Shoppingtur...

Idag har jag, Peter och Herman varit och shoppat i gallerian i torneå.... jag hittade en massa snyggt, två par jeans, två t-shirtar, en snygg topp, två linnen, en tröja och en kofta ja jag vet jag skulle inte handla så mycket eftersom jag ska gå ner i vikt, men endel kläder är i mindre storlekar som jag kan ha nu men säkert även när jag gått ner i vikt. Men jag tycker faktiskt jag är värd att få shoppa lite kläder har inte gjort det på ett bra tag och jag har kommit ur min gråa peridod, det känns så skönt. I julas när jag och syster var och shoppade med våra presentkort på gina så blev det mesta i grått.... men nu köpte jag kläder i turkost, vitt och blått lite mera ljusa och starka färger sååå snyggt... så imorgon kommer jag vara fin.... så kul... Peter fick sig endel nya kläder och även Herman så hela familjen fick nya kläder... det behövde och det var vi värda tycker jag :)

Nu är vi hos min mamma och pappa, Herman sover, jag och mamma har nyss kommit in från bastun vi ska kolla vem som åker ut från lets dance sen ska jag gå och sova för jag är sååå trött och imorgon är en ny dag med nya erfarenheter. Vi har kollat så ska det låta idag, det är sååå bra det programmet och tummen upp för markolio diggar han stort han är verkligen en bra artist :) Brolle är oxå bra, duktig sångare!!

Nåja imorgon blir nog en bra dag, vi ska bada, äta gott och umgås sååå trevligt.... nu ska jag gå och vara social, sen blir det sängen... ha det fint, kram kram.

En tabbe...

idag gjorde jag en tabbe en riktig sån där sak som verkligen är typiskt mig. Peter och Herman hade åkt till Hermans farmor och farfar jag stannade hemma för jag skulle passa på att fixa med disken, tvätten och packa samt fixa med räkningar och ta en promenad med Cilla. Men eftersom att jag hade varit ute på två längre promenader under dagen så kände jag att det fick bli en kort promenad... en väldigt kort promenad till soprummet och liten bit extra så Cilla skulle få göra sina behov... när jag läser dörren så känner jag utanpå jackan att nycklarna är med (vi har en sådan dörr som man låser utan nyckel) men när jag kommer till soprummet så känner jag inne i jackfickan att det inte alls var husnycklarna som jag känt utanpå jackan utan det var bilnyckeln.... åååh nej, vad skulle jag göra nu jag hade ju ingen mobil att ringa med... nåja tur att jag klätt på mig rätt så bra för det var bara för mig att börja promenera med Cilla till min svärmor och svärfar jag hann ända fram så fick mig en promenad till... ha ha ha så jag har verkligen varit i farten idag det känns i ögonen och i fötterna är rätt så trött nu men det är skönt jag lär nog sova gott :)

Nåja jag tog mig hem till slut :) Iaf så resten av kvällen har vi spenderat framför tvn och ni missade väl inte på liv och död på ettan klockan 21.30?? det gjorde inte vi och det var sååå bra, Leif som det handlade om ikväll han har både jag och Peter och Herman träffat... han fick ett nytt hjärta en månad före mig och sedan några månader efter en ny lever då är man ju verkligen en riktig kämpe. Eftersom han oxå bor i norrland så har vi ibland åkt med samma flyg från stockholm till göteborg... så därför har jag träffat han några gånger. Det var kul att få se och få se endel sjuksköterskor som man haft mycket minnen växtes till liv och få se alla lokaler och sjukhuset ja det finns så mycket minnen därifrån och mer lär det ju bli :)

Det har annars varit en toppen dag idag, jag och Herman har varit på öppna förskolan idag det var jätte skoj Herman fick leka med en massa barn och jag fick träffa en massa trevliga mammor. Sen har jag, Peter och Herman och Cilla förstås varit ute och promenerat vi gick till konsum och kollade på bokrean blev två barnböcker men inget annat inte så stort utbud där :) Sen har jag donat på här hemma fram tills jag blev utelåst och fick mig ännu en till promenad nåja det är bara bra för min kropp tror ni jag tappat några kilon då?? hoppas kan man ju... denna fick har det gått neråt jag är nöjd... från i måndags till idag ett kilo....det kändes bra att ställa sig på vågen :)

Annars så har vi det bara bra, allt är som vanligt till veckan börjar Peter att jobba och jag blir mammaledig det ska faktiskt bli mysigt. Få känna oss som en riktig familj och tjäna lite mera pengar :) Herman han mår bara bra, han sover nu så gott så, han tar sig framåt nu när han är på golvet oj vad han far omkring, inte direkt som att han kryper. Eller han kryper några steg sen hasar han sig fram på rumpan osv men han kommer någonstans iaf det ser så kul ut :) Vi har sänkt hans säng idag han ligger väldigt lågt ner men det måste han göra för när han sitter upp i sängen så tar han ju tag i spjälorna och ställer sig upp så har vi den högt upp kan han lätt trilla ur men inte något mer eftersom vi sänkt den... nåja kanske inte så intressant att veta men iaf :)

Imorgon åker vi till sangis, vi ska förbi torneå och handla i gallerian,... jag vill ha lite nya kläder men ska inte handla så mycket eftersom jag försöker gå ner i vikt men vill iaf ha något fint till helgen när vi ska och bo på hotell. På lördagmorgon åker vi till piteå havsbad för att bada och äta god mat och lyssna på moraträsk :) Ska bli skoj vi åker med min mamma och pappa och även min moster och mina kusiner skulle komma med det ska bli jätte skoj.
Nåja nu ska jag gå och lägga mig i sängen behöver verkligen det!! Ha det fint, kram kram.


På liv och död!!

Tänkte bara ta och göra lite reklam för det nya tv programmet på liv och död: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=105226&from=program_ao gå gärna och titta på det och kolla gärna imorgon klockan 21.30 på ettan.
Det handlar om transplantationer och donationer det utspelar sig på sahlgrenska precis på den avdelning som jag legat på efter min operation. Några av dom som blivit intervjuade har jag träffat och många av sjuksköterskorna samt läkare och annat har jag haft så kolla på programmet imorgon och tänk på mig :)

Ska passa på att svara till Ida som skrev till mig tidigare: Min dröm är att det jag skriver någon gång kommer att bli en bok, jag har redan börjat med att skriva på datorn allt som hänt, hur jag känt under hela tiden och hur det gått efter operationen så jag blir jätte glad när du säger att jag borde skriva en bok om det som hänt jag hoppas verkligen att jag en dag i framtiden kan komma ut med en bok och dela med mig av mina erfarenheter och livsmemoarer som min mamma kallar det ;) Jo förresten vi måste ses under påsk, herman hinner ju bli stora killen innan du hinner träffa han annars, jag kommer vara hemma under påsk men får se om peter är med oss i sangis beror på om han jobbar eller inte men jag och herman och cilla lär åka dit för syster och barnen kommer ju upp under påsk :) Vi får höras ha det fint, kram kram.

Nu ska jag ladda upp bilder på pixbox... kram kram.


En härlig dag...

Idag var solen framme igen, såå härligt så jag, Peter och Herman och Cilla förstås tog oss en liten promenad ner mot älven där satt vi ett tag och njöt och Herman sov i vagnen och Cilla busade i massor, det kändes nästan som att våren är på väg iaf vårvintern :)





Cilla älskar snön :)

Herman han älskar att sova i vagnen, vet att det är endel som velat se bild på våran nya vagn här kommer det:



Han är väldigt nerbäddad där inne, han ligger i sin härliga påse ;) där trivs han gott!!!

Nåja det har iaf varit en bra dag, vi var och fikade lite tårta hos Anja som fyllde 10 år idag!! Jag som egentligen inte ska fika sådant på veckodagarna offrade mig lite grand idag nåja får cykla extra långt imorgon :)

Jag och Cilla var ute på en morgonpromenad idag det är sååå härligt med morgonpromenader får se hur det blir om jag orkar ta sådana när Peter börjar jobba nåja bara vädret tillåter så ska jag göra det för Herman brukar ju sova första gången mellan nio- tio på morgonen.
Nu sover Herman och jag ska slänga mig i soffan efter att ha laddat upp bilder på pixbox... kanske tar och framkallar lite bilder oxå vore på tiden i sådana fall. Nåja ha det fint, kram kram.


En söndag i Juli...

Det var en söndag eftermiddag hela fyra dagar efter att våran älskade son Herman hade kommit till världen, så förstod vi att det var allvar med mig. Jag låg vid detta tillfälle fortfarande på intensiven i Gällivare, Peter och Herman hade blivit utskrivna från BB och skulle nu bo på patienthotellet i väntan på att jag skulle bli bättre. Men det tog tid för bättre blev jag inte. Min syster och hennes barn hade varit och hälsat på oss på sjukhuset över helgen men dom hade hunnit åka innan allt elände satte igång. Min mamma var också hos oss vid detta tillfälle hon kom samtidigt som min syster och hennes barn men stannade kvar när hon såg hur sjuk jag var och för att hjälpa Peter med Herman.

Jag var som vanligt kände mig inte alls nå sämre nu alltså som vanligt under min sjukdom, vllle gå på toaletten så en sköterska hjälpte mig dit och jag gick hela vägen till toaletten vilket jag inte hade gjort ända sedan Herman hade fötts. Ja det var inte så lätt att röra sig när man vägde kring 90 kilo, ja helt allvarligt jag vägde 90 kilo berodde mycket på all vätska jag hade i kroppen pga av hjärtsvikten och även lite från graviditeten. Jag blev andfådd så fort jag rörde mig det minsta lilla... orkade knappt någonting!!!

Så när jag kom tillbaka från toaletten satte jag mig i en fåtölj i mitt rum och då hände det, jag fick ett akut hjärtflimmer, Peter sa att pulsen var upp ända till 200. Jag kollade Peter i ögonen och såg att han blev ganska rädd nu han förstod nog inte alls vad som hände med mig det förstod ju knappt någon bara läkarna. Jag kände mig riktigt dålig vid detta tillfälle, mådde illa, kallsvettades, var andfådd, kände mig yr och svimfärdig och kändes som att jag inte visste hur jag skulle ligga eller vad jag skulle göra för att må bättre.

Så småningom sjönk pulsen mer och mer ner eftersom, det blev beslutat att jag skulle bli skickad till Umeå universitetsjukhus med ambulanshelikopter. Mamma, Peter och Herman fick inte åka med i helikoptern dom tog bilen och åkte efter med den, dom plockade även upp min pappa efter vägen. Helikopterresan gick bra men jag var fortfarande väldigt andfådd det var jag länge efter när jag hade kommit fram till Umeå, vid fyra tiden kom Peter, herman och mamma och pappa. Jag blev nu genast lite lugnare och mamma stannade resten av natten i mitt rum och sov i en fåtölj för jag ville inte vara själv just nu. Efter att jag hade sovit lite kändes allt lite bättre men hela tiden umeå är lite dimmigt minns inte alls så mycket av det, det var här jag var som sjukast men det visste vi inte då.

Två dagar i Umeå blev det beslutat att jag skulle bli skickad med ambulansflyg till Göteborg, sahlgrenska universitetssjukhus det kändes skönt att komma ner dit när man hört att dom är så duktiga där. Där blev jag genast bättre, men riktigt bra blev jag inte förrän mitt nya hjärta kom och det gjorde det ju den 19 augusti, vilket jag och alla andra i min närhet är sååå glada över... nu mår jag bra och bättre lär det bli, kram kram/Hanna.


Solen sken...

Idag sken solen och det var inte alls så kallt heller har legat kring 4 minus idag sååå härligt... så jag, Peter, Herman och Cilla tog oss en liten promenad till byn idag fixade med lite grejjer och var och handlade. Sen har jag även varit och tränat idag och träffat sjukgymnasten nu behöver jag inte gå till henne något mer bara om jag själv känner för det men mitt rehabkort går ut nu i feb så jag ska köpa ett gym kort var ju inte tvungen att göra det men det är vad jag själv vill för jag har tänkt fortsätta träna fast jag inte går till någon sjukgymnast för i augusti ska jag klara arbets ekg:et galant :)

Igår var ett riktigt yrväder snön vräkte ner men jag var ut på en morgonpromenad med Cilla men sedan höll vi oss inne resten av dagen. Busade med Herman och mös i soffan framför tvn :) Herman växer så mycket nu och det går framåt hela tiden. Nu ställer han sig upp med stöd sååå kul, det är lite vingligt så man får se till att passa han hela tiden för lätt hänt att han trilla omkull och får aj aj. Men det är så kul när det går framåt hela tiden och händer säker i stort sett varje dag alltså nya saker :)

Jag vet inte hur det ska bli Herman är redan en riktig liten morsgris så fort han hör min röst börjar han att gnälla och ska upp i min famn och eftersom jag nu blir mammaledig med honom från 1 mars så tror jag han blir ännu mer mammig jag kommer ju aldrig vilja lämna honom ifrån mig men jag vet ju att när han inte ser eller hör mig så är det en annan sak. Men han är sååå söt och jag är sååå glad att jag äntligen kan ta hand om honom och att han är lite mammig det får han gärna vara :)

Ikväll har Katta och Lilly varit hit och lekt, Herman tycker det är så roligt när han får träffa andra barn tänk vad dom märker fort att det är någon som är nästan lika liten som dom :) Nu sover Herman så gott så, Peter är ute med Cilla och sedan när han kommit hem ska vi kolla beck, samlar ju på alla beckfilmer så nu har jag köpt 9-13, har ju sett dom tidigare men beck får man aldrig för mycket av... beckfilmerna är så bra enligt mig :)

Imorgon fyller Anja år hela tio år, herregud vad tiden går fort... inte för att jag kände Anja när hon var liten bebis för då hade jag inte träffat Peter än men hon är lika gammal som min systerson William som oxå fyller 10 år men det är i maj... så därför känner jag att tiden bara rusar iväg... Så imorgon blir det då kalas!!!

Nåja nu ska jag gå och mysa i soffan och idag är det fettisdag men jag som ska tänka på vad jag äter ska inte fira med en semla... nej det gjorde jag i helgen istället... ja ja det lönar sig i slutändan... nåja ha det fint, kram kram.

Premiär!!

Idag har vi varit och premiärbadat i badhuset med Herman, det var sååå härligt och Herman verkade verkligen trivas. Han tyckte nog det var jääätte skönt som sin mamma :) Han verkligen njöt så det känns bra då vet vi att han kommer att trivas i Piteå nästa helg... lääängtar det ska bli så roligt!!!

Igår var vi hos Jenny och Johan, Peter hjälpte dom att snickra en hel del och sedan blev vi bjudna på middag. det var supergott och trevligt. Nu får vi hoppas att dom håller sig friska i fortsättningen så vi kan gå dit oftare så Herman får träffa barnen oftare. Vi var hemma lagomt till åtta, då bunkrade vi upp med lite godis och dricka framför tvn och njöt av melodifestivalen. Hade ingen klar favorit, velvet var väl rätt okej... men som vanligt så den jag röstar på går aldrig vidare!!! ingen ide att rösta i fortsättningen :) Nåja Molly var oxå jätte bra var skoj att hon gick till final!!!

Nåja nu har vi stek och potatisgratäng i ugnen, så det blir till att avnjuta en god middag (förhoppningsvis) ;) och sedan tar vi det lugnt resten av kvällen, kanske att jag tar mig en promenad med Cilla efter maten och sedan ikväll när lille gubben har somnat då blir det Beck!!!

Jag har även varit och tränat på sjukan idag, så skönt när man väl var far iväg och tränar, nu ska jag dit nästa gång igen på tisdag... så det känns bra måste verkligen hålla igång nu... har jätte svårt att gå ner i vikt fast jag kämpar men kunde inte hålla mig borta från godis i helgen men jag ska försöka hålla mig borta från godis dom kommande helgerna... för jag vill verkligen gå ner till min normalvikt men dietesten och läkaren sa att eftersom jag äter kortizon så kan det var svårare att gå ner i vikt och i maj sänks mitt kortizon och i augusti tas det bort helt... sååå jag har ju något att se fram emot men det skadar ju inte att man tänker på vad man äter... förra veckan blev lite lidande eftersom vi var i gbg då... det blir inte att man äter så jätte nyttig mat precis när man måste äta ute på restaurang men denna vecka lär det bli hårt :) Ska även börja med morgonpromenader jag och Peter ska turvisas så det känns bra... nåja nu ska jag gå och busa med min lille kille... ha det fint, kram kram.

Fredagsmys...

Idag har vi riktigt fredagsmys med tända ljus och lite jordnötsringar samt fanta, jag har till och med druckit en cider fast då en 2.25 skogsbär som man köper i affären ha ha ha men kan faktiskt känna att det kändes som att jag kände av lite av den... ha ha ha men det var iaf gott det är huvudsaken.

Vi har badat bastu idag, hela familjen, det gick bättre denna gång. Herman var inte alls lika ledsen nu men han ville bara vara i min famn annars grät han så när jag duschade var han inte glad inte ens pappa dög då. Men så fort han fick komma i min famn blev han tyst oxå satt han och snyftade i min famn ett bra tag efteråt han lekte inte ens med sina leksaker som vi hade tagit med. Men lillskrutten var nog trött för han hade inte sovit så mycket idag och när han är trött då är mamma bäst!!!

Imorgon ska vi till Jenny och Johan, Peter ska hjälpa dom att snickra med något och sedan blir vi bjudna på middag det ska bli trevligt. Annars så händer det nog inte så mycket i helgen hoppas på varmare väder så vi kan bege oss ut på promenader. På söndag blir det förmodligen badhuset, Herman ska få bada i badhus för första gången och jag med sedan min operation... det ska bli sååå kul, jag har verkligen längtat efter att få bada i badhus... och längtat till Herman ska få göra det.

Nästa helg blir det ju Piteå havsbad och ännu mera bad så det är därför vi tänkte gå i helgen och bada så det inte är alldeles nytt för Herman. Men det blir säkert bra. Nåja nu ska jag gå och fortsätta mysa i soffan, ha det fint, kram kram.

6 månader!!!

Idag är det min dag, för idag är det hela 6 mån sen jag blev opererad. Ett halvår sedan jag fick mitt nya hjärta herregud vad tiden går fort den bara springer iväg man hinner knappt med. Men samtidigt så känns det som att det faktiskt är ännu längre sedan jag fick mitt nya hjärta det känns som att det är en evighet sen vi låg på sjukhus och bara ville komma oss hem... men samtidigt är det bara 4 mån sedan... men det känns ibland som ännu längre sedan.

Minns första gången vi kom hem med Herman, jag lade honom i sin säng och han verkade trivas på en gång han somnade in så gott så när jag skruvade upp speldosan åt honom. Det var konstigt men samtidigt härligt att lägga sig i sin egen säng efter tre mån på sjukhus. Det kändes bra att Peter låg i samma säng och inte i en säng bredvid. Allt började gå till det normala och nu ska jag till och med bli friskskriven den 1 mars... ja jag är sååå lycklig över att allt gått så bra som det gjort.

Vi städar för fullt här hemma idag, oj vad vi städar, dammtorkar varenda liten vrå och dammsuger samt skurar men nu har vi tagit en liten paus. Herman sover så vill inte gå in i sovrummet och störa med dammtrasan i högsta hugg bäst han får sova när han behöver det :) Jag ska iväg på lönesamtal idag klockan 14:00 sedan ska vi på middag hos Hermans farmor och farfar idag. Jag hade velat ta en promenad idag men det är ju så himla kallt så får se hur det blir med den saken, ska iaf ta och cykla lite på våran motionscykel.

Nåja nu ska jag fortsätta göra lite nytta här.. ha det fint, kram kram.

I väntan på mitt nya hjärta kunde jag ju faktiskt mysa med min lille kille men det blev helt annorlunda när jag fått mitt nya hjärta, jag orkade mycket mycket mera då!!!

En minimal etta!!

Ja det är ingen fara med mig, träffade läkaren igår och fick höra att det var en minimal etta knappt så det syns att det är en etta så det klassas inte som en avstötning han höjde inga mediciner eller något sådant så det är bara hoppas att det går tillbaka till en nolla nästa gång eller iaf stannar vid en etta... men en avstötning säger dom ju att jag kommer få annars är jag unik :) Men det är ju klart man blir orolig.

Jag blir orolig över att bli så där sjuk igen som jag var i somras att inte ens orka gå på toaletten själv eller duscha själv hoja så sjuk vill jag inte bli och så sjuk kan jag inte bli igen inte med Herman i mitt liv. Men läkarna säger att även om jag får en avstötning så kommer jag inte bli så sjuk jag kommer kanske till och med orka vara uppe på benen osv... så det känns skönt att veta.

Herman han mår bra förkylningen börjar avta skööönt han har inte haft nå feber denna gång (ta i trä), Herman har blivit jätte mammig om han sitter med pappa sin oxå kommer jag in i samma rum börjar han direkt gnälla och ska upp i min famn och går jag ut från rummet utan att ta upp honom så börjar han storgråta så då är det bara för mig att gå tillbaka och ta upp honom i famnen och direkt han kommer i min famn blir han tyst jag behöver inte ens sätta tutten i munnen :) Ja jag blir bara överlycklig för det är ju detta jag längtat efter så förstår ni nu att jag kan inte bli så sjuk igen det skulle vara allt för jobbiga nätter för Peter och Herman och mig med för den delen.

Nåja jag mår bra iaf och alla andra undersökningar gick bara bra dessa två dagar, allt ser så bra ut säger läkaren så jag måste ju tro på dom. Dom kan ju sådant här :) Jag har till och med fått lov att friskskriva mig precis när jag känner för det så jag tänker friskskriva mig från 1 mars och då bli mammaledig, Peter får då börja jobba... hääärligt eller han måste ju kolla med sin chef och så men det fixar nog sig... blir ju en mån tidigare än vad vi hade trott... sååå skönt då känner man sig att man verkligen är frisk :)

Nä nu ska jag gå och busa med Herman, ha det fint, kram kram.

En etta!!

Ja mina vänner denna gång kan jag inte glädja er med en nolla men faktiskt så är det inte konstigt att jag inte fick en nolla igen för det verkar ju vara sååå vanligt med avstötning jag får ju vara glad att jag inte har fått mer än en etta. Denna gång fick jag alltså en etta och det är inte heller fy och skam för vi får åka hem idag, ska träffa läkaren vid tio och han höjer kanske medicindosen och sedan är det bra. Men jag hoppas att denna etta inte är början på en större avstötning så man måste bli inlagd och få dropp i några dagar.

Men jag tror nog det går bra, läkarna verkar ändå positiva inte skulle dom ju skicka hem mig om det vore någon fara med mig. Så det löser sig säkert. Nu har jag nyss gjort njurfunktionsprov det är inte klart än ska tillbaka dit om fyra timmar och ta blodprov men under den tiden ska jag träffa läkaren och dietist. Sedan blir det tandläkaren kl 13 och sedan hem med tio över fyra planet.

Nåja nu sitter jag på 21 och väntar på Peter och Herman och på mitt läkarbesök som först är klockan tjugo över tio... nåja kanske beger mig ut på lite sightseeing så man får se något annat än detta :) ha det fint, kram kram.

Ultraljud på hjärtat!!

Nu är vi i Göteborg igen och vet ni vad jag sitter just nu på 14:e våningen på sahlgrenska sjukhus på transplantationsavdelning och kollar ut genom fönstret och snön vräker ner inte ens här får vi vara utan snö den förföljer oss var vi än går :) men det är mysigt speciellt när man inte befinner sig utomhus.

Imorse gjorde jag ul på mitt hjärta och det var två som gjort ul på mitt gamla hjärta, dom sa att man märker att du mår bättre både på dig och på skärmen en mycket piggare kvinna :) Oj vad glad jag kände mig.... dom tyckte hjärtat var så fint och klaffen slog så bra inte alls som mitt gamla hjärta... gud vad skönt är alltid lite pirrigt med dessa kontroller nu hoppas vi biopsin även är lyckad så hoppas på en nolla som vanligt :)

Nåja nu sitter jag och väntar på Peter och Herman dom ska komma hit så ska vi äta lunch här på sjukhuset och sedan vid ett tiden ska jag på lung och hjärtröntgen och sedan vid kvart i tre är det arbets ekg oj hur ska jag orka min kondis är inte den bästa men jag har ju tränat så jag hoppas jag orkar :) Nåja bara ekg:et är bra så är jag nöjd.

Imorgon är det oxå en massa kontroller njurfunktionsprov, läkarbesök, träffa dietist och tandläkarbesök. Men vi hoppas vi hinner med fyra planet men det ska vi nog göra bara det är ännu en nolla så att säga. Nu ska jag gå, ha det fint, kram kram.

Alla hjärtans dag!!!

Ha en underbar dag med massa choklad och mysiga stunder tillsammans med era nära och kära för det ska jag ha. Saknar bara en del människor som inte finns här nära just nu men snart får jag träffa dom igen.

Kram på er mina läsare och mina vänner, ha en jätte fin dag... kram kram/Hanna, Peter och Herman.

Sangis...

Nu är vi i sangis igen, fram och tillbaka hela tiden :) men snart då behöver vi inte åka lika ofta iaf inte till göteborg... skööönt men som jag sagt förrut så gillar jag lite grand att åka till göteborg.  Det är ju nästan som att komma hem, man känner en viss trygghet i Göteborg och alla människor som man träffat på sjukhuset är nästan som familjemedlemmar man har fått en så bra kontakt till dom så jag ska inte klaga som får åka gratis till denna underbara stad men det ska faktiskt bli skönt med lite längre uppehåll mellan resorna det behöver vi :)

Igår var Peter till Gällivare och gjorde arbets ekg till brandkåren, ja han kanske ska börja jobba som brandman eller bara vikariera hoppa in då och då... men det beror ju på om han får jobbet men det får han säkert säger vi. Nåja än så länge är han ju ännu pappaledig så det är ingen brådska än :) och ett jobb har han ju en fast tjänst alltså men skadar ju aldrig med lite extra på sidan om.

Nå så jag och Herman var hemma hela dagen själva det kändes bra nu känner jag att jag vill verkligen vara själv med honom om dagarna jag vet ju att jag klarar av det.

Herman har blivit lite snorig igen och hostar igen... hoja när ska dessa förkylningar sluta? dom bara kommer tillbaka hela tiden. Man vet inte hur man ska bli av med dom. Nåja hoppas han slipper feber denna gång... annars får vi väl söka upp läkaren i gbg igen ha ha ha... vi blir väl stammisar där oxå ;)

Nåja igår skickade vi ut inbjudningarna till bröllopet så på måndag eller tisdag får ni nog något i brevlådan ni som är bjudna :) Ha det fint, kram kram.

En sista kram...

I julas träffade jag min mormor för sista gången inte för att jag visste att det var sista gången då men jag är glad över att jag gick fram till henne för att krama om henne och säga hejdå mormor vi ses snart igen. Men vi hann aldrig ses igen. Jag minns när jag var ungefär fjorton år då hade mormor lämnat ett meddelande på mammas och deras telefonsvarare (hon gjorde ofta detta) jag var hemma med mina vänner och lyssnade då av detta meddelande då en gullig tants röst sa: Hej det är bara mommo här, nå jag ville bara höra hur ni mår hejdå!!! Hi hi hi alla mina vänner skrattade och tyckte att hon var hur gullig som helst men vem tyckte inte det om min mormor?!!

Jag är glad att hon hann träffa Herman när jag låg på högsbo (rehabillitering) kände jag en oerhörd stress inombords jag ville så gärna åka till Sangis så min mormor och min farmor och farfar skulle få träffa Herman. Jag visste ju att alla dom är och var gamla människor så därför kände jag att jag ville vara där så fort som möjligt så dom skulle få träffa Herman. Och det fick dom min mormor fick träffa han några gånger och det är jag så glad över nu har jag till och med bildbevis på det och dom korten lär jag spara.

När mormor tittade på mr bean så skrattade hon så att hon grät hon verkligen älskade mr bean och när man såg på mr bean med henne så skrattade man inte för att man såg mr bean utan man skrattade med mormor för att hon skrattade så högt!!! Det glömmer jag aldrig!!!

Min mormor ringde till mig när jag bodde i sthlm för att kolla hur jag mådde hon hade fått telefonnumret av min mamma och hon var så glad att få prata med mig, min mormor var väldigt omtänksam alltid :)

Men hon varit sjuk länge nu så hon har inte varit sitt gamla jag på väldigt länge fast visst fanns det stunder då den där gulliga tanten var så där som hon alltid brukade vara men visst fanns det jobbiga stunder oxå det finns det alltid med denna sjukdom.

Annars så är allt bra med mig, det flyter på som vanligt jag ringde till sahlgrenska här om dagen hörde om mitt schema för sex månaders kontrollen och nog ska jag kontrolleras alltid allt från ul på hjärtat till arbets ekg och en massa annat där i emellan oxå visst är det jätte bra att dom håller koll på mig men det blir två fullspäckade dagar på sjukhuset men det får man ta ibland... på tisdag åker vi ju förmodligen mot norrbotten igen och då blir det inte gbg igen förän om tre mån om allt fortsätter lika bra :)

Igår var jag, herman och peter och hälsade på hos Katta och Lilly (det var bara dom hemma) sen var vi en sväng till Hermans farmor och sedan var jag på bio med Lina och kollade allt flyter, det var en jätte bra film väldigt rolig och det var skoj att träffa Lina igen var som ett tag sen nu :)

Idag ska jag iväg och träna på sjukan sen blir det att posta en massa inbjudningskort :) även att mysa en hel del med Herman och busa :) Nåja imorgon blir det sangis igen... sen blir det gbg på söndag... ha det fint, kram kram.

Vila i frid mormor!!!

Älskade mormor ikväll slumrade du in för gott, det känns väldigt overkigt. Konstigt att veta att du inte finns i livet längre men jag hoppas att du får leva vidare i nangiala med din son. För jag tror på ett liv efter detta det bara måste vara så. Tråkigt att jag inte fick träffa dig något mer nu på sista tiden men mamma har berättat att du bara blivit sämre och sämre, jag är iaf glad att jag hann träffa dig några gånger efter min operation. Jag kommer sakna dig och varje gång jag ser mr bean kommer jag tänka på dig.
Vila i frid mormor!!!


Det lönar sig...

Ibland lönar det sig att vara sjuk och bli hjärttransplanterad och ibland lönar det sig att betala för en sjukförsäkring en gång i månaden. För nu har vi äntligen fått pengar från min sjukförsäkring visserligen är summan inte så stor men kan säga att den är stor för oss som det är nu det är mycket pengar för våra börsar... vi behöver verkligen dom pengarna när vi har så mycket extra utgifter med sjukhusbesök osv!!! Men vem vet kanske kommer det mera eftersom min mamma har sökt från deras försäkring oxå så vi hoppas på den med får se vad som händer men känns skönt att vi klarar oss några månader nu tills Peter börjar jobba igen... härligt!!!

Idag sken solen näst intill hela dagen... vi gick ut på en promenad när det hade blivit varmare och det var sååå härligt. Kändes som att man aldrig ville gå in igen när man äntligen fick se solen lite. Sen har jag och Cilla varit och promenerat ikväll det är så härligt att promenera. Jag har även motionscyklat idag och sedan blir det inte så mycket mer.... ska kolla på beck för nu sover Herman så gott så!!!¨

Nåja nu har jag inget mer att skriva är sååå trött... ha det fint, kram kram.

Herman 7 månader!!!

Idag är det Hermans dag för idag blir han hela 7 månader, oj vad tiden går fort tänk att det är hela 7 månader sen som vi fick träffa honom för första gången, känna på honom och ta i honom det kändes helt overkligt. Ibland känns det som att jag ännu inte har fattat att jag faktiskt är mamma och har en liten underbar son det känns så overkligt alltihop så som jag har längtat efter detta få en egen liten familj, åååh jag är sååå glad över att ha min lilla skrutt, han är guld värd!!!


Nu sover han så gott så, Peter är och tränar och jag har lite egen tid nu så ska sätta mig framför tvn och kolla beck, jag har fortsatt samla på filmerna nu så nu har jag 1-8 men än är det många kvar :) Har även börjat samla på serien one three hill har två säsonger av den nu... gillar den serien men gillar mest dom senaste säsongerna som nyss visats på tv men lär ju komma dit så småningom ;)

Tack för era fina kommentarer ni är så gulliga, jag blir alldeles tårögd när jag läser dom. Det är jätte fint att ni lämnar kommentarer gillar att läsa dom :) kommentera mera :)

Idag har vi kommit till Pajala, helgen i sangis har varit bra. Vi var på trettioårskalas i Råneå i lördags det var jätte skoj en massa roliga lekar och supergod mat. Plus en massa trevligt folk synd bara att inte syster yster kunde vara med det var nog inte bara jag som saknade henne den kvällen det kan jag lova!!!

Herman var hemma i Sangis med sin mormor och gammelmoster Eija :) det hade gått jätte bra han hade varit lite gnällig men rätt bra hade det gått så tror han börjar bli lite mammig ;) Vi åkte från råneå efter elva nån gång för jag ville ju hem till min skrutt än är det för tidigt att lämna bort honom över natten vill inte göra det för jag har varit borta nog mycket från honom när han var sååå liten.

Igår skjutsade jag, min mamma och herman min moster till min kusin i Råneå så vi passade på att hälsa på ett tag och dom fick träffa Herman för första gången. Det var lyckat!!!
Sen tog vi det lugnt resten av dagen i sangis och vilade upp oss efter en intensiv helg... kollade på beck det missar man inte jag älskar beck filmerna... micke persbrandt behöver jag säga mer ;) eller gunvald larsson vilket som ;)

Så idag har jag varit på en promenad med Cilla och sedan har jag badat min lille skrutt och han somnade för ett tag sen helt slut verkar han vara. Nu ska jag lägga mig framför tvn... ha det fint, kram kram.


Den 19 augusti 2008!!

Är dagen med stort D, dagen som räddade mitt liv, dagen som gav mig en andra chans det var den lyckligaste dagen i mitt liv!! Klockan tolv på natten kom en glad sköterska in och sa nu ska Hanna få ett nytt hjärta, min mamma som sov på sjukhuset med mig denna natt (jag ville inte sova själv, så Peter och mamma turvisades om att sova hos mig på sjukhuset vid detta tillfälle) vaknade och kände nog samma lättnad som jag. Jag sken upp som en sol när sköterskan sa att jag skulle opereras inom två timmar, det kändes som att nu ordnar sig allt nu vänder allt och allt kommer gå åt rätt håll!!!


Sjuksköterskorna lämnade oss ensam ett tag så jag skulle få ringa och berätta till Peter och pappa den goda nyheten, jag ringde och pappa svarade och jag hörde på han hur lättad han lät, nu skulle jag få ett nytt hjärta, ett nytt liv. Det tog inte många minuter så var pappa och Peter på plats och Herman men han sov så gott i vagnen, han hade ingen aning om vad hans mamma skulle vara med om.

Min mamma började plocka ner mina saker i påsar och packade ihop allt från rummet som jag hade bott i fem veckor. En sjuksköterska hjälpte mig med att duscha mig med en massa svampar för att döda alla bakterier. Jag fick på mig en ren nattskjorta och dom bytte lakan i min säng. När jag hade duschat så fick jag en sömntablett som gjorde att jag började känna mig lite dåsig och trött men jag somnade inte, inte än.

Klockan två på natten rullades jag in i operationsalen, kirurgen som skulle operera mig kom fram och hälsade på mig och sedan kom en massa sjuksköterskor och en av dom gav mig en spruta och sedan minns jag inget mer. Efter det sov jag så gott så, dagen efter vaknade jag upp vid tio men det minns jag inte så mycket av, Peter har berättat och det har gjort att jag har börjat minnas lite mera saker!!

Det första dom gjorde var att dra ut slangen jag hade i halsen, jag minns inte detta men jag hade hostat i massor och när Peter har berättat om det har jag fått ett svagt minne av det jag minns att jag hostade i massor och att sjuksköterskorna sa Bra Hanna att du hostar det är jätte bra. Sen är allt bara en enda gröt, jag minns endel detaljer under dom första dagarna vissa saker som har hänt och vissa saker som jag sagt eller gjort men jag minns inte i vilken ordning allt har hänt.

När dom drog ut dreneringsladdarna kände jag ett himla sug i hela min kropp det var sååå äckligt jag hoppas jag slipper vara med om det en gång till hoja det var inge skönt. Men bort skulle dom ju!!! Nåja när dom väl var ute så var allt som vanligt igen, jag började bli sugen på glass. Peter gick och köpte en massa isglass till mig, jag klarade inte av att hålla i pinnen själv eftersom hela jag skakade så mycket av allt morfin jag hade i kroppen. Men Peter satt bredvid mig och höll i pinnen åt mig medans jag åt glassen.

Första frukosten jag åt efter operationen var ljuvlig, så god kändes som att jag inte hade ätit så gott på flera veckor men jag hade ju knappt ätit något på flera veckor. All saft och vatten som jag fick dricka var guld värd, äntligen fick jag dricka mera... det hade jag längtar efter. Två dagar efter operationen blev jag flyttad till avdelning 21 och minnet är fortfarande lite luddigt men jag minns att det kom in en massa sjuksköterskor och hälsade på mig.

Sen började allt gå åt rätt håll, jag blev piggare och piggare för varje dag som gick och var till och med upp och promenerade väldigt fort. Jag började klara av det mesta helt själv, jag blev en mamma som orkade ta hand om sin son. Jag orkade äntligen vara med min son och sköta om honom, Herman är ju verkligen mammas hjälte.
Man hade något att kämpa för, någon som verkligen behöver sin mamma.

Jag är verkligen tacksam över hur bra allt gått och tackar alla kirurger, sjusköterskor och min donator som gjort detta möjligt. Jag mår bra nu och bättre lär det bli!!! Herman är mitt allt och det bästa som hänt mig det tråkiga är bara att vi fick en jobbig start hans första två månader men tack vare honom vände det snabbt sedan.


Idag är vi i Sangis, jag har träffat min moster Eija som jag inte träffat på ungefär ett år, det är alltid lika roligt. Ikväll ska vi på trettioårskalas det blir jätte skoj få träffa min kusin igen har inte träffat henne sedan midsommar.

Herman sover nu så gott så, vi ska slöa framför tvn ett tag sedan måste jag hoppa in i duschen och börja göra någon nytta här, ha det fint, kram kram.

Snart helg...

Imorgon är det Fredag vilket innebär att det snart är helg igen och vilket oxå innebär att vi åker mot sangis imorgon blir där tills på måndag. För på Lördag ska vi på trettioårsfest visserligen i Råneå men vi åker bara dit över kvällen så vi sover i sangis vad är väl några mil här uppe :) ingenting ;) Men ska iaf bli kul att gå på fest, det är min kusin Malin som fyller trettio... så det ska bli skoj har inte träffat min kusin sen i midsommar, då var jag så trött och tjock att jag inte orkade någonting ;)

Så idag har jag börjat packa, skönt att inte behöva ha med sig lika mycket grejjer nu när vi bara är över helgen. Jag har även varit och tränat på sjukan idag, det kändes bra som alltid :) Sen ska vi iväg till Peters föräldrar och hälsa på jag tänker gå dit jag trotsar kylan för både jag och Cilla måste få lite frisk luft :) och motion :)

Igår var jag och Herman och hälsade på hos våra grannar, det var skoj Herman fick leka med Elin dom är så söta :) Börjar verkligen intressera sig mer och mer av varandra dom märker på en gång att det är någon som är i deras storlek så sött. Sen var det som alla andra dagar, cykla på motionscykeln och ut och promenera med Cilla.
Tvättade en hel del igår och gör det än idag, gud vad vi alltid har tvätt men i veckan har vi bytt sängkläder så det beror på det.... tvättkorgen blir ju full av bara dom!!!

Nåja allt är bra, Herman sover nu trodde inte han skulle somna för han brukar inte ha lätt för att somna i sin egen säng på dagarna han är van att sova ute i vagnen men det är ju så kallt idag men han var nog trött för nog somnade han alltid det är ju iaf tyst där inne :)

Nu ska jag gå och slöa lite framför tvn, ha det fint... kram kram.


Mammas hjälte!!

Mammas älskade lille hjälte visst är han fin:





Nu sover han så gott så.... jag ska ta och göra mig en smoothie och sätta mig framför tvn och slappa... ha det bäst, kram kram.


Goda nyheter!!!

Idag fick jag höra goda nyheter, riktigt goda nyheter och jag kan inte annat vara än superglad. Syster och barnen kommer till Sangis under påsk, gissa om jag tänker befinna mig där då. Peter kanske jobbar vi vet ju inte än men jag har förvarnat honom att om han jobbar åker iaf jag och Herman till sangis och Cilla förstås för jag tänker då se till att få träffa syster och barnen när dom nu tänker komma upp före sommaren. Inte missar man ju en sådan chans. Åååh vad glad jag blev, kanske blir det sangispuben och syster yster följer med som förr i tiden :)

Denna nyhet gjorde min dag riktigt bra, vädret är fint inte allt för kallt och lite soligt ute. Härligt, ska kanske ta en liten promenad när Herman ska sova i vagnen. Sedan måste jag iväg och träna lite på sjukan. Sen händer inte allt för mycket idag, blir en lugn dag. Skööönt att få vara hemma och ta det lite lugnt ibland oxå.

Imorgon ska jag och Herman och hälsa på våran granne så Herman får leka med deras Elin... Elin är bara några dagar äldre än Herman vi låg samtidigt på BB, fast jag låg jag inte på BB efter att Herman fötts men Peter och Herman gjorde ju det så dom hade träffats redan där. 

Nåja imorgon ska jag även och ta prover på sjukan men det är vid nio tiden på morgonen. Måste även och hämta ut mina mediciner från apoteket som skulle komma imorgon. Men det känns bra att ha saker att göra dagarna går ju så himla fort nu för tiden. Tiden springer iväg, snart är Herman 7 månader. Oj oj stora killen :) Ha det fint, kram kram.


Changeling!!!

Om ni inte sett denna film så se den, den är helt klart sevärd:

Så himla bra film, många tårar föll ner för kinden och man kunde inte låta bli att bara älska denna kvinna som stod på sig på det sätt som hon gjorde, hon gav aldrig upp och det är sann historia sååå bra men tyvärr väldigt hemskt oxå men tydligen är det så i verkliga livet med mycket hemskheter. Vilka människor det kan finnas, nåja jag ska inte avslöja mera nu ifall ni inte sett den men gå och se den om inte sett den ni kommer inte ångra er.

Ja iaf så har jag och Peter varit på bio, Hermans farmor var barnvakt det var kul att göra något bara jag och han händer ju inte allt för ofta och filmen var verkligen sevärd. Herman hade sovit ett tag när vi var borta men han var vaken när vi kom hem men nu verkar han ha somnat om det tog ett tag han ville nog vara uppe med oss men nu verkar han tyst där inne. Han somnade själv idag för jag lade honom i sin säng och så gick jag ut och stod bakom dörren då låg han där inne och pratade så sött sen blev det tyst bara på en gång han somnade, han var nog helt slut :) det hade gått bra idag han hade inte gråtit en massa det var ju skönt.

Idag har vi inte gjort så mycket mer än att varit och handlat lite mat och även en sväng till apoteket. Jag har motioncyklat och vi har även tagit en promenad på dagen hela familjen :) Imorgon blir det att fara till sjukan och träna för min del och sedan blir det promenad med Cilla och busa med Herman :) som vanligt med andra ord. Nåja nu ska jag gå och göra mig i ordning för sängen är väldigt trött. Ha det fint, kram kram.

skoj!!

Vi hade en jääätte trevlig kväll igår med både släkt och vänner. På förmiddagen var Peters föräldrar och grattade honom sen på eftermiddagen kom Jenny och Johan med sina barn och även Katta och Lilly. Det var riktigt trevligt med besök och vårat fika gick åt men än är det fika i frysen så kom gärna och hälsa på igen :)

På kvällen var våra vänner här och det blev lite fest men inte för min del jag var nykter. Men jag måste säga att jag näst intill kände mig full i deras sällskap inte för att alla var så fulla utan för att jag var så glad så jag kände mig nästan full ha ha ha... det var så trevligt att umgås med vänner igen det kändes som förr i tiden. Man glömde bort för ett tag allt som hänt på sista tiden!!! Ja jag tycker det var jätte skoj att ni kom allihopa och jag hoppas vi snart kan göra om det igen.

Krogen blev det för endel men inte för min del. Peter var oxå ut och firade sin födelsedag men det var han väl värd :) Men jag låg hemma och mös med min lille prins, han vaknade lagomt tills jag gick och lade mig så han fick sova med mig i sängen hela natten. Mysigt var det. Peter kom hem vid halv fyra och "råkades" väcka lille Herman ja han är ju sååå söt när han sover så man vill bara pussa på honom och med alkohol i blodet tänker man inte på följderna så när Peter pussade på Herman vaknade han med ett leende men det var ju bara mysigt. Men han blev lite pigg ett tag så jag böt blöja på han och gav han välling till slut somnade han om igen skööönt. Men kan säga att jag inte sovit så bra inatt.

Fast jag vilade en timme på dagen när Herman sov i vagnen, det behövdes för jag var sååå trött. Kände mig nästan bakis fast jag var nykter men det beror ju på att jag gått och lagt mig lite senare än jag brukar oxå sov jag dåligt hela natten. Men inatt lär jag nog sova gott.

Idag har vi ätit god mat fläksfile och hasselbackspotatis det var supergott. Jag har varit ute och promenerat idag i det fina vädret med både Herman och Cilla det var sååå härligt solen tittade ju fram. Sen var jag nu på eftermiddagen på en längre promenad med bara Cilla det är sååå skönt nu när jag orkar sådant... jag älskar att promenera och jag älskar att ha en hund med mig för nu vet jag ju att jag måste gå ut och promenera för hennes skull hon älskar ju oxå att promenera det var ju mycket därför som vi köpte en hund men promenaderna har ju blivit lite lidande ett tag men nu är jag igång igen och det är super bra :)

Nåja nu ska jag gå och mysa i soffan med min älskling, vår lille pojke sussar så sött nu. Vi ska invänta beck filmen och kolla den och sedan blir det sängen... ha det fint, kram kram.


RSS 2.0