Får man göra som man vill!!

Jaha lite irriterad jag blev igår, pajala bostäder ringer och säger ni kan inte flytta in i fyran för dom som bor där ska inte flytta nu, men hallå kan man verkligen bara ändra sig så där när man sagt upp lägenheten och allt låter hel skumt.... nåja så nu är vi tillbaka på ruta ett igen och får stå ut med våra härliga grannar vägg i vägg med vårat sovrum... fy fan, vad less jag blir!! Nåja snart hittar vi väl en annan lägenhet... hoppas!!!

Ja ja nu är vi iaf i sangis och det är såå skönt, vi kom hit i onsdagskväll då for vi direkt till syster yster och var barnvakt åt hennes underbara ungar... syster skulle iväg och fika med några arbetskompisar så jag ställde mer än gärna upp och passa hennes gullungar, dom var nog oxå glada av att träffa mig det är ju alltid så kul att träffa dom. Nåja igår var vi på ikea handlade en massa nytt, soffbord, tv-bänk, vitrinskåp, bokhylla plus en massa annat filtar, kuddöverdrag. ölglas m.m. allt detta för endast 3000 kr visst är det billigt... känns bra att få mycket för pengarna!!!

På kvällen träffade jag Elin, vi for och hälsade på Janno, Göran och lilla Maja hon är så söt Maja och stor har hon blivit redan 6 mån. ja tiden går så fort!! det var iaf kul att träffa sina vänner, det händer ju inte allt för ofta nu för tiden. Idag ska vi en sväng till happis igen, Peter ska på systemet och jag ska hitta en present åt syster hon fyller år den 6 sep... så ska gratta henne i helgen.

Ikväll blir det sangispuben, ska bli skoj men jag ska ta det lugnt, vill inte vara bakis på lördag för jag har lovat barnen att vi ska åka och plocka blåbär i skogen, ska bli så mysigt ta med fika och varm choklad :) men ska iaf bli kul att träffa lite folk ikväll... händer ju inte heller för ofta, blir lite förfest hos mamma och pappa kommer endel vänner hit och sen blir det puben, till och med mamma och pappa ska gå... kan bli skoj :) nåja nu ska jag sluta min älskling tjatar på mig att jag ska komma nu... ha det fint... kram kram...

Sjuk!!

Jaha då har man blivit sjuk igen men känner mig redan på bättringsväg var nog en lätt förkylning, i lördagsnatt fick jag 39 graders feber, ringde och sjukanmälde mig på söndag morgon, låg helt däckad på soffan hela dagen igår med 38,5 grader i feber... fast den började iaf gå ner... inatt har den bara legat kring 38 grader... sköönt men har inte kunnat sova har hört en massa ljud, så är helt slut... väldigt trött!!! Nåja nu har jag nästan ingen feber alls 37,7 grader visar termometern så jag tror det blir jobb imorgon, jobbar ju bara tis och ons sen är jag ledig och då bär det av till sangis, Ikea på torsdag... jippie :)

I helgen har vi bara tagit det lugnt, jag blev ju sjuk på lördagsnatt så man orkade inte med så mycket mer än sova igår... kollade film osv. Men det var skönt, kan säga att man behövde det... verkligen!!! Nåja idag blir det lugnt med, ska försöka friskna till så jag orkar jobba två dagar nu... så hoppas jag att inte febern går upp igen så jag får bli frisk nu... vore härligt!!!

Nåja på onsdag åker vi iaf till sangis... stannar över hela helgen oxå... ska bli skönt, det blir nog sangispuben men jag ska vara nykter, jag är inte alls sugen på att festa för tillfället det känns så skönt att slippa vara bakis jag orkar inte med sånt något mer... iaf inte just nu!! Ska iaf bli kul att köpa nya möbler på ikea... sen blir det ännu roligare att komma hem och skruva upp dom och se hur fint det blir :)

Ja jag längtar till den 12 okt för då åker vi till piteå havsbad och bor på hotell över hela helgen.. häärligt bada och mysa i massor och äta gott!! Sen längtar jag till 1 nov för då flyttar vi in i en större lägenhet. Längtar såklart tills ett test visar positivt igen men det kan man ju inte själv bestämma över bara vänta och försöka så kanske det blir så nån gång. Längtar till julen när man får julpynta och ta fram julgranen. Längtar tills vi får veta om det blev några valpar av den kenneln vi vill ta en valp ifrån... får se om det blir nån valp beror ju på hur allting går... nåja nu ska jag gå och vila lite, har sådan huvudvärk... ha det fint... kram kram!!!

Städa, städa varje fredag....

också varje jul det tycker jag är kul!!! Nä fy jag avskyr att städa eftersom vi gör det flera gånger per vecka på jobbet och sen måste man även städa här hemma... fy vad trist, fast när jag väl är igång med städningen då är det lugnt då är det nästan kul... ha ha ha ja man har ju iaf något att göra så att säga... men sen när jag städat då trivs jag sååå bra och mår mycket bättre... ha ha ha vad kan det bero på att man kanske vantrivs med damm runt omkring sig :) Men inte blir det att jag städar varje fredag inte så noga iaf.. men idag ska jag städa noga, dammsuga, dammtorka och skura och piska mattor :) nåja tiden går ju fort!!

idag är det väl rätt okej med mig, har bara sådan himla huvudvärk men tror den börjar släppa nu, hoppas på det iaf... tog en till tablett nyligen och tror den hjälper det känns som det... men är iaf ledig idag, skööönt har annars jobbat hela veckan så har inte hunnit med något annat. Till helgen blir det lugnt, jag jobbar, imorgon jobbar jag från 7-16 och på söndag jobbar jag från 8-20 så skulle inte orka med något annat känner mig redan helt slut... ha ha ha sen är jag inte ens ledig på måndag och tisdag jobbar då oxå... men kväll iaf... slipper stiga upp tidigt och på onsdag ska jag och vicka på dagis, men det ska bli skoj... tycker ju om att jobba med barn dom är ju sååå söta. Sen när jag slutat jobba på onsdag då ska jag och Peter åka till sangis... vi är båda lediga hela helgen från ons till måndag... så vi ska stanna hela helgen i sangis, ska bli så roligt är ju sangispub då oxå vi lär nog gå på den men vi (iaf jag) ska ta det lite lugnare... är inte speciellt sugen på fest och party just nu, har inte varit det sen jag fick mitt missfall, jag vet inte vad det är men orkar inte börja med att festa och sedan må ännu sämre dagen efter... jag har ju alltid sådan fylleångest känner inte för att ha det nu. Men man kanske hinner ändra sig, nåja något glas vin kanske man tar ;)

Annars så försöker jag att inte tänka på missfallet men det dyker upp hela tiden, jag vill så gärna bli gravid snart igen och jag försöker att inte tänka på det och ta det som det kommer istället men det är så himla svårt eftersom det är något jag verkligen vill. Men jag kan då säga en sak iaf att hellre ett missfall så tidigt som jag fick det än när det gått mycket längre tid och man har hunnit ställa sig in på att man faktiskt ska bli mamma... nu hann jag bara fatta att testet var positivt så började jag att blöda... man hann ju aldrig börjat tänka så långt men det är ju iaf jobbigt fast på ett annat sätt. Nu vill man bara bli gravid igen så man får uppleva det som man inte fick eftersom det försvann så fort!!!

Nåja snart kanske det blir så, ska försöka att tänka på något annat, iaf så ska jag och Peter flytta till en större lägenhet första nov... ska bli sååå härligt och det som är det bästa av allt är att vi inte behöver bo vägg i vägg med studentlägenheterna fy vilket liv det är i dom lägenheterna... jag är sååå less!! Men jag står ut här i våran tvåa tills vi flyttar, har jag stått ut ett och ett halvt år så står jag ut några månader till :) Så när vi åker till sangis ska vi gå på ikea, köpa lite nya vardagsrumsmöbler... våra är ju typ från 90 talet... ha ha ha men är roligt att få köpa nya möbler, göra det till vårat hem med min och peters stil... det ska bli skönt... nåja nu ska jag gå och städa här, jag måååste :) Ha det bäst... kram kram...


Det Känns!!

Måndag igen en helt ny vecka framför sig... denna vecka kanske blir bättre än förra veckan!! Nu har man börjat smälta missfallet och försöker tänka positivt. Bara försöka på nytt så går det nog bättre nästa gång. Men kan säga att jag har varit helt förstörd ett tag, grät för ingenting och blev sur för ingenting. Kunde knappt förstå mig själv, visste inte vad som var felet eller en viss saknad var ju det stora problemet men det går knappt att sätta ord på hur det känns. Nåja nu är det bara försöka på nytt och hoppas det går bättre. Min mens har iaf kommit igång så nu vet man att den funkar igen... skönt!!

I helgen har vi varit hemma i sangis, det var hur skönt som helst. Vi tog det bara lugnt och umgicks med familjen. I Fredags åt vi god mat hos mamma och dom andra badade badtunna men jag kunde inte för jag fick min mens. Sen grillade vi i grillstugan det var riktigt mysigt!! Det var himla skönt att få träffa william och vilma dom är sååå goa, älskar dom barnen. Måste bara säga vad William sa, han frågade mig Hanna kan du inte bada för att du har sms?? Ha ha han är bara för go den ungen, han hade nog blandat ihop sms och mens så jag förklarade till han att det hette mens och att sms är meddelande som man får på mobilen, han som är åtta år är i en känslig ålder och vill inte att man skrattar när han gör fel så man fick verkligen hålla sig för skratt. Han verkade skämmas lite när han sagt fel men det gick över fort fel kan väl alla säga :) 
På lördagen var vi i Happis kollade lite på rusta men inte ikea dit for jag mamma och minna på söndagen, peter fick stanna hemma i sangis med pappa... lättare så :) Vi sov hos syster på lördagen det var kul, kollade film och åt godis med henne och barnen. Mös med deras nya katter så söta dom var :)

Efter en god middag på söndagen så åkte vi hem mot Pajala igen men det kändes skönt det är alltid skönt att komma hem efter en hel helg borta. Nåja vi ska ju dit snart igen den 31 augusti är det sangis pub då tänkte vi åka dit och gå på den. Jag har ledigt i fem dagar den veckan så Peter tänkte oxå söka ledigt så vi kan vara i sangis längre än en helg det händer ju aldrig att vi kan det när vi jobbar så mycket.. så då åker vi dit redan på onsdagen... vore så skoj. Då blir det Ikea för då ska jag köpa en hylla till badrummet, en tvättkorg (våran är såå ful och gammal ha ha ha) och en rottingfåtölj med fårskinn som vi kan ha bredvid våran telefon i hallen här uppe i lägenheten. Vi måste alltid sitta på golvet när vi ska prata i telefon därför ids man aldrig ringa från hemtelefonen egentligen borde vi ju köpa en trådlös telefon nåja vi får önska oss i julklapp :)

Ja ja nu ska jag ut och promenera, nu SKA jag börja med mina promenader igen har säkert gått upp flera kilo under dom senaste veckorna... jag mååååste sätta igång nu med att röra på mig igen blir så arg på mig själv har sagt i flera veckor nu att jag måste börja röra på mig men jag har ingen ork eller lust till att börja men nu känns det som att det gått för långt nu måste jag börja röra på mig och sluta äta glass mitt i veckan ;)

Ja ja men ni får ha det så fint och tack alla för era fina ord angående mitt missfall känns bra att ha erat stöd. Ha det bäst... kram kram!!!

Det är nåt som saknas!!

Jaha nu ska jag ta och berätta vad som hänt under dom senaste tre veckorna, för nu har vi fått ett svar så nu vet vi hur allt ligger till!!! Ja för ca tre veckor sen började jag känna mig illamående och väldigt trött, jag tog då ett graviditetstest samma dag som min mens skulle ha kommit. Testet visade positivt jag blev såklart överlycklig och Peter blev oxå lika glad, det kändes så overkligt men ändå så rätt!! Nåja vi fick inte vara glada så länge, bara nån timme efter jag tagit testet började jag att blöda, skräcken för att det skulle bli ett missfall kom och var väldigt stor. Nåja jag ringde en barnmorska hon trodde att det kunde vara min mens som kom eftersom det var i samma tidpunkt som jag skulle haft min mens om jag inte varit gravid tydligen kan vissa ha mens i början av en graviditet. Räknade iaf ut från min förra mens att jag skulle vara i vecka 4. Ja hoppet till att det bara var min mens fanns och vi hoppades med hela våra hjärtan att det skulle vara så och inte ett missfall. Jag blödde i ca 4 dagar som en vanlig mens, visst gjorde det ont i magen och i ryggen lite men jag vågade knappt tänka på det att det kanske var ett missfall jag ville så gärna att det inte skulle vara det. 

Nåja barnmorskan sa att vi skulle vänta i tre veckor och ta ett nytt test för att se om det fortfarande var positivt, var det positivt var det säkert bara min mens och var det negativt var det ett tidigt missfall. Ja dom där tre veckorna gick och jag mådde dåligt hela tiden hade fortfarande illamående och liknande mensvärk i nedre delen av magen och var väldigt trött!!! Jag tog testet och det visade negativt, jag hade fått ett tidigt missfall!! Det var jobbigt, vi som hade hoppats så mycket på att det skulle vara positivt. Men man kan inte styra över livets gång det är bara ta det som det kommer och bita ihop och försöka på nytt!!

Men man kan inte låta bli att bli ledsen, det känns verkligen som att något saknas, det vet jag att både jag och Peter känner fast vi knappt hann inställa oss på att bli föräldrar så känns det ändå tråkigt. Jag menar vi hade ju ändå hoppats på att det skulle vara så att jag fortfarande skulle vara gravid. Det jobbigaste av allt var att inte veta, man visste inte om man skulle vara glad eller ledsen men nu vet vi och nu är det jobbigt oxå men det är bara att gå vidare förhoppningsvis går det hela vägen någon gång.

Ja ja jag kände bara att jag var tvungen att skriva av mig här men har så mycket i tankarna just nu oxå har jag hört att det pratas på byn att jag är gravid så det är ju bara bra om alla läser här att jag inte är det. Vore jobbigt om folk kom och frågade oxå har det blivit missfall :( 

Nåja iaf så äger vi en bil nu, hur skönt som helst vi var till Luleå i fredags och köpte den, sen for vi till mamma och pappa och åt kräftor :) det var hur gott som helst. Sen har jag jobbat hela helgen och nu är jag äntligen ledig, idag ska jag ut och promenera sedan ska jag med Lina till cafe nedan. Sen blir det rätt lugnt resten av dagen. Till helgen åker vi till sangis, ska bli hur kul som helst.. denna gång ska vi bara ta det lugnt där, äta god mat och umgås med familjen och såklart mina underbara syskonbarn men dom räknas ju till familjen ;)

Ja ja ni får ha det så bra, nu ska jag ut och promenera, kram kram!!!   

Imorgon blir vi bil ägare!!!

Jaaa äntligen, imorgon ska vi till Luleå och köpa en bil, en volvo v40 02... den är jääätte snygg, bra med kombi är inte så himla stor kombi heller så det duger verkligen. Den är iaf jätte fin och ska bli riktigt skönt med bil man kan verkligen ta sig överallt behöver inte tänka på skjuts eller passa busstider gud vad hääärligt!!!

Ja ja idag är jag helt slut, har jobbat natt inatt, och knappt kunnat sova mörkrädd som man är... ha ha ha måste skärpa mig nu men det är svårt... sov två timmar när jag kom hem men sen ringde syster och vi skvallrade ett bra tag så kunde inte somna om sen igen... men får passa på att lägga mig tidigt ikväll eftersom vi ska upp tidigt imorgon och åka med morgonbussen till Luleå och hämta våran fina bil :) Sen åker vi mot Sangis och äter middag och umgås lite sen på kvällen bär det av hem igen eftersom jag börjar jobba kl 8 på lördagen... men det går fint... bara man får träffa familjen lite och självklart mina söta och helt underbara syskonbarn som jag saknat i massor :)

Ja ja imorgon är jag ledig men sedan jobbar jag hela helgen så lär inte bli så mycket mer gjort än att jobba och ta det mest lugnt... äta godis och se på tv :) I veckan har det inte hänt så mycket, har mest jobbat och städat här hemma och sånt... i förrgår var vi hos Jenny och Johan och åt middag, grillat... mums så gott det var och solen var framme det var sååå härligt!!!

Ja ja nu ska jag gå och göra någon nytta här... ha det fint... kram kram!!!

Luleå kalaset i nyktert tillstånd!!

Ja i helgen har vi varit på luleå kalaset men jag har varit nykter och varit chaufför och det var ändå lika kul det :) I fredags kom vi till Luleå vid fem tiden, vi var då och kollade på en bil och nu har vi bestämt oss för att köpa den en volvo V40 ska bli sååå skönt med egen bil, känns som att vi verkligen är i behov av det!!!

Sen for vi till Hasse och gjorde oss i ordning, jag for över en sväng till lisa och thomas och sa hej dom var på väg till en annan förfest då jag for sedan tillbaka till hasse och där ölades det... sen åkte vi in till stan vid tio, vi kollade markus och melody club, det var rätt okej, markus är ju en helt okej artist... och melody club är ju bra att se live :) Vi vann även några gulliga nallar på lotteri det var skoj... :)

Lördagen var jag och peter på stan på dagen, det var en massa folk och solen tittade fram, sen på kvällen åt vi tacos hos Hasse och sedan for vi iväg till lisa och thomas... vi åkte in till området vid elva tiden... vi gick mest runt och kollade på alla människor och väntade på att timbuktu skulle börja spela sedan kollade vi på han och sedan åkte vi hem och sov :) Fast jag varit helt nykter har jag ändå kännt mig bakis idag, ha ha ha det kanske smittar av sig... har sovit halva dagen sedan jag kom hem och är fortfarande trött!!

Ja ja har iaf varit en kul helg, annars i veckan har det inte hänt så mycket mest jobbat och legat i... som vanligt alltså :) Men i torsdags var jag iaf barnvakt åt Wille, Tindra och Anja, Jenny och Johans barn, dom var så snälla det gick så bra och Wille som är minst han är två år han grät inte en enda gång eller jo en gång för att tindra råkades slå till han :) men han var iaf inte blyg för mig, det var ju tur det... det var skoj är alltid kul att vara barnvakt :)

Nåja nu ska jag gå och mysa i soffan med min älskling... ni får ha det så bra... kram kram!!!



RSS 2.0