta till 100% därför har jag börjat med morgonpromenader och kvällspromenader, äta rätt och vågen ger resultat hoppas det fortsätter i den takten.

Nästa torsdag bara måste ni kolla på liv och död på ettan klockan 21.30 för då handlar det om en man som har hjärtsvikt och ska få ett nytt hjärta och min läkare Thomas Giljam är med i programmet och han har jag träffat mycket både under min sjukdom och efteråt och på efterkontrollerna. Thomas är en sådan läkare som vi alla kommer minnas jag, Peter och mina föräldrar. Hur sjuk jag än var så kom han alltid in och lät så positiv och fick allt att låta så enkelt. Så han var till stor hjälp under hela sjukhusvistelsen. Titta på det lova mig det :)

Idag ska jag och Herman med min kompis Jennie och hennes dotter Alicia som är två månader yngre än Herman till Haparanda och shoppa lite. Det ska bli skoj. Sen ikväll kommer Peter hit med bussen och imorgon blir det Ikea... nåja nu ska jag gå och ge gröt åt Herman sedan blir det morgonpromenad. Ha det fint, kram kram.



Stackars Säpo!!

Säpo är sjuk, för er som inte vet så är säpo min mammas och pappas hund som dom köpte när han var 3 år. Nu är han elva år och börjar vara kring åren och är inte lika pigg och alert som förrut. Men inte nog med det för ca två veckor sen började han få jätte ont i höfterna, min pappa gick då till veterinären med honom och han fick då medicin igår var tydligen medicinen slut och på direkten blev han sämre i höfterna. Han bara ligger och gnyr och gnäller så ont verkar han ha. Hoja vad det är jobbigt man kan ju inte göra något för att han ska må bättre... tycker så synd om honom. Nåja när min pappa var hos veterinären hade hon sagt att det kan behövas två kurer av den medicinen så hon hade skrivit ut ett recept som går att expedieras två gånger så min pappa skulle gå och hämta ut mera medicin idag så får vi se om han blir bättre. Om inte vad gör man då, ja man kan ju inte hålla på och ge medicin hela tiden åt en hund annat är det ju med oss människor. Så blir han inte bättre är det bästa för honom att få en spruta och det känns tråkigt.



Nåja nu är jag i sangis som ni förstår, jag kom hit igår vid 15 tiden. Bilresan gick bara bra, Herman han sov hela vägen näst intill när han inte gjorde det så satt han och skrattade åt Cilla go ungen min, han är sååå söt. Igår tog jag en promenad runt byn med Cilla det var så härligt, första gången jag gick runt byn sedan operationen och nu lär det bli många rundor för nu är det träning och diet som gäller och det ger redan resultat på vågen hoppas det håller i sig :)

Idag har jag varit ute på en morgonpromenad med Cilla och Herman, alla är på jobbet så det är jag och Herman och hundarna hemma. Säpo orkade faktiskt komma med oss ut på gården en sväng idag efter att vi hade varit och promenerat men några promenader det orkar han inte med.
Efter att Herman hade ätit lunch gick jag och Herman och Cilla till konsum, handla lite blöjor och våtservetter och sånt. Sedan har jag ätit lunch och nu ska jag slappa framför tvn medans Herman sover. Idag kommer min moster hit och hennes karl samt deras barnbarn, ska bli kul... vi ska ju på begravning imorgon det är ju inte lika kul men det kommer kännas bra att få säga adjö till lilla mormor. Nog för att det känns som att man gjort det för länge sedan redan eftersom hon inte varit sig själv på sista tiden men visst fanns det stunder då man såg lite av den där goa och rara gumman :)

Ikväll blir det kanske en kvällspromenad får se om mina ben orkar känner att jag har lite träningsvärk men det är så kul när man väl börjat röra på sig för det är ju det här jag vill. Nåja ha det fint, kram kram.

Herman 8 månader!!

Idag blir Herman 8 månader, tänka sig att det är hela 8 månader sen som jag fick honom på mitt bröst för första gången. Fick känna och ta på honom och fick äntligen se hur han såg ut och nog var han pappa upp i dagen det tyckte vi på en gång när vi såg han och vi förstod direkt att han är liten Herman. Vi förstod även att han var mammas hjälte när han nu envisades om att verkligen inte komma ut den vanliga vägen för han visste att det skulle inte mamma klara av. Herman är mitt allt!!!

Det var även 8 månader sen som vi fick reda på att jag hade hjärtsvikt hur allvarligt det var hade vi ingen aning om vi trodde först att jag skulle vara på benen igen inom en vecka och att det skulle bli bättre med medicinering... men vi förstod rätt fort att det skulle nog inte hända i detta liv iaf. Ni får döma mig om ni vill men varken jag eller Peter kan påstå att dagen när Herman föddes var den lyckligaste dagen i vårat liv, visst var vi så lyckliga över att ha fått en frisk liten son som man bara älskar mer och mer för varje dag som går.

Men det var så mycket annat som kom över oss, vi blev informerade att jag inte skulle kunna amma, jag blev inlagd på intensiven. Peter och Herman fick sova själv på bb, ja det var en massa saker som hände så allt som man hade längtat och sett fram emot licksom bara försvann lika fort som att en bomb smäller. Det var en bomb för oss!!!

Därför är och var all tid efter min operation guld värd, jag blev en mamma som jag hade sett fram emot. Nu glömmer jag nästan allt som hänt och har verkligen kommit in i vardagen som en mamma brukar göra... jag är mammaledig nu och det är så härligt, än idag kan jag gråta av lycka när jag tänker på att jag står här, jag går på promenader med Herman i vagnen och Cilla i koppel det trodde jag aldrig jag skulle få göra för 8 månader sen... jag vågade inte tro det... men nu är jag så tacksam och glad över att allt har gått så bra som det gjort.

Så mycket har hänt under Hermans 8 månader och han har alltid varit lika go och glad, han har alltid varit den som fått mig att kämpa, ja han är verkligen min hjälte!!!

Idag har jag och Herman och Cilla varit ute på en promenad, sen var vi till Katta och Lilly då var Peter oxå med sen for vi hem och åt lunch. Efter lunchen tog jag och herman en promenad till konsum för att köpa lite frukt. Sen har dagen varit rätt lugn vi var en sväng med bilen efter vi hade ätit middag, tankade den färdigt och sånt inför morgondagen... för imorgon åker jag, Herman och Cilla till Sangis... Peter kommer sen på Fredagen... och på torsdagen ska vi på min mormors begravning. Nåja nu ska jag gå och mysa med min lille kille, pappa har nyss badat honom. Ha det fint, kram kram.

Helgen...

Snart har denna helg passerat, gud vad veckorna går fort,... dagarna bara springer iväg. Igår hade vi lite besök först en kompis till Peter och sedan var min kompis och Hermans gudmor Lisa förbi... det var skoj vi kollade melodifestivalen och åt popcorn och lite godis... men jag har tränat bort det idag med en morgonpromenad, jag och Herman och Cilla gick ut redan vid åtta och promenerade och Herman sov så gott i vagnen då sov han ända till halv elva... ja för han har börjat med att vakna väldigt tidigt om morgnarna idag vaknade han klockan sex... så jag är väldigt trött nu ska lägga mig och vila sedan när Herman sover middag... nu kryper han omkring på golvet och säger mamma, hi hi hi ja det låter så iaf lite mer som mama eller mamamama ha ha ha men gulligt är det iaf... så go han är min lille hjälte.

Så vi har haft en bra helg... ätit god mat och kollat tv så som helgerna ska vara när man befinner sig på hemmaplan... imorgon ska bilen till verkstaden vi ska ta bort airbagen från framsätet så Hermans stol kan vara där istället blir mycket lättare då man ska köra långt med han... för jag och herman och Cilla åker redan på tisdag till sangis sedan kommer Peter på fredagen då blir det Ikea till helgen...

Ikväll är det beck, det lär vi inte missa dom filmerna är ju bara för bra, det har jag väl sagt förrut... nåja nu har jag inget mer att skriva ha det fint, kram kram.

8980 gram och 74 cm!!!

Idag var jag med Herman till bvc, han vägde nu 8980 gram och var 74 cm lång, så nu börjar han bli stora killen och han är inte lätt kan jag säga er värsta träningen när man bär omkring på honom :) Tur att han börjar krypa nu då kanske han tar sig fram själv lite mera eller det gör han ju.

För två månader sen vägde han 8230 gram och var 70 cm lång så han hade ökat i vikt och längd... men inte så mycket i vikt men det beror ju på att han rör sig så mycket nu för tiden.

Herman han är en riktig buse, han ställer sig upp själv vid gåstolen oxå försöker han gå iväg med den och han klarar det men mitt i allt ramlar han på rumpan och då blir han inte glad... ibland räcker det inte med att gå brevid gåstolen då ska ha han även klättra upp på den ha ha ha ja det är då inte mig han har fått denna busighet ifrån utan det måste vara sin pappa för jag var en riktig fjant när jag var liten satt bara i mammas knä ha ha ha :)

När man sitter och leker med Herman i sitt rum då kanske han sitter för sig själv en bit ifrån en och leker med sina saker men mitt i allt vänder han sig om och kollar vart jag är och då kryper han upp i famn och vill kramas ja han är bara sååå go.... hur mycket kan man älska sitt barn? enormt mycket det går inte att beskriva... ja han är mitt allt.

Nu sover Herman i vagnen, vi har varit på byn och gjort lite ärenden, sen tog vi en promenad med Cilla och nu ska jag slänga mig i soffan och kolla lite serier... sen blir det en lugn kväll ikväll med så ska det låta :) peter är och jobbar och kommer hem vid nio tiden... nåja nu ska jag gå, ha det fint, kram kram.



En fullspäckad dag!!

Idag har vi haft fullt upp igen :) dagarna går fort nu för tiden man har något att göra varje dag det är skönt :) Jag och Herman var och träffade min vän och Hermans gudmor Lisa på cafe nova idag, vi åt en sallad till lunch och pratade på i massor gick runt lite på byn och kollade i dom affärer som finns. Jag hämtade även ut lite mediciner och sedan skilldes våra vägar åt :)

Jag och Herman gick hem och då var det bara att gå ut på en promenad med Cilla... hon hade varit ensam i 3 timmar så hon behövde komma sig ut lite :) Herman han sov i vagnen så han hade det skönt där inne.

Har även tvättat en hel del idag och faktiskt så när jag var och träffade Lisa frågade hon om jag ville komma på bio, jag svarade att jag skulle prata med Peter om han kunde vara hemma med Herman då... men då visade sig att Peter oxå ville se den filmen så vi hade barnvakt av Hermans farmor ikväll och gick båda två på bio det blev riktigt lyckat och filmen var jätte bra, lite hemsk men bra... både jag och lisa hoppade till några gånger... Hoja den var lite läskig.

Vi såg: Män som hatar kvinnor... gå och se den om ni inte sett den redan den är sevärd :)


När vi kom hem så var Herman vaken... han blev jätte glad av att se oss och somnade nästan på en gång när jag la honom i sin säng... go ungen våran så söt han är!!! Nu sover han gott, jag ska gå och lägga mig jag med för jag är jätte trött... vi hann se lite av På liv och död idag, men får se reprisen för såg inte hela eftersom jag nattade lille gubben... nåja nu blir det sängen... ha det fint, kram kram.

Tack mina gullungar!!

Idag fick vi så fina kort i brevlådan, det är syster och barnen som skickat dom. Dom hade skrivit så fina saker och klippt och klistrat så fina kort... jag blev så glad att jag fällde en tår för då insåg jag att jag saknar dom ännu mera men tiden går fort och snart ses vi igen och då ska vi busa och mysa i massor... så tack mina gullungar och syster yster för dom fina korten dom kommer hänga på kylen :)

Mina gullungar har jag alltid kallat William och Vilma ja jag vet det är inte mina barn men faktiskt så är det mina barn till en viss del det är mina syskonbarn och mina gullungar. Ja minns när William var kring 4 år då var jag singel och jag och han skulle åka in till kalix för att ha en heldag på barnensdag tillsammans vi skulle åka karusell och äta sockervadd... då säger William till mig i bilen: Hanna jag vill inte att du träffar någon kille för dom kommer du gifta dig med han och skaffa barn och flytta långt ifrån oss.... men så rätt han hade men jag tror inte att han tycker det är fy skam att ha fått en Peter i hans liv och en kusin Herman det tror jag han är jätte glad över eller det vet jag att han är... men barn dom är bara för söta!!!

När jag väl hade bestämt mig för att flytta till Pajala så fick William och Vilma reda på det då säger William: Hanna om du tänker flytta till Pajala så får du ändå inte det, då frågade jag: Jaha vem säger det? Det säger jag och Vilma hi hi hi så söta dom är men jag brukar lyssna på mina syskonbarn men denna gång gjorde jag inte det men det tror jag dom är glada över för nu har vi ju en liten Herman i släkten :)

Oj jag har så mycket minnen med William och Vilma som vi har busat och så mycket barnvakt som jag varit åt dom... ja jag ville alltid vara barnvakt blev lite svårare när man bodde en längre bit ifrån dom men så fort jag var nära dom så såg jag till att minna behövde barnvakt bara för att jag skulle få vara med dom... :) Nog kan jag vara med dom fast Minna är hemma men det är speciellt att få vara barnvakt man känner att någon litar på en så mycket att hon kan lämna sina barn åt en... så jag vet varför man så gärna vill vara barnvakt och det är inte detsamma att vara med andras barn när mamman och pappan är med för då är det bara dom som gäller när man är själv med andras barn då är man huvudpersonen för dom och det är inte helt fel :)

Jag tänker mycket på att mina syskonbarn var i den åldern att dom förstod mer än vad vi trodde när jag var sjuk, William slängde mig i min famn och grät när han såg mig första gången på sjukhuset med alla slangar och i det tråkiga sjukhusrummet som inte luktade gott. Det kändes jobbigt för första gången i mitt liv visste jag inte vad jag skulle säga, jag vet att jag mumlade något om att jag kommer bli frisk men varken jag eller någon annan vågade väl riktigt tro på det då vi visste ju ingenting vid det tillfället då låg jag fortfarande i Gällivare och förstod knappt varför jag låg där.

Det var jobbigt att behöva se dom så ledsna men idag är det skönt att det gått så bra och att dom fått se att sjukvården är bra och det finns hjälp att få hur sjuk man än är. Jag är glad över att Herman var så liten att han inte förstod att mamma var så sjuk för hade han gjort det hade det varit riktigt jobbigt!!! Men nu är allt på väg mot rätt håll och jag mår super bra.

Kram kram.

Full fart!!!

Här har vi haft full fart hela dagen, först på förmiddagen var vi och handlade efter att jag och Cilla hade varit ute på en lång morgonpromenad på skoterspåren snacka om att jag är mör i låren nu men det är bra träning och Cilla älskade det. Efter att vi hade ätit lunch började jag och Peter att möblera om här i lägenheten, har ändrat en del i vardagsrummet det är mycket mera plats nu och Herman älskar det för han kan krypa precis överallt.

Sen tog vi fakltiskt tag i tredje rummet som ni är början till Hermans lekrum det är endel saker som fattas som ska inhandlas från Ikea nästa helg. För nästa vecka åker jag till sangis igen för mormors begravning är på torsdagen... jag och Herman och Cilla åker i förväg sedan kommer Peter till helgen när han har blivit ledig och då blir det Ikea, dessa saker ska jag köpa från Ikea:





Det kommer bli jättefint när vi fått dessa saker... han kommer få ett riktigt fint lekrum, för än så länge är det bara ett lekrum hans säng är fortfarande i vårat sovrum och det lär den vara länge till inte skulle jag klara av att ha honom i ett annat rum han är ju så liten än. Det är ju så mysigt att höra honom andas innan man lägger sig :)

Det är redan finare i det tredje rummet eller hermans lekrum... än vad det var tidigare vi har tagit ut en massa saker som varit där tidigare och sattit in bara hermans saker fast motionscykeln måste vara där vi får inte plats med den någon annanstans men det är ju rätt så bra att den är där för då kan jag cykla fast inte Peter är hemma för då kan Herman sitta där och leka med sina leksaker ;)

Nåja vi har fått mycket mysigt här hemma ska ta kort sedan när allt är på plats med hermans saker och när vi varit på ikea :) Nu sover Herman och jag är helt slut efter en lång dag vi har även städat idag var ju en massa damm överallt så det behövdes... imorgon måste jag ta itu med tvätten sedan ska jag och Herman och träffa hermans gudmor Lisa... men nu ska jag gå och vila på soffan för jag är helt slut... :) Ha det fint, kram kram.

Peters första arbetsdag!!

Idag var det Peters första arbetsdag jag däremot har ju varit mammaledig hela 3 dagar nu ända från den 1 mars... ja det känns inte som någon skillnad eftersom det är jag som ändå gjort det mesta med Herman fast Peter har varit hemma om dagarna, han har väl fixat med allt annat men det är skönt att han nu fått börja jobba speciellt för den ekonomiska biten... Så vad har då jag och Herman och Cilla pysslat med idag då, jag och herman var en sväng till mitt jobb på förmiddagen dom blev jätte glada av att se oss både personal och boenden... så det var skoj att träffa dom!!!

Sen gick vi hem och åt lunch och sedan var vi ut på en promenad med Cilla och Herman han sov ute i vagnen idag hela 2.5 timme så han var ovanligt pigg nu på kvällen han brukar vanligtvis slockna vid halv åtta men vet ej om han somnat än eller tror han somnade alldeles nyss för han låg i sin säng och pratade och nu är det verkligen tyst där inne... ska gå och kika på honom... japp han sov, han somnar ju själv nu men kan hända att jag måste springa in till honom lite då och då... för vissa kvällar är han lättsövd och vissa inte och som ikväll då började han att gråta och gnälla så fort jag gick ut men jag försöker att låta bli att gå in på en gång när han gnäller men blir han riktigt ledsen då går jag på en gång det är alldeles för svårt att låta bli... Men det brukar gå bra han gnäller lite och sen somnar han... nu gnällde han några gånger och grinade lite så jag fick gå in och sedan ut igen men inte kör jag med fem minuters metoden det är inte mamma Hanna redo för än... så mycket som jag missat med min lille kille dom första två månaderna tänker jag ta igen allt och lite till och då får han bli lite bortskämd skyll på mig men så känner jag!!!

Annars så är allt bra med mig känns konstigt att jag inte behöver gå och ta prover lika ofta nu ska först vecka 12 och ta prover igen och sedan den 23 mars till gällivare på ul på hjärtat, fråga mig inte varför dom ska göra ett till ul när dom nyss gjort ett i gbg men tror det är min läkare i gällivare som vill göra det för hans egen skull, han vill väl känna att han har lite koll på mig och med tanke på att det inte är någon biopsi förrän i maj så känns det tryggt med att dom ska göra ul igen.... det är bara bra att dom har koll på mig!!! Jag promenerar för fullt och cyklar på våran motionscykel hoppas att det ska visa resultat på vågen men i helgen höll jag mig inte så mycket till min diet men det blir ju så när man åker bort... men nu till helgen blir det endast popcorn och kanske sockerfri saft... hi hi hi men popcorn är ju supergott!!!

Ikväll är det desperate housewifes ni missar väl inte det?

Det tänker inte jag göra för jag älskar denna serien man får aldrig nog av den, det är den nästa serien jag ska börja samla på... hi hi hi jag älskar serier och jag älskar att kunna ha dom hemma, det hela började med att jag började samla på vänner och till slut när jag hade alla avsnitt av vänner så började jag att fundera vilken serie som jag skulle börja samla på sen... det blev sex and the city hela den serien fick jag när jag låg som sjukast på sahlgrenska och den serien fick mig att må bra och känna hopp!!! Serier gör så man slipper tänka för en stund man åker med in i andras världar och bekymmer och glömmer helt bort sina egna bekymmer för ett tag även om man ligger på ett sjuhus med tusen sladdar och undrar om man ska hinna få ett nytt hjärta!!!

Sen jag kom hem började jag att kolla one three hill dom nya avsnitten som går på söndagar fem över sex.... så då bestämde jag mig för att börja samla på den serien nu har jag upp till säsong 4 och det är säsong 6 dom visar på tv så snart är jag ikapp. Ja både jag och peter samlar på beckfilmerna tillsammans eftersom vi båda gillar beck och vi har sett alla beckfilmer men dom är så bra så dom kan man se igen.

Nåja nu ska jag gå och lägga mig i soffan och invänta dp.... ha det fint, kram kram.


Herman kryper!!!

Just det Herman kryper för fullt nu med båda knäna inget släpandes med benen eller rumpan längre och fort går det, de säger bara vips så är han inne i ett annat rum... :)

oxå vill han förstås alltid på dom ställena han inte får vara och ta i dom grejerna som han inte får ta i :)

Men det är ju så det är med barn men härliga är dom iaf :)

Nu busar han med cd skivorna jag ska gå och rädda dom :) Men ville bara skryta lite om våran guldklimp :) Har nyss duschat med Herman... nu ska jag ge han välling sedan blir det sängen för han... ha det fint, kram kram.


Helgen i bild!!!




På solterassen ser ut som att vi är utomlands :)




Middagen på hotellet :)




Underhållningen!!


Herman verkade trivas :)


Jag och Herman tog en morgonpromenad då såg jag en båt som körde på isen ha ha ha var en isbrytare :)

Kolla in min pixbox: www.hannis83.pixbox.se där dyker det upp fler bilder från helgen, det var iaf en toppen helg... ha det fint, kram kram.

Piteå havsbad!!!

Från lördag till söndag var vi på piteå havsbad, badade i massor, satt på solterassen och njöt av sol och värme kändes som att vi var på en strand i grekland :) Drömma kan man ju alltid göra... Herman tyckte om att bada men vattnet var lite kallt inte så varmt som barnpoolen i pajala badhus... men men sådant får man ta dom sparar väl... till och med barnpoolen var inte så varm som den varit förrut... men men han verkade iaf trivas han hade ju inga blå läppar iaf... lördagkväll njöt vi av god mat och kollade på moraträsk, Herman hade jääätte stora ögon :)
Missade melodifestivalen gjorde vi inte, vi satt i baren och kollade på storbildstv... :)

Söndag morgon åt vi en god frukost sen var jag och berättade om mitt nya hjärta för hjärtebarnsföreningen som var där och hade årsmöte, det var jätte kul att jag fick komma och berätta om vad jag varit med om och det verkade vara uppskattat. Herman fick följa med och likaså min kusin hon fick vara barnvakt :)

Sen gick jag och Herman ut på en promenad mot havet och vädret var sååå fint, Herman sov så gott så... sedan gick vi till skeppet och lekte och spelade minigolf och vid tre tiden åkte vi hem efter att ha ätit en jätte god lunch. Det var en toppen helg i trevligt sällskap och god mat samt bad och lek kan inte bli bättre ;)

Nåja nu är vi hemma igen vi kom hem igår vid halv åtta tiden... Cilla blev som vanligt överlycklig av att se oss, vi hade saknat henne i massor nästa gång tar vi med henne för då är det sommar och då kan man antingen bo i stuga eller husvagn... så får hon följa med.

Jag ska leka med Herman nu, idag har jag varit på en morgonpromenad med Cilla, det snöar för fullt ute så tror vi håller oss inomhus resten av dagen... men nu ska jag gå och busa med Herman, ha det fint, kram kram.


RSS 2.0