Award



Jag har fått denna award av http://www.wildbee.blogg.se/ !


Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!

http://www.tessah.blogg.se/
http://www.wvildmamman.wordpress.com/
http://www.angelpuss.webblogg.se/
http://www.emzoo.blogg.se/
http://www.ontheinside.bloggsida.se/
http://www.zpray.blogg.se/
http://www.bohm-kolam.bloggagratis.se/
http://www.wildbee.blogg.se/


Resumè 2008!!

Då var det dags för den årliga resumèn, vad har då hänt under året 2008 för mig och Peter. Ja det senaste halvåret hände något som vi aldrig trodde kunde drabba oss. Men man vet aldrig hur ens liv kommer att se ut, detta hade vi aldrig trott när vi skålade vid tolvslaget in det nya året 2008!!!

* Första halvåret hände inte mycket förutom att min mage växte, jag gick hemma med havandeskapspenning.
* Graviditeten blev inte som jag tänkt mig, jag var stor och hade en tung graviditet blev andfådd av ingenting!!
* Sommaren närmade sig och våran älskade Herman föddes den 9 Juli.
* Samtidigt blev det konstaterat att jag har en hjärtsjukdom dileterad cardiomyopati
* Blev sängliggande på sjukhus under Hermans första tre månader
* 19 Augusti fick jag mitt nya hjärta då började mitt liv som mamma och som transplanterad
* Den 4 okt fick vi åka hem, äntligen!!! Vi fick träffa våran älskade vovve Cilla igen!!
* Ett nytt liv med mediciner och våran älskade Herman började.
* Julen blev bra och vi har även hunnit med Hermans dop.

Imorgon firar vi in det nya året 2009 och hoppas på ännu mera framsteg för min del och att vi alla får vara krya och friska och njuta av vårat nya liv som tre och jag även som transplanterad.

2009 kommer att bli ett bra år, ett riktigt super år det ser vi fram emot.... hääärligt!!! Gott nytt år alla mina vänner!!! Kram kram.

Lite bilder...

Från idag när vi var hos Emmi och Alicia :)








Dom ser verkligen ut att tycka om varandra vem vet kanske blir det kärlek där en vacker dag :) Nu sover Herman han har haft svårt att sova idag under dagen men nu sover han så gott så!!! Snart ska jag oxå göra det ha ha ha nä inte riktigt än men på ett tag. Nåja ha det fint, kram kram.

Förkylda!!

Usch både jag och Herman är förkylda nu, snoriga, halsont och rossliga i halsen. Men inge feber har vi ingen av oss, så vi hoppas vi slipper febern. Ringde igen till vårdcentralen idag för Herman har rosslat så i halsen hela natten det lät inte roligt man var ju orolig över att det kan var astma eller nåt. Men sjuksköterskan sa att det förmodligen är en vanlig förkylning och det är vanligt att barn får så där på natten när dom ligger ner och är snoriga eftersom han är på så gott humör och inte har någon feber så tyckte hon inte att det var nödvändigt för oss att åka in. Det är det väl inte men man blir ju orolig hon sa att det är förmodligen inte astma för då har dom jätte svårt att andas och andas verkar han då kunna fint :)

Jag ringde även till sahlgrenska idag berättade att jag blivit förkyld, frågade om dom tyckte att jag borde gå och ta prover nu på en gång men eftersom jag ingen feber har så behövs det inte jag skulle avvakta och se men får jag feber eller jätte mycket hosta eller nåt annat besvär så är det bara åka in tyckte dom. Men än så länge är jag mest snorig, trött och har lite halsont men det känns redan bättre i halsen än vad det gjorde inatt så man kan ju hoppas att det bara är en liten förkylning som snart ger med sig.

Herman han är då på gott humör fast han är förkyld, skrattar och busar i massor. Vi har varit till Jennie, Pär, Emmi och Alicia idag men Pär var på jobbet. Men Herman fick iaf leka med Alicia det är ju ungefär bara två mån mellan dom så dom verkade verkligen intresserade av varandra. Syster och barnen var med så William och Vilma lekte mycket med Emmi. Emmi fick även födelsedagspresenter av oss för hon har fyllt år på annandagen vi hade ju inte riktigt tid att gå till henne då för vi hade ju fullt upp med att ordna inför dopet :) Men det var kul att vara dit och hälsa på.

Ikväll blir en tidig kväll, jag är jätte trött eftersom jag inte kunde sova när Herman rosslade så i halsen. Man blev ju lite orolig. Imorgon är det nyårsafton då blir det god mat och massa raketer här hemma hos mamma och pappa och jag får se om jag orkar hålla mig vaken till tolv kan hända att jag går och lägger mig för att sedan stiga upp till tolv. Får se hur trött man är, får man sova mycket inatt så då kanske man är piggare imorgon men det tar jag imorgon.
Nåja nu ska jag gå och mysa med min lille pojke, ha det fint, kram kram.

Hes och hosta!!

Nu har lille älsklingen Herman blivit hes och rosslig i halsen, han har även lite tendens till hosta. Så jag som den oroliga mamman jag är ringde direkt till vårdcentralen i kalix nu på morgonen och pratade då med en sjuksköterska som gav mig lite tips och råd vad man kan göra.

Herman är lika glad fast hans hals rosslar men han har inge feber och är på relativt bra humör så sköterskan sa att man kan avvakta och se men blir det jätte tungt för han att andas så är det bara att åka in för oss eller om han får feber. Hon sa även att vi ska ge en massa att dricka så vi ger honom vatten titt som tätt och faktiskt så dricker han det. Jag frågade om hostmedicin men hon sa att det inte brukar hjälpa på så här små barn så det är bättre att ge dom något att dricka istället. Hon sa att det förmodligen är snoret som rinner ner och därför rosslar det så i halsen på honom.

Det var iaf skönt att få höra att det är normalt och att småbarn faktiskt kan bli sjuka, men jag kan inte låta bli att bli lite orolig för jag gillar direkt inte sjukdomar något mer. Min lunginflammation visade sig vara en hjärtsjukdom så varje gång någon blir sjuk nu för tiden så tror jag det värsta!!! Men jag vet det behöver inte vara så och man ska tänka positivt men ibland är det svårt.

Idag måste jag till apoteket hämta ut lite mediciner är ute i god tid igen för vill inte bli helt utan sedan. Men klarar ju mig ett bra tag men det är bra att vara ute i god tid. Vill även en sväng förbi ikea, så det kanske blir att man far dit med. Nåja nu ska jag gå och äta frukost och försöka få lillkillen att sova lite men han verkar då bara vara på bushumör ;) ha det fint, kram kram.

Snoriga!!

Nu har vi blivit snoriga både jag och lille Herman, så idag har vi hållt oss inomhus hela dagen eller jag och Peter har varit ute och promenerat en sväng med Cilla men Herman fick stanna hemma med mormor så han inte blir mera förkyld än så länge är han ju bara lite snorig vi hoppas att det håller sig till det och att han slipper få feber m.m.
Men han verkar då må bra iaf, han är glad och gosig :) På gott humör fast han har sovit länge här på dagen, men det behövde han nog. Han sov ju självklart inomhus och då brukar han ju inte sova så länge men nog blev det iaf två timmar men det beror nog på att han är såå snorig... han har ju inte sovit så bra inatt, vaknat titt som tätt men han har inte alls varit grinig bara legat och vridit och vändt sig... lilla gubben så söt han är.

Jag var själv helt slut efter gårdagen jag somnade redan vid tio, sååå härligt, sen har vi sovit till nio imorse  både jag och Herman. Men då var det bara stiga upp på en gång för jag var ju tvungen att ta mina mediciner, sådan tur att jag har Herman som väcker mig :) Ja vi var båda väldigt trötta!! Men här kommer iaf lite bilder från gårdagens lyckade dop:








Det var lite bilder från gårdagen ska sätta upp mera på pixbox får se om jag hinner det idag, men tror jag gör det vi har ju en riktig slö dag idag. Men med Herman finns alltid saker att göras :)
Annars är allt bara bra, jag mår himla bra förrutom att jag är lite snorig men det är ju inte hela världen så länge jag inte får feber och blir sängliggande. Men så hemskt ska det väl inte bli. Nu ser vi fram emot Hermans första nyårsafton nog för att jag tror att han kommer sova vid tolvslaget men vi får väl skjuta någon raket tidigt på kvällen så han oxå får se. Nåja nu ska jag börja med att lägga in bilder på pixbox. Ha det fint, kram kram.


Dopet!!

Idag har vi haft Hermans dop, allt gick jätte bra. Herman var så snäll han sa inte mycket och när prästen satte vatten på huvudet så njöt han bara. Så han var verkligen hel cool :) Det var så trevligt att träffa alla nära och kära igen... Var så roligt att så många kom av dom vi bjudit. Fikat var lyckat och smörgåstårtorna med.

Nu tar vi det bara lugnt och njuter av att vi hinner ta det lite lugnt ett tag innan det är dags för nästa fest vilket är på nyårsafton. Ikväll ska vi spela lite spel och umgås och jag ska lägga mig tidigt för är verkligen helt slut :)

Imorgon har vi direkt inga planer jag tror vi tar en dag här hemma i sangis då vi bara tar det lugnt och verkligen slappar. Men nån dag ska vi till ikea, det har jag bestämt för jag har inte varit där sen april-maj nån gång. Så har verkligen ikeasug nu.... och det är ju rea på ikea det vill man ju inte missa.

Nä nu ska jag gå och lägga min son blev ett litet kort inlägg här. Men skriver mer nån annan dag och ska även sätta in bilder från dopet. Ha det fint... kram kram.

Mina hjältar!!

Inte konstigt att jag blivit frisk så fort kan man bli annat när man har dessa hjältar:

Visst är dom söta och lika :)


Hela familjen, Cilla ligger faktiskt där bredvid men hon syns inte på bilden :)

Våran Cilla:





Det var lite från våran julafton, kanske lägger upp mer bilder på pixbox ikväll om jag hinner, ha det fint... kram kram.

Ännu en julafton förbi...

Vi hade en riktigt mysig julafton igår, det var så kul att se Herman med alla paket, han förstår ju inte så mycket än men han gillade iaf pappret :) Han verkade gilla tomten för han skrattade åt dom lite grand, var så kul att se :) Han verkade trivas det gjorde vi andra oxå och det var mycket paket. Herman har fått jättefina julklappar en massa kläder och leksaker sådant som han behövde det var jätte bra :)

Jag slocknade redan vid tjugo över tio igår var helt slut efter en lång dag med julbord och packet öppning. Fick även världarnas huvudvärk och hade denna huvudvärk hela långa natten, ja jag känner mig fortfarande tung i huvudet. Det är inte alls kul men det är skönt med en lugn dag idag. Bara ta det lugnt och ligga framför tvn. Äta choklad och mysa med Herman det kan inte vara bättre :)

Herman sover nu så söt i vagnen, Lisa har varit här med julklappar till han. Han fick så fina kläder han kommer bli så snygg i dom :) Peter är och spelar badminton och jag och Cilla ska lägga oss framför tvn och bara slappa :)

Det kändes konstigt att inte vara på samma ställe som syster och barnen och mamma och pappa men imorgon träffar vi dom igen, då ska vi öppna våra julklappar vi fått av dom och ge dom som vi har till dom :) Så det blir en till julafton så mysigt :) Så imorgon åker vi till Sangis redan på morgonen eftersom vi måste göra smörgåstårtor till dopet som är på lördag, oj oj vi har verkligen fullt upp nu :) Men det ska bli kul.

Nåja nu ska jag gå och mysa med Cilla i soffan, ha det fint, kram kram.

God Jul!!

Hoppas ni får en riktigt bra julafton, våran julafton har börjat bra. Herman har öppnat alla sina packet från oss här hemma eftersom vi inte orkar släpa med dom runt på halva byn hela dagen, så han fick öppna dom direkt på morgonen och kan säga att sakerna var väl inte så roliga men pappret oj vad han gillade det :)
Cilla fick självklart oxå nya leksaker och oj vad hon gillar dom... hon är fortfarande som en liten valp. Så leksaker är något hon verkligen behöver :)

NU sover Herman lite grand, han blev nog helt slut efter att ha öppnat så många packet. Jag ska ta och hoppa in i duschen och göra mig julfin, som Vilma sa om mig en julafton det kommer jag alltid komma ihåg det var två år sen då var hon alltså tre år skulle fylla fyra i januari och jag hade en kjol på mig och ett rött linne så när jag hade varit hemma hos dom sa hon till sin mamma: Hanna var så där riktigt juligt fin idag och det var ingen som sa det till henne. Go ungen hon tänker verkligen på andra människor :) Saknar dom, men jag vet ju att vi snart ses igen.

Vi har ätit frukost nyss och ska sitta framför tvn och kolla ronja rövardotter sedan ska vi bege oss mot Peters föräldrar där vi ska äta julmat, jag ska ta en promenad dit med Herman så han får sova i vagnen. Julklapparna ska öppnas hos Peters syster Jenny dit kommer tomten. Ska bli kul att se vad Herman säger om tomten fast han har ju träffat en tomte sin egen morfar men då gjorde han inget han bara tittade på honom :)

Nä nu ska jag gå och göra mig i ordning, ha det fint.. kram kram.

Nyfiken...

Nu är vi sååå nyfikna här hemma, för när vi kom till Pajala så var jag och hämtade en blomma från krukan eftersom jag hade fått en blomma under den tiden vi inte hade varit hemma. Så vi sa att vi skulle hämta den från krukan då på Måndag, när vi kommer hem så är vi ju så nyfikna på vem som skickat blomman, när vi öppnar den finns det ett kort där som det står: Krya på dig!! God Jul och Gott nytt år på och inte vem det är ifrån. Nu är vi såååå nyfikna på vem det är som skickat så om någon känner sig träffad hör gärna av er till mig så jag vet vem jag kan tacka, tyckte iaf om blomman och den var jättefin, tack så mycket ifall du/ni läser detta. Har ju som sagt ingen aning vem som skickat den ingen i min familj eller peters familj verkar det vara vad vi vet iaf :) Så nu undrar vi men det är ju inte hela världen men vill bara skriva det här ifall att det blivit något fel om dom i affären har missat att skriva vem det är ifrån osv, så kanske ni undrar varför jag inte ens tackar för blomman men jag skulle gärna göra det om jag visste vem jag ska tacka ;)

Idag hade vi besök av prästen så nu vet vi in i minsta detalj hur dopet ska gå till, det blir nog jätte kul. Efter att prästen hade farit så for jag, mamma och minna utan barn :) till gallerian i torneå och shoppade kläder.
Tack älskade mamma för dom fina kläderna det behövdes nu kan jag känna mig lite fin på julen iaf :) Ni som har fått barn kanske vet hur det är när man helt plötsligt inte får på sig sina gamla kläder, jag måste verkligen kämpa för att komma ner till min normalvikt och efter allt jag har gått igenom senaste halvåret så har jag väl inte direkt haft det som första prioritering men efter jul då ska det börjas det kan jag looova.. Men iaf så kände jag att inget passade på mig allt satt så hemskt fult och man kände sig inte alls fin i sina gamla kläder så har mest använt mjukisbyxor och sådant så det passade fint med lite finare kläder nu till jul :)

Efter att vi hade shoppat kläder så kom Peter, Herman och Cilla och hämtade upp mig i Happis och vi åkte mot Pajala. Sen har vi varit och handlat lite julmat och sådant gott. Packat upp väskorna och förberett tvätten inför morgondagen. Imorgon ska jag även till sjukan och ta prover samt till sjukgymnasten. Sen blir det lugnt resten av dagen, jag och Peter ska äta eget julbord här hemma... mums så gott, kolla en massa filmer och bara mysa... härligt. 

Ikväll när Peter skulle lägga Herman så grät han sååå mycket att jag inte kunde låta bli att gå dit in och "ta över" mycket riktigt han slutade gråta på en gång när jag kom in och klappade han på kinden och pratade till han. Sedan somnade han nästan på en gång när jag stod där bredvid honom, han har nog börjar bli lite mammig iaf när han är trött på kvällen. Peter säger att han tycker det är skönt men innerst inne så tror jag han tycker det är lite tråkigt eftersom dom stått varann så nära när jag inte kunnat det. Men samtidigt så förstår jag han att han tycker det är lite skönt för det är ju jobbigt om man blir så låst att ingen annan kan ta hand om honom. Men så har det ju aldrig varit, Herman tycker om alla men när han är trött då är mamma bra att ha. Det är väl inte så konstigt om han tycker så med tanke på hur lite han varit med sin mamma till en början så nu när han fått känna hur det känns vill han väl inte vara utan det igen. Ja det skulle då inte jag vilja, vara utan honom alltså.

Igår gjorde vi, marsipan figurer. Jennie kom förbi, var skoj att träffa henne igen var som ett tag sen. Ikväll är syster och Jennie ute på hotellet i Kalix och slår runt sina klackar :) Jag skulle gärna ha velat vara med dom men min infektionsrisk passar sig inte på en krog och inte min ork heller. Så det får vänta men kan då säga att då hade jag varit chauför för det kommer jag vara dom gånger jag ska gå på fest i fortsättningen aldrig mer alkohol för min del. Högst en cider 2.25 eller nåt ha ha ha om ens det.


Vi gjorde även smällkarameller, här pysslar Vilma för fullt:


Vilma hon är en riktig barnskötare, så duktig med Herman och hon vill knappt släppa ifrån sig honom när hon har honom i famnen så gulligt :) Igår matade hon Herman:

Sötungar ;)

Nåja nu ska jag gå och lägga mig i sängen vi har haft en jääätte mysig stund i Sangis. Pysslat med det mesta, imorgon blir det skönt att få ta det lite lugnt här hemma iaf efter att det varit en intensiv morgon. Ha det bäst, godnatt, kram kram. 

Julspel i stadsparken samt syster och barnen..

Igår mötte vi upp syster och barnen på tågstation i Luleå vid tolv tiden, var så skoj att träffa dom. Alltid lika roligt :) Vi gick då till Waldorf och åt kinamat till lunch, mums så gott det var.



Det var god mat och i trevligt sällskap så det hade inte kunnat vara bättre alla var glada och speciellt barnen. Så roligt att träffas igen. Ja Herman tyckte det var så roligt att träffa William och Vilma igen så han har inte velat sova inatt, han har nog velat gå upp och kolla om nån annan var vaken. Men så snäll var inte mamma, så låg vaken med han ända till två inatt, sen somnade han så gott så bredvid sin älskade mamma.
Sen var vi ju och kollade på julspelet i stadsparken eftersom barnens morfar spelar tomtefar :) Det tyckte vi alla var roligt, Herman tittade med stoooora ögon och var så snäll och tyst hela tiden.



Finns mer bilder på pixbox... gå in och titta där om ni vill, och om ni inte sätt denna teater så gå och titta på den, det är helt klart sevärt. man kan inte låta bli att bli lite som ett barn på nytt. Det var jätte skoj och julstämning får man det kan Jag lov.

Idag har jag och Herman vait med syster och barnen och hälsat på deras kompisar, vi promenerade dit och det var så skönt att komma ut lite och promenera det behövdes verkligen :)
Nä nu ska jag mysa med min son, idag tar vi fram granen här hos mamma och pappa. En riktig gran som Vilma bestämt. Ha det fint, vi julpysslar för fullt, smällkarameller och allt annat. Kram kram.

Jul på Liseberg!!








Det var så otroligt fint, så mysigt!!!Julmusiken ljöd och glögglukten fanns där, detta är något man måste se med egna ögon!! Ha det fint, nu ska jag börja packa skötväskan för snart åker vi till Luleå. Kram kram!!

Mitt allt!!





Lilla go gubben, han gillade verkligen att åka pulka var så kul att se han satt helt stilla och bara tittade. Log lite emellanåt :) Det var skoj så nu vet vi att vi kan köra han i pulkan om vädret tillåter :) Ha det fint, kram kram.

Imorgon...

Är det den dagen vi väntat på länge iaf jag och jag vet att det är andra som oxå väntat och längtat och fast inte Herman förstår så mycket så har han nog oxå väntat och längtat för imorgon är just den dagen då vi äntligen får träffa syster och barnen igen. Imorgon klockan tolv är dom i Luleå på tågstation då ska vi vara där och möta upp dom så går vi och äter lunch någonstans och sedan går vi och tittar på julkalendern i statsparken, ska bli riktigt kul och se eftersom Hermans morfar är tomtefar i den julkalandern :)

Idag har vi varit till Happis, vi köpte lite av dom sista julklapparna och sedan köpte jag en tröja till Peter som han kan ha på julen så han iaf blir lite fint kläd (han hatar att ha annat än mjukisbyxor på sig). Ja han är precis som min systerson William men William är ju då nio år så det är mer förståeligt ;) Gud vilka diskussioner vi kan ha när det gäller att ha på sig lite finare kläder, faktiskt så är det ju insidan som räknas men jag tycker personligen att det är kul att klä upp sig lite vid högtider och speciellt om man ska befinna sig i en kyrka som till exempel när man har dop. Men jag menar inte att man behöver ha värsta klänningen och kostym nä bara annat än mjukisbyxor ha ha ha men det får han inte ha på dopet han vet att han har ingen talan där ;)

Vi köpte en pulka till Herman idag, en liten babypulka som han kan ha ett bra tag säkert nästa vinter oxå det är ju bara man tar bort spännena som sitter på den. Så vi tänkte kanske testa dra honom i pulkan idag efter att vi ätit middag för det är ju absolut inte kallt ute och vi kan sätta mammas härliga fårskinn på pulkan samt massa filtar sen spänner man fast honom så han inte kan ramla av. Kan bli kul och se om han kommer gilla det :)

Håller på att ladda upp bilder på pixbox, lite från sangis samt gbg men det tar sån tid så får se om jag hinner ladda upp allt idag... detta pixbox är såå segt ibland. Nå nu ska jag gå och börja med maten, ha det fint... kram kram.

Utmanad!!!

Jag har blivit utmanad av Tessah.
Här kommer en lista!
(En del av frågorna är tolkningsfrågor som du får besvara efter hur du tar dom.
Efter att du har fyllt i listan, utmana 7 blogglada vänner och meddela dom i respektive blogg!)

Vem (med motivation)

Vem är din käraste flickvän?
Jag har många, det finns ingen bättre och ingen sämre alla mina kära vänner har olika bra egenskaper som jag gillar hos dom!!

Vem är din käraste pojkvän?
 
Det är ju då självklart Peter han är ju min enda pojkvän och även min bästa vän :) Men visst har jag en massa andra fina killkompisar som jag umgåtts med sedan jag var liten flicka :) 

Vem litar du mest på ?
Jag litar mest på min familj och alla andra som står mig väldigt nära.

Vem vänder du dig till när du behöver någon?
Det är lite olika men för det mesta har jag ju min älskling och min älskade syster yster, men man har ju en massa vänner med som man känner att man kan öppna sig för.  

Vem är dig likast till sättet?

Ja det var en svår fråga har ingen aning faktiskt.

Vem skulle du vilja ta med utomlands?

Såklart Peter och Herman, vi alla tre skulle verkligen förtjäna en utlandsresa eftersom vi bott på sjukhus hela sommaren och knappt varit ute i solen. Men det blir augusti 2009!!!


Vem skulle du inte vilja ta med utomlands?
Ja jag umgås ju direkt inte med människor som jag inte skulle kunna tänka mig umgås med ha ha ha så har inget svar på det :)

Vem var du med senast?

Det är väl familjen, Peter och Herman och min mamma och pappa.

Vem saknar du mest?
Såklart syster och barnen man träffas så sällan nu mer när dom bor på gotland men på lördag ses vi igen.

Vem älskar dig mest av dina vänner?
Jag tror att alla mina vänner älskar mig på sitt eget sätt!!!

Vad (rangordna 1-3)


Vad önskar du dig just nu?

1 - Att jag kommer få en nolla resten av mitt liv.
2 - Att vi slipper bo mer på sjukhus under dom kommande åren.
3 - Att Herman får hålla sig helt frisk hela sitt liv.

Vad önskar du dig inte alls just nu?

1 - En avstötning.
2 - Att något annat hemskt ska hända oss när nu detta slutat så lyckligt.
3 - Magsjuka, inte bra om jag inte får i mig mina mediciner.

Vad betyder mest för dig?

1 - Herman, Peter, Cilla
2 - Våra familjer, släkt och vänner.
3 - Att jag får sitta där jag sitter idag och umgås med alla mina nära och kära igen... att allt håller på att bli som vanligt!!

Vad får dig på bättre humör?

1 - Herman, syskonbarnen, Peter, syster yster och alla andra nära och kära
2 - Serier
3 - Cilla


Vad får dig på sämre humör?

1 - Fördomar
2 - Onödiga rykten...
3 - Skitsnack!!!

Vad saknar du?

1 - Ett hus
2 - En spark
3 - Mer pengar men det är bagateller.

Vad är dina nyårslöften?


Att jag alltid ska komma ihåg mina mediciner för det vet jag att jag alltid gör så det är ett löfte jag kommer hålla ;)

Hur
Hur vill du att din framtid ska se ut?
Bo tillsammans med min älskling och Herman i ett stort fint hus med stor gård. En massa djur och kanske fler barn men dock inte genom en graviditet.

Hur vill du leva ditt liv?

Tar en dag som den kommer och är glad över att jag kommit så långt från min sjukdom.

Hur delar du med dig av dina känslor?

Jag skriver både här och i mitt huvud ;)

Hur mår du?

Jag mår faktiskt riktigt bra, vissa dagar kan jag fundera mer och undra varför just vi drabbats av det vi drabbats av och undra över min sjukdom och hur det var när jag var som sjukast och låg på sjukhuset men annars så är jag för det mesta tacksam över att jag fått ett nytt hjärta.


Jag utmanar alla som vill :)

Idag har vi varit till Happis och handlat lite mat, sen har vi varit och försökt ta en promenad men gick inte så bra vägarna är glashala... huvva vad trist men vi kom oss ut ett tag iaf.

Herman han mår super bra, han sover hela nätterna nu för tiden det är sååå skönt men då vaknar han ju vid sex tiden fast sedan efter han ätit så somnar han oftast om igen. Han är såå go, verkligen mammas pojke nu så fort han hör min röst börjar han gnälla och gråta för att han vill upp i min famn till och med om han är med pappa sin. Det verkar bara vara mamma som gäller och jag blir sååå nöjd för det är sååå mysigt det är ju det här jag har velat.  Att kunna få vara så delaktig som möjligt med min älskade Herman. Att få ta hand om honom helt själv och det gör jag ju nu för tiden, Peter är pappaledig men han sköter mest om allt annat så jag får vara med Herman så mycket som jag vill :)

Imorgon blir det Happis igen då ska vi till den nya gallerian, ska bli kul att se hur den ser ut. Vi har inte varit där tidigare. Ska bli skoj.... på lördag blir det Luleå, träffa syster och barnen från tåget och gå och kolla på pappas teater. Ha det fint, kram kram.


Ännu en nolla!!

Ja nu är vi tillbaka i Sangis för det var ännu en nolla och det känns toppen. Vi kom till Sangis igårkväll vid nio tiden det blev sängen nästa en på en gång för mig och Herman vi var helt slut sen har vi sovit ända till nio på morgonen hääärligt!!! Fast Herman vaknade vid sex tiden och åt lite välling men sedan somnade han om igen.... skööönt det behövdes för oss alla :) Herman har inte ätit på natten under tre nätter nu vi hoppas det håller i sig, så man får sova hela nätterna det är ju sååå skönt.

Läkarbesöket igår gick jätte bra, allt var som vanligt, hon sänkte lite av mitt sandimun så jag måste och ta prover på vårdcentralen i Pajala nästa vecka innan julafton men det passar ju för vi åker ju hem den 22. Jag blev sjukskriven till mars nu, så sen får vi se men mest troligt om allt fortsätter lika bra som nu så blir jag mammaledig då... det kommer bli så skönt att få en normal lön iaf, nu lever vi ju båda två med lite pengar men vad är väl pengar när man har en sådan fin familj ;)

Idag tar vi det bara lugnt, vädret är trist och vägarna är jätte hala så vi vågar oss inte ut på någon lång promenad idag... vill ju inte bryta ett ben mitt i allt :) Men vi ska nog gå ut här på gården, så hundarna får springa av sig och så får Herman sova i sin vagn. Nu sitter han i gåstolen och är såå nöjd trycker på alla knappar hela tiden, goungen :)

Imorgon vet jag inte vad vi hittar på men på Fredag tycker jag iaf att vi ska åka in till Haparanda köpa dom sista julklapparna och kolla in det nya köpcentrumet. Nä nu ska jag gå och mysa med Herman, ha det fint... kram kram.

Göteborg i MITT hjärta!!

Nu är vi i GBG igen, det är så mysigt att komma hit nästan som att komma hem, det känns nästan så alla på sjukhuset har ju stått en så nära dom senaste månaderna så det känns kul att få komma och träffa alla igen. Sedan är det roligt att träffa dom som sett mig när jag varit som sjukast dom blir så glada när dom ser att jag är så pigg soim jag är.

Jag har gjort biopsi idag, det gick smärtfritt, alltså väldigt bra men jag gillar ju inte alla extraslag som man får huvva, det är inte skönt men det får man leva med som transplanterad så får man ju faktiskt för jag kommer göra biopsi en gång om året i fortsättningen. När jag var klar från biopsin så åkte jag, Peter och Herman till Linnegatan och åt på våran favorit restaurang. Sen har vi varit till Liseberg och kollat på alla ljus det var sååå fint kommer sätta upp bilder sen men det får bli när vi är i sangis för har inte med mig kabeln till kameran.

Vi ligger alla tre i sängen nu och vilar ute efter dagens bravader, vi ska snart gå ner till restaurangen och äta en sen middag. Har ännu inte fått svaret från biopsin men som vanligt hoppas vi på en nolla så vi får åka hem till norrbotten igen imorgon.

Passar på att svara på Lisas kommentar: Hej gumman, japp dina nomineringar har kommit med :) men det är så att ägaren till bloggen måste godkänna dom först innan dom syns på bloggen men jag har sett dom så dom är nig godkända nu :) Nope det är inte jag som skrivit dikten, så duktig är jag inte ;) Jag hittade den på internet tyckte den var så fin och tycker den stämmer in så bra på hur man känner som den mamma man är, jag vet inte vem som skrivit den det stod ingen författare. Ha det bäst, jag hör av mig till dig när vi ska mot luleå :) kram kram!!

Idag fick jag tycka synd om en stackars tant, hon hoppade på bussen med käpp och allt och såg inte ut att vara så pigg på benen, men tror ni att busschaufören väntade med att köra iväg tills hon hade satt sig? Nä inte då, han gasade iväg innan hon hade hunnit sätta sig så hon flög fram till sätet bredvid mig. Jag sa till henne att nog är det hemskt att dom måste ha så bråttom lite hänsyn kan dom väl visa mot er gamla, hon sa då ja du är snäll du, det borde finnas mera av såna som dig :) Det var kul att höra, men ärligt talat så när busschauförerna gör så där då kan ju snart inte gamla människor åka buss för dom kan bryta ett ben eller ramla och slå sig riktigt illa när dom har sååå bråttom. Nåja dom måste väl passa sina tider men jag fattar ändå inte varför man måste ha så bråttom förläng tiderna då.

Nåja nu ska jag gå och leka med Herman, ha det fint... kram kram.

Lilla vän!!

Lilla vännen
du väckte känslor jag knappt trodde fanns
men det gjorde de
därinne någonstans
Du fick dem att vakna
Du fick dem att växa
Du fick dem så starka


Lilla vännen
Jag älskar dig så
Mer än du någonsin kan förstå


Lilla vännen
Du sover nu sött på mitt bröst
Jag finns här om du behöver tröst
Jag vill se dig vakna
Jag vill se dig växa
Jag vill se dig stark


Lilla vännen
Att få följa din uppväxt är en gåva
Den största och bästa
Det vill jag lova


Sankta Lucia....

Idag är det Lucia igen men känns knappt som det eftersom man inte ens sett ett luciatåg denna lucian, vi skulle ju stiga upp till kl 7 och kolla lucia på tv men till och med Herman var för trött för det han bara sov och sov. Ända till klockan nio så det var skönt att vi inte steg upp för nu fick vi rejält med sovmorgon, det behövdes eftersom han varit pigg inatt igen. Han låg och pratade i ungefär en timme innan han somnade om efter att han hade ätit ersättning. Men det är så mysigt han ligger och gosar med mig hela tiden, sötisen.
Men vi har iaf fått lite stämning för vi har ju våran egen lilla tomtenisse och jag och Herman sjöng faktiskt idag det är jätte roligt när man sjunger till han då jollrar han med jätte högt precis som att han försöker sjunga med... sötisen ;)



Vi har kramsnö här idag det är 0 gradigt ute, inte alls 25 minus som det varit i veckan i pajala grrr... så äntligen sover Herman ute i sin vagn och han älskar det. Vi passade på att göra snölyktor idag, jag och mamma medans Herman sov i vagnen. Cilla hon ville vara med hon trodde vi gjorde snöbollarna åt henne, hon blev alldeles tokig... men det är mysigt med snö, det snöar för fullt här idag riktiga stora flingor sååå fint :)



Annars så tar vi det mest lugnt idag,vilar upp oss inför morgondagen. Då blir det ju till att resa igen, vi ska ju till gbg imorgon och kommer tillbaka på tisdag om det är en nolla igen men det ska vi väl hoppas på. Vi ska äta god mat idag och vid åtta på kvällen ska vi titta reprisen av lucian som var imorse och äta lussekatter och dricka glögg.

Herman han älskar sin nya gåstol, han tycker den är så kul, den låter ju till och med:

Mammas lilla kille blir bara större och större, snart växer han väl ikapp mig ha ha ha nä än är det länge dit, tack och lov. Nåja nu ska jag gå och hoppa in i duschen sen ska vi kolla göta kanal när den nu börjar på tv4. Ha det fint... kram kram.

Sangis!!

Nu är vi i Sangis igen, vi har hunnit med att vara och hälsa på hos min farmor och farfar när vi kom till byn. Dom tycker det är så roligt när vi kommer och jag tycker det är så roligt att vi kan hälsa på dom. Dom tyckte Herman hade vuxit mycket sen sist och jag förstår dom för det har han ju gjort :)

Idag fick han en för tidig julklapp av sin mormor, en gåstol det passade bra att han får den redan för då har han något att sitta i medans han är här och han älskar den redan den har ju en massa knappar man kan trycka på. Men än så länge når han inte ner helt med fötterna men iaf lite grand men han växer ju så mycket hela tiden så snart når han nog helt ner och då lär det väl gå undan :)

Herman sover nu eller jag tror jag iaf men det blev tyst på en gång efter att jag lade han i sin säng så jag tror han somnade. Men det lär ju märkas om han är vaken. NU är Peter ute med hundarna och gör upp eld i bastun, mamma är och äter julbord med sitt jobb och pappa är och jobbar på ett annat julbord. Han har ju en underhållning där med tre andra karlar, vi skulle ju och titta och äta julbord där i helgen men det blir inte så för det är över 300 pers bokade, jag kom på att det inte är så bra för min infektionsrisk så vi stannar hellre hemma. Vi ska ju och titta på honom i Luleå den 20 det får räcka.

Faktiskt så uppskattar jag mer saker som jag kan göra då Herman oxå kan vara med, jag sitter hellre hemma med honom än att gå ut på en krogshow. Sådant har jag gjort tillräckligt :) Nu tänker jag mest på att ta till vara all tid med Herman som jag kan få eftersom det känns som att jag missat dom första veckorna i hans liv fast han ändå alltid har varit vid min sida men jag har ju inte haft ork till att ta hand om honom men nu finns orken och då vill jag inte lämna bort den ;)

Så vi är ensamma här hos mamma och pappa, men mamma kommer säkert snart, vi ska sätta oss framför tvn och titta på Idol inte för att vi följt det denna säsong men kan ju vara kul att se finalen den är ju i globen och allt, så för mig kvittar det vem som vinner men efter kvällens program kanske jag har sett en vinnare man får väl se :)

Cilla älskar att komma hit hon springer som en virvelvind där ute i djupa snön och hon älskar denna gård för här vet hon att hon får springa fritt och behöver inte gå kopplad. Ååååh vad kul det skulle vara med en så här stor gård och ett hus men men det får vänta vi har ju denna gård när vi vill ;) nä nu ska jag gå och kolla tv, ha det fint... kram kram. 

Tack!!!

Tack för alla fina nomineringar jag fått än är det inte för sent att nominera mig om ni vill alltså :) Bara gå in på denna sida och nominera mig genom att skriva dit min bloggadress... http://dianasblogg.blogg.se/2008/december/dags-att-nominera-basta-mammablogg.html#comment
men ni väljer jag själv vet ju inte om denna blogg är värd att nomineras ;) Men iaf kul att se att så många ändå har nominerat mig och skrivit så fina saker om mig jag blir ju tårögd ;)

Snart ska jag och Peter iväg och träna på gymmet då ska Herman vara hemma med farmor sin, det går säkert jätte bra, Herman är ju van att ha barnvakter. Men han har ju börjat bli lite mammig och det är jag lite stolt över ;)
Bjuder på två bilder på mina sötisar:





Nu är Herman trött, ska försöka få han att sova, ha det fint, kram kram.


Saknar!!!

Det är konstigt när Herman sover så saknar jag honom sååå mycket att jag har lust till att gå och lyfta upp honom bara för att få krama om honom. Tur att man har sådan självdisciplin att man inte gör det för inte skulle han tycka om att man kommer och lyfter upp honom när han sover så gott.

Jag skulle absolut inte vilja åka utan Herman till gbg någon mer gång det är sååå jobbigt att vara borta hela två dagar från honom. Det vill jag inte, inte för att jag inte tror att Peter inte klarar av att ta hand om honom det vet jag att han kan men det handlar om mig. Vad jag känner och jag vill inte vara borta från min älskade Herman jag har varit nog mycket borta från honom nu får det vara slut på det. Så detta måste lösas, jag vill ha med honom varje gång till gbg men då får vi ju hoppas att jag får ta med mig någon som kan vara med herman när jag gör kontroller annars går det ju inte.

Idag har vi alla sovit till klockan nio och då var jag tvungen att stiga upp på en gång och ta min medicin det är ju jätte viktigt att ta den i rätt tid och jag brukar ta den nio på kvällen och nio på morgonen, så jag har bestämt mig att denna första tid ska jag alltid se till att vara på hemmaplan kl nio för att jag måste ta min medicin annars är risken stor att jag glömmer medicinerna om jag tar med mig dom till någon oxå kanske jag inte har dom hemma på morgonen när jag ska ta dom så det vill jag inte ska hända och det är ju bara nu innan man fått in rutinerna på det. Det kommer ju bli en sådan vana eftersom man gör det resten av sitt liv men nu i början vill man vara extra noga för att inte absolut inte glömma dom.

Sen har jag tänkt att alla julhelger och nyårsafton m.m. gör mig stressad egentligen önskar jag att det inte fanns sådana helger för nu känns det bara jobbigt. Men jag har bestämt att jag som blivit opererad för fyra mån sen tänker ta det lugnt och inte absolut inte stressa upp mig och jag tänker se till att vara hemma kl nio varje kväll oavsett om det är julafton eller nyårsafton och då ta mina mediciner och så jag kan gå och lägga mig i tid... ha ha ha i tid menar jag före kl 23 eftersom jag stiger upp med Herman varje morgon så behöver jag all sömn jag kan få, jag stiger ju även upp på natten oxå så jag behöver få sova alla timmar jag kan det vill säga då herman sover, ni kanske tycker det låter konstigt.

Men jag är inte som alla andra mammor, jag har blivir opererad för fyra mån sen och jag fick barn för fem mån sen så det är ju inte konstigt om man behöver sömn.. men idag känner jag mig utvilad trots att jag stigit upp på natten och matat Herman men det är ju för att vi fått sovmorgon och för att jag somnade i tid :)
Nåja nu ska jag gå och mysa med Herman... Ha det fint, kram kram.


Tvättdag!!!

Idag tvättar vi kläder som vanligt är tvättkorgen full här hemma och idag var vi tvugna att tvätta eftersom vi måste börja packa imorgon för på Fredag då åker vi till Sangis. Ska bli skoj att komma dit igen nog för att vi bara blir där över helgen för sen ska vi ju till GBG igen men vi kommer ju tillbaka till Sangis efter GBG. Då kommer ju även syster och barnen den 20 dec.... vad vi längtar, ska bli så skoj att träffa dom igen.




Ska bli så kul att träffa dom igen!! Men en sak kommer kännas konstigt, denna julafton kommer vi vara i Pajala, jag har alltid firat jul med mina syskonbarn ända sedan dom föddes, så det kommer kännas jääätte konstigt och tomt. Men för att det ska bli rättvisst för mig och Peter så har vi bestämt sedan förra året att fira varannan jul i Sangis och varannan i Pajala och förra julen var vi i Sangis så denna jul blir då i Pajala men på annandagen åker vi till Sangis igen för den 27 är det ju dop. Fast på ett sätt ska det bli mysigt att få vakna upp i sin egen säng på julaftonsmorgon att jag och Peter får hitta en egen liten tradition som vi säkert kommer hålla resten av våra liv :) Det ska nästan bli lite spännande och denna jul är ju unik för lilla Herman firar ju sin första jul så det ska bli jätte mysigt men självklart kommer jag sakna syster och barnen och mamma och pappa men jag vet ju att vi ses både före jul och efter jul så det är ju lugnt!!!!

Idag ska vi faktiskt göra köttbullar så vi har till ett litet julbord här hemma, vi har ju fått jansons frestelse av svärmor min och även julskinka av mamma min som är färdigkokt så då behöver vi bara griljera den och det ska vi väl lyckas med men det gör vi inte idag det får bli dagen före julafton.
Vi ska slå in resten av alla julklappar så nog har vi saker att göra alltid fast det är såååå kallt ute, hela 24 minus... brrr... så bäst vi håller oss inomhus!!!

Lite bilder på våran gran inomhus och utomhus:



Visst är dom fina? Ja jag älskar julen, det är så mysigt hemma då med ljus överallt och sådant gillar jag!!!

Nu sover Herman så jag ska passa på att börja slå in lite julklappar, inatt har Herman varit lite pigg igen men det beror säkert på för att han sov så mycket i bilen igår när vi var till Gällivare. Jag skulle oxå varit pigg om jag varit han :) Men det räcker med att ligga och krama om honom då somnar han om till slut och det är ju så mysigt så det gör jag gärna. Man älskar honom mer och mer för varje dag som går, ja han är det bästa som hänt mig helt klart och sedan kommer Peter fast det är ju egentligen lite fel för utan Peter hade ju inte Herman funnits ;) Ja okej dom två är det bästa som hänt mig. Ja jag kan nog räkna upp mycket bra som hänt mig så detta meddelande kan bli långt ha ha ha, nä nu ska jag gå och göra någon nytta, ha det fint, kram kram.

Läkarbesök!!

Idag har jag varit på läkarbesök i Gällivare, Peter och Herman var förstås med. Herman kanske blir kirurg när han blir stor så mycket som han redan befunnit sig på sjukhus :) Iaf så gick det bara bra mina prover såg bra ut och det var inga konstigheter med mig, skööönt. Läkaren gjorde inga kontroller på mig eftersom jag ska till gbg nästa vecka han ville mest träffa mig för att lära känna mig och även få veta vilka mediciner jag tar osv. Det kändes bra, nu känner jag mig tryggare, jag vet nu med säkerhet att det finns dom som kan saker oxå det behöver inte bara vara i gbg dom kan sådant men i gbg är dom ju proffs :)

Vi passade på att gå lite affärer när vi för en gångs skull var i Gällivare inte för att dom har så mycket affärer där och inte för att vi har så mycket pengar men vi fick med oss hem lite julklappar iaf. Var iaf mysigt att gå lite i affärer och göra något annat än att bara sitta här hemma i Pajala och gå ner till byn ;)

Gällivare får mig att börja tänka, det var ju där allting började!!! Jag satt i bilen på väg hem och började tänka på min lyckligaste dag i mitt liv, nu tror ni säkert att jag kommer säga att min lyckligaste dag i mitt liv var när Herman föddes men döm mig om ni vill men jag kan inte säga det för den var inte bara lycklig, det var ju även dagen då vi fick bekräftat att jag hade en hjärtsjukdom. Självklart var jag överlycklig över att jag fått en son, det var en helt underbar känsla att få den mysiga helt underbara lilla bebisen på sitt bröst efter att han äntligen kommit ut.
Det var en enorm lycka att se att han var välskapt och mådde prima och det var helt underbart att han slutade gråta när jag fick han i min famn.

Men den lyckliga stunden varade inte så länge för det dök upp en massa andra känslor den dagen, jag kände mig besviken och ledsen över att jag inte fick fara tillbaka till bb och bo där med min nyfödda lilla bebis och min helt underbara sambo. Jag kände mig ledsen för att jag fick ligga kvar på intensiven, jag kunde inte riktigt fatta hur sjuk jag egentligen var det enda jag ville var ju att få vara med min lilla familj. Så nu kanske ni förstår varför jag inte kan känna att den dagen är den lyckligaste dagen i mitt liv.

Den lyckligaste dagen i mitt liv är alla dagar efter min operation då jag märkte att jag orkar mer och mer för varje dag som går. Då jag äntligen fick sova tillsammans med mina älsklingar igen, då vi äntligen fick bli en hel familj och inte en halv. Alla dagar efter min operation är mina lyckligaste dagar i mitt liv och mer sådana dagar kommer jag att få det vet jag. Visst kan jag känna och tycka att det är jobbigt en dag och visst kan jag grubbla över min sjukdom och undra varför just vi drabbas av detta? Men sedan tänker jag på hur bra det gått och hur det hade kunnat gå då känns allt så enkelt, då känner jag att jag kan bara vara tacksam och det är jag!!!

Så det var skönt att få skriva av sig lite, jag har tänkt på detta hela dagen att det är något jag vill skriva, jag älskar att skriva jag önskar och hoppas att jag en vacker dag lyckas kom ut med en bok om vårat liv efter och före transplantationen. Men det får bli senare nu har jag mycket att tänka på ;)

Imorgon ska vi slå in julklappar, jag och Herman slog in några redan ikväll men han blev hungrig så vi fick avsluta det, nu sover han så gott så... hoppas han sover bra denna natt med. Inatt har han sovit jätte bra, somnade kl 20:00 och vaknade vid fyra tiden för att äta sedan somnade han om och vaknade vid sju så det var skönt han har inte alls varit så där pigg och pratsam som alla andra nätter nu kanske han kommit tillbaka till sina rutiner man kan ju hoppas :)

Nåja nu ska jag gå och kolla tv, snart är det desperate housewifes, kram kram.

Om ni gillar min blogg!!

Ni som läser min blogg och om ni verkligen gillar att läsa den så gör då som min älskade syster yster har gjort, gå in på denna sida http://dianasblogg.blogg.se/2008/december/dags-att-nominera-basta-mammablogg.html#comment
och nominera min blogg som årets bästa mamma blogg!!!

Idag har jag varit och tränat på gymmet och det gick jätte bra, jag känner att jag orkar mer och mer för varje dag som går. Men sedan när jag kom hem var jag trött, jag har legat och sovit medans Herman har sovit nu på dagen för han har fortfarande svårt att sova om nätterna men jag har läst att det beror på att han är i ett utvecklingstadie nu så han utvecklas så mycket att alla rutiner han har haft blir lite rubbade :) Men det går bra han är ju iaf inte ledsen inte när han får sova med sin älskade mamma och när mamma får sova med sin älskade Herman :)

Imorgon ska vi till gällivare, jag ska på läkarbesök. Ska ju gå dit sen på läkarbesök när jag bara har årskontroller i gbg. Sen på Fredag bär det av till Sangis, ska bli så mysigt är ju ett tag sen vi var där nu. Ska och hälsa på min mormor och min farmor och farfar.. alltid lika kul att få träffa dom.

Nu ligger Herman på golvet och vänder sig för fullt nu ska jag gå och ligga bredvid han, ha det fint... kram kram!!!

Mysig Helg!!

Vi har haft en riktig mysig helg eftersom vi haft besök av Hermans mormor, det var jätte kul att hon kom, synd bara att Hermans morfar inte kunde komma men det får han göra sen när han är klar med sitt tomtejobb i Luleå :) Vi hade ju iaf mormor här. Vi har fått god mat och gjort knäck och ischoklad och vi lyckades riktigt bra med både knäcken och ischokladen... mmm vad gott det blev!!!

Igår var vi och handlade på byn sedan var vi till Katta och Affe eftersom Katta fyllde år. Sen lagade vi en god middag och tog det lugnt resten av kvällen, åt godis och kollade på stjärnor på is. Kul att Markus vann, den killen måste vara en riktig vinnare han ger sig inte förrän han vunnit, verkar det som!!!

Idag var vi till Eva och Bengt så mamma fick se hur dom bor, vi fick gott fika och sedan åkte vi hem och lagade mat igen ha ha ha vi har inte gjort annat än stått i köket men det är ju mysigt det. Vid fyra tiden körde vi mamma till bussen och sen har vi bara legat framför tvn och Herman har sovit lite. Nu sitter han och busar med pappa sin, han är så go och glad våran kille.

Men han har börjat vakna om nätterna, jag är helt slut, sååå trött idag för hela helgen har han vaknat titt som tätt och haft svårt att somna om. Så jag har inte fått mycket sömn har ju varit tvungen att försöka söva han, men till slut gick det när jag låg och kramade han ett tag men det är ju så mysigt så jag ska inte klaga och det gör jag inte för det är ju det här jag längtat efter att jag ska orka ta hand om honom och det gör jag nu och det är så mysigt!!!

Imorgon ska jag till sjukan och träna på gymmet, sen blir det väl lugnt resten av dagen, vi kanske tar en promenad till byn och handlar lite om det inte är lika kallt som idag då får vi väl ta bilen istället. Nåja nu ska jag gå ut med Cilla så jag hinner innan Peter ska iväg på innebandy, ha det fint, kram kram.

7570 gram och 68 cm!!

Japp våran lilla kille väger nu 7570 gram och är 68 cm lång, vi var till barnmorskan idag, jag och Herman. Vi tog en promenad med vagnen dit och det var så härligt att gå själv med han nu börjar man känna sig som en riktig mamma som klarar av sådana här vardagliga saker med sin son. Herman fick även sin andra vaccinationspruta, det gick jätte bra han gnällde lite grand när hon stack men sedan var det bra. Får se hur det blir ikväll han kanske kommer ha ont i benet och få feber men vi har alvedon hemma så det löser sig.

Ikväll kommer mamma min hit, tråkigt att inte pappa kunde följa med men skoj iaf att vi får träffa mamma igen och att hon får se vårat nya hem. Så ikväll ska vi ta fram granen och pynta den, ja kanske lite tidigt men eftersom vi åker nästa Fredag till Sangis och blir där i en och en halv vecka så känner vi att vi vill ha fram granen tidigt så vi hinner se den. Så vi åker den 12 dec till sangis för jag vill hinna fara och hälsa på hos min mormor och farmor och farfar innan vi ska till gbg igen, den 14 dec åker vi till gbg igen och hoppas att vi får åka hem igen den 16 dec att jag får ännu en nolla det vore ju toppen!!! Så då stannar vi i sangis till den 22 dec eftersom syster och barnen kommer dit den 20 och då ska vi och titta på när morfar kjell spelar tomtefar i årets julkalander i Luleå det ska bli jätte skoj att se. Den 17 dec ska vi även träffa prästen som vi ska ha på dopet den 27 dec och det sker ju i sangis så vi träffar ju prästen hos mamma och pappa då.

Så vi har fullt upp denna mån, på tisdag ska vi till gällivare, jag har läkarbesök. Då kanske vi passar på att köpa lite julklappar eller iaf tittar vad vi ska köpa. Nu ska jag gå och ge lite pure till Herman sedan ska jag börja med maten så den är färdig tills mamma kommer, det blir lasagne idag. Nåja ha det fint, kram kram.

Ångest!!

Jag har sådan ångest inför alla julklappar som inte ens är påbörjade eller nja några har jag redan köpt men inte har jag då råd med denna sjukpenningen vi får stresshandla alla julklappar den 20:e hoppas att vi får pengarna den 20:e men det borde väl vara så för så är det ju med lönen. Borde ju vara samma för den som är sjukskriven och föräldraledig hoppas iaf det!!!

Hade så mycket räkningar denna månad och med våran ekonomi är det inte kul, fattar inte hur vi ska klara oss till den 20:e och vi ska ju även till gbg snart igen nog för att resan dit blir betald men man ska ju ha råd att leva där med. Usch vad pengar gör livet jobbigt tänk om allt vore gratis eller tänk om det vore som förr i tiden då man knappt hade några pengar man fick försörja sig på ett annat sätt, jaga sin föda och sy sina kläder från ullet som man fick av fåren. Ja det kanske hade varit bättre nu är vi ju ena riktiga materialister och värre blir det!!

Nåja allt löser sig, det gör det alltid. Just nu orkar jag inte tänka mer på ekonomin. Har nog med allt annat, tänker mycket denna vecka. Grubblar alldeles för mycket så jag har svårt att somna om kvällarna fast jag är jätte trött. Tänker mycket på min sjukdom om det är jag som har orsakat till att jag fick just denna hjärtsjukdomen, har jag inte tagit hand om min kropp på rätt sätt ja jag kan inte låta bli att skylla lite på mig själv. Men i mitt fall är det ju förmodligen ärftligt eftersom min farbror hade precis samma sjukdom som jag har haft. Så jag ska nog sluta att skylla på mig själv men det är inte alltid så lätt. Nåja jag har fått en andra chans nu och jag ska ta bättre hand om min kropp nu ;)

Jag tänker på att om jag hade vetat att jag hade en hjärtsjukdom som var ärftlig så hade jag nog aldrig vågat skaffa barn, jag tycker det är tur att våran Herman hann komma innan jag fick veta det för annars hade vi nog aldrig haft en liten Herman och hur tråkigt hade inte det varit. Fast med denna vård idag så går ju det mesta att fixa och läkarna har sagt att det ska hållas koll på Herman när han börjar komma upp i den åldern då denna sjukdom kan utbryta. Men jag hoppas med hela mitt hjärta att Herman klarar sig helt från denna sjukdom!!!

Nu sitter Herman och leker i sin babysitter, idag har vi sovit till halv nio eller jag matade han med lite välling där vid halv sju men sedan somnade han om. Han sover mellan oss nu varje natt eller halva natten i sin säng och sedan mellan oss. Han är sååå go och glad, hans kinder blev bättre ett tag men nu verkar dom prickiga igen men inte lika torra iaf. Det är skönt hoppas bara han blir helt bra på kinderna snart.

Igår bakade vi hallongrottor eller rättare sagt Peter bakade jag assisterade bara lite grand :) Idag ska vi baka drömmar och ta en promenad med vagnen och Cilla.
Imorgon ska Herman få sin andra spruta, han blir ju snart 5 mån, våran lilla grabb börjar ju bli stor... hi hi hi eller iaf större :) Jag ska gå själv med Herman till barnmorskan och det ska bli så roligt, jag sa till Peter att jag vill gå själv. Jag behöver få göra saker själv med Herman för så småningom vill jag ju kunna vara helt själv med han om dagarna. Så Peter ska passa på att gå och klippa sig och jag och Herman ska till barnmorskan, det ska bli kul.
Ha det fint, kram kram.

Ett års kalas!!

Idag har vi varit på Hermans kusin Lillys ett års kalas, tänk att det redan gått ett år sedan hon föddes, känns som att det var nyss. Tänk vad roligt Herman och Lilly kommer ha sedan när dom båda är över ett år, då lär dom väl hitta på en massa bus :)

Vi har inte gjort så mycket mer idag, varit till byn och handlat lite på konsum, sovit till kl nio... härligt, Herman har börjat somna om efter att han ätit sin välling där vid halv sju så det är ju jätte skönt då får man ju lite sovmorgon.

Igår hade vi en sådan dag då vi bara höll oss hemma, var ute på en promenad men annars så tog vi det mest lugnt och det behövdes för det känns som att vi har varit igång så mycket dom senaste dagarna men det är ju bara bra, jag behöver ju göra saker och röra på mig så mycket som jag orkar.

Imorgon ska jag till gymmet på sjukan och träna, sjukgymnasten skulle komma ner då för hon ska kolla när jag cyklar, måste ju börja träna rejält nu om jag ska orka med arbets ekg:et i februari men det är ju några månader dit så jag hinner ju träna. Sen på eftermiddagen ska vi fara till Jenny och Johan, Tindra som fyllde år förra veckan har ännu inte fått sin present vi har inte vågat oss dit för dom har varit förkylda men nu verkar dom ju bättre så nu tänkte vi bege oss dit, det är ju på tiden.

Annars så tar vi det mest lugnt om dagarna och är ute på promenader och sådant. På Fredag kommer mamma min hit, ska bli sååå roligt, hon stannar hela helgen. Vi ska ta fram julgranen och baka julgodis och dricka glögg och äta pepparkakor ;) Det ska bli jätte mysigt, min pappa kan tyvärr inte följa med han har fullt upp med att spela tomtefar om dagarna och att vara på julbord om kvällarna och uppträda med tre andra karlar. Så jag tyckte att mamma skulle komma hit så hon inte behöver sitta själv där i skogen, bättre hon sitter i denna skog med oss istället :) Det tyckte hon lät bra så hon skulle åka buss hit på fredag... kul kul!!!

Nu ska jag gå och kolla lite tv och invänta desperate housewifes, ha det fint... kram kram. 

RSS 2.0